Search
Close this search box.
ιδιαιτερες λέξεις

Η σελίδα στο Instagram που μας μαθαίνει «ιδιαίτερες λέξεις» της ελληνικής κάθε μέρα

Αν και ο αριθμός των ατόμων που μιλούν την ελληνική γλώσσα είναι περιορισμένος σε περίπου 13 εκατομμύρια, αυτή διαθέτει την παλαιότερη καταγεγραμμένη ιστορία σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη ζωντανή ινδοευρωπαϊκή γλώσσα, με περισσότερα από 3.400 χρόνια γραπτής ιστορίας.

20 από τα πιο συνηθισμένα λάθη στην ελληνική γλώσσα

Παρόλο που δεν μπορούμε να πούμε απόλυτα ότι η ελληνική γλώσσα είναι η σημαντικότερη στον κόσμο, καθώς η σημασία μιας γλώσσας είναι δύσκολο να μετρηθεί απόλυτα, είναι αναμφίβολα μια από τις πιο επιδραστικές. Το ελληνικό αλφάβητο που ανέπτυξε αποτελεί τη βάση του λατινικού και του κυριλλικού αλφαβήτου. Επίσης, στα ελληνικά γράφτηκαν έργα όπως τα Ομηρικά Έπη και η Καινή Διαθήκη. Επιπλέον, τα ελληνικά, μαζί με τα λατινικά, χρησιμοποιούνται ως βάσεις για το διεθνές επιστημονικό και τεχνολογικό λεξιλόγιο. Καθώς η γλώσσα είναι ένας ζωντανός οργανισμός, αλλάζει σταδιακά με την πάροδο του χρόνου. Νέες λέξεις εισάγονται από άλλες γλώσσες για να καλύψουν νέες ανάγκες, ενώ άλλες λέξεις μπορεί να χρησιμοποιούνται λιγότερο ή ακόμα και να εξαφανίζονται.

Η σελίδα “Idiaiteres Lexeis” στο Instagram έχει ως στόχο να μας υπενθυμίζει λέξεις που θεωρούνται «ιδιαίτερες» και δεν πρέπει να πέσουν στη λήθη. Με πάνω από 119.000 followers, αποτελεί έναν χώρο όπου η γλώσσα και η ποικιλία των λέξεων τιμώνται και διαδίδονται.

Η κύρια φιλοσοφία της σελίδας είναι:

«Οι λέξεις καθορίζουν τη σκέψη μας. Κοινότητα διαφύλαξης της ελληνικής γλώσσας».

Ας δούμε μερικές από τις ενδιαφέρουσες δημοσιεύσεις της σελίδας:

Τι σημαίνει αράθυμος;

Είχατε ξανακούσει τη λέξη μυσαρός;

Είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε μια σελίδα που ασχολείται με τη θεματολογία της διδασκαλίας της γλώσσας να έχει τόσο μεγάλο αριθμό ενεργών followers. Αυτό αναδεικνύει το ενδιαφέρον και την ανάγκη των ανθρώπων για την εξερεύνηση και την εμβάθυνση στη γλώσσα, καθώς και την επιθυμία τους να διατηρήσουν ζωντανό τον πολιτισμό και την ποικιλία της γλώσσας μας. Μια τέτοια σελίδα μπορεί να αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο για την εκμάθηση, την ενίσχυση και την προώθηση της γλωσσικής γνώσης και ευαισθητοποίησης.

Η σελίδα παρέχει και χρήσιμες συμβουλές:

Οι ακόλουθοι είναι και αυτοί δραστηριοποιημένοι:

ιδιαίτερες λέξεις

12 λέξεις της ελληνικής γλώσσας που επιβάλλεται να γνωρίζεις

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr