Search
Close this search box.
ταινία Ευτυχία

Η ταινία «Ευτυχία» στο Netflix: Από πότε θα είναι διαθέσιμη;

 Η ταινία «Ευτυχία», η οποία είχε την κινηματογραφική της κυκλοφορία στη χώρα μας τον Δεκέμβριο του 2019 και σημείωσε αξιοσημείωτη εμπορική επιτυχία, είναι πλέον προσβάσιμη στο Netflix.

Η «Ευτυχία» είναι μια ελληνική βιογραφική δραματική ταινία του 2019, σε σενάριο της Κατερίνας Μπέη και σκηνοθεσία του Άγγελου Φραντζή, που περιγράφει την ιστορία της ζωής της στιχουργού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου. Για όσους χρησιμοποιούν το Netflix στα αγγλικά, η ταινία μπορεί να βρεθεί με τον τίτλο “My Name is Eftihia”. Αξίζει να σημειωθεί ότι η “Ευτυχία” είναι η τελευταία προσθήκη στην επιλογή ελληνικών ταινιών στο Netflix, ενώ πρόσφατα έγιναν διαθέσιμες και οι τρεις τελευταίες ταινίες του γνωστού Γιάννη Σμαραγδή. Η ταινία έγινε διαθέσιμη στο Netflix τις πρωινές ώρες.

Netflix – Maestro: Ο Μπράντλεϊ Κούπερ επιστρέφει – ΤΡΕΙΛΕΡ

«Ευτυχία»: Το καστ της ταινίας:

Καρυοφυλλιά Καραμπέτη που ενσαρκώνει την Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, την Κάτια Γουλιώνη στο ρόλο της νεαρής Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, τη Ντίνα Μιχαηλίδου στο ρόλο της Μαριόγκας, τον Πυγμαλίων Δαδακαρίδη στο ρόλο του Γιώργου Παπαγιαννόπουλου, τον Παύλο Ορκόπουλο στο ρόλο του Κώστα Νικολαΐδη, τον Θάνο Τοκάκη στο ρόλο του Λουκά, την Ευαγγελία Συριοπούλου στο ρόλο της Μαρίας, η Λίλα Μπακλέση ως Καίτη, η Ευγενία Σαμαρά ως Ρέα, ο Ανδρέας Κωνσταντίνου ως Νίκος Αλεξίου, ο Γιάννης Δρακόπουλος ως Φραγκίσκος Μανέλλης, ο Λεωνίδας Κακούρης ως Βασίλης Τσιτσάνης, ο Αντώνης Λουδάρος ως Μάνος Χατζιδάκις, ο Κρατερός Κατσούλης ως Μανώλης Χιώτης και άλλοι, η ταινία μεταφέρει στην οθόνη την ενδιαφέρουσα ζωή της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου.

Περίληψη της ταινίας «Ευτυχία»:

Η ταινία αρχίζει το 1922, με την Μικρασιατική Καταστροφή και την μετεγκατάσταση της Ευτυχίας μαζί με την μητέρα και τις κόρες της από το Αϊδίνιο στην Αθήνα. Η ταινία αφηγείται τη ζωή της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, στιχουργού με πολυτάραχη ζωή και έντονη προσωπικότητα σε διαδοχικά φλασμπάκ κατά τη διάρκεια τιμητικής εκδήλωσης για την πρωταγωνίστρια.  Στην Αθήνα την υποδέχεται ο άντρας της, Κώστας Νικολαΐδης, ένας πλούσιος άντρας με τον οποίο όμως δεν είναι ερωτευμένη.

Το τρέιλερ της ταινίας «Ευτυχία»:

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Ποια ήταν η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου;

Η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, αρχικά γνωστή ως Ευτυχία Χατζηγεωργίου-Οικονόμου, που αργότερα υιοθέτησε τα ονόματα Νικολαΐδου και τελικά Παπαγιαννοπούλου (1893 – 7 Ιανουαρίου 1972), είχε τη διάκριση να είναι η πρώτη Ελληνίδα στιχουργός και κομβική μορφή στο χώρο του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού.

Γεννημένη στο Αϊδίνι της Μικράς Ασίας, η Ευτυχία αναγκάστηκε να αναζητήσει καταφύγιο στην Ελλάδα μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή. Αντιμετώπισε την τραγική απώλεια του πατέρα της κατά τη διάρκεια των παιδικών της χρόνων. Το 1911 σύναψε προξενιό με τον Κωστή Νικολαΐδη, έναν άνδρα δύο δεκαετίες μεγαλύτερό της. Από την ένωση αυτή γεννήθηκαν δύο κόρες, η Καίτη και η Μαίρη. Μέσα στα ταραχώδη γεγονότα της εισβολής του τουρκικού στρατού στο Αϊδίνι και της συνεργασίας με τους Τσέτες, η οικογένειά της αναγκάστηκε να αναχωρήσει από τη Σμύρνη. Στη συνέχεια, η Ευτυχία, συνοδευόμενη από τη μητέρα της και τις δύο κόρες της, περιηγήθηκε στη ζωή ως πρόσφυγας, κατοικώντας για λίγο στην ασιατική Σπάρτη και αργότερα στην Αττάλεια.

Έμα Στόουν: Μια απόδειξη της δύναμης του πάθους, της αφοσίωσης και της αυθεντικότητας

 

 

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr