Search
Close this search box.
And Breathe Normally

Η ταινία της ημέρας στην TV 06/02: «Ανάσα Ελευθερίας» – ΕΡΤ3

Η ταινία «Ανάσα Ελευθερίας» είναι μια ισλανδική δραματική ταινία σε σκηνοθεσία Ísold Uggadóttir, που κυκλοφόρησε το 2018.

Το Μεγάλο Μάτι του Σάουρον και 9 ακόμη διαχρονικοί κινηματογραφικοί συμβολισμοί

Η ταινία περιστρέφεται γύρω από τις ζωές δύο γυναικών από διαφορετικά υπόβαθρα των οποίων οι δρόμοι διασταυρώνονται απροσδόκητα στο απέραντο και προκλητικό τοπίο της Ισλανδίας.

Η ιστορία ακολουθεί τη Lara (την οποία υποδύεται η Kristín Þóra Haraldsdóttir), μια Ισλανδή αξιωματικός της συνοριακής περιπολίας που παλεύει με οικονομικές δυσκολίες και το βάρος μιας ανύπαντρης μητέρας. Η Adja (την οποία υποδύεται η Babetida Sadjo) είναι μια αιτούσα άσυλο από τη Γουινέα-Μπισάου που προσπαθεί να ξεφύγει από τη δίωξη και να βρει μια καλύτερη ζωή για την ίδια και την κόρη της. Οι ζωές των δύο γυναικών συναντώνται όταν η Adja κρατείται για χρήση πλαστού διαβατηρίου, με αποτέλεσμα η Lara να αμφισβητήσει τη δική της ηθική πυξίδα και να αντιμετωπίσει τις συστημικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες.

Η ταινία μεταδίδει επιδέξια θέματα μετανάστευσης, ταυτότητας και ενσυναίσθησης. Το μεγαλοπρεπές και όμορφο ισλανδικό τοπίο χρησιμεύει ως ένα ισχυρό σκηνικό, αντικατοπτρίζοντας τη σκληρή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι χαρακτήρες.

Το “And Breathe Normally” έλαβε την αποδοχή των κριτικών για την συναρπαστική αφήγηση, τις λεπτές ερμηνείες του και την κοινωνική συνάφεια του θέματός του. Η ταινία κέρδισε το Βραβείο Δραματικής Σκηνοθεσίας Παγκόσμιου Κινηματογράφου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance το 2018, φέρνοντας την προσοχή στη σκηνοθετική ικανότητα της Ísold Uggadóttir. Τα βραβεία υπογραμμίζουν τον αντίκτυπο της ταινίας στο να ρίξει φως στη δεινή κατάσταση των προσφύγων και την πολυπλοκότητα των ανθρώπινων διασυνδέσεων σε έναν κόσμο που χαρακτηρίζεται από σύνορα και φραγμούς.

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

  • Τρίτη 06/02/24 στις 23:00, ΕΡΤ3
  • Χώρα: Βέλγιο, Ισλανδία, Σουηδία
  • Διάρκεια: 95 λεπτά
  • Σκηνοθεσία: Ísold Uggadóttir
  • Πρωταγωνιστούν: Kristín Þóra Haraldsdóttir, Babetida Sadjo, Patrik Nökkvi Pétursson

Μέριλιν Μονρόε – Άρθουρ Μίλερ: Η ταραχώδης σχέση τους μέσα από μαρτυρίες του συγγραφέα (ΒΙΝΤΕΟ)

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr