Search
Close this search box.

Η ιστορία πίσω από το εμβληματικό κομμάτι της Amy Winehouse «Back To Black»

Το “Back To Black” παραμένει μια διαχρονική αναπαράσταση της μοναδικής μουσικής περσόνας της Amy Winehouse, που βρίσκει απήχηση στο κοινό μέσα από το οικουμενικό θέμα της προδοσίας και του ερωτικού σπαραγμού 

Η αφήγηση πίσω από την επιτυχία της Amy Winehouse, “Back To Black”, είναι συναρπαστική. Όταν η Island Records ανακοίνωσε την κυκλοφορία του δεύτερου άλμπουμ της, υπήρξε μεγάλη προσμονή μεταξύ όσων παρακολουθούσαν την καριέρα της από το ντεμπούτο της, “Frank”, το 2003. Παρά το γεγονός ότι δεν απέκτησε οικουμενική φήμη, το “Frank” απέσπασε την αναγνώριση των κριτικών, πούλησε καλά και χάρισε στην Winehouse υποψηφιότητες για σημαντικά βραβεία.

Οι προσδοκίες για το “Back To Black” ήταν υψηλές λόγω της προσοχής που συγκέντρωσε το “Frank”. Ωστόσο, το νέο άλμπουμ πήρε μια δραματική στροφή τόσο στον ήχο όσο και στη θεματολογία. Ξεφεύγοντας από τον αισιόδοξο τόνο του ντεμπούτου της, το “Back To Black” εμβάθυνε στη συναισθηματική αναταραχή που ακολούθησε τον χωρισμό της Winehouse με τον φίλο της Blake Fielder-Civil.

Τα ημερολόγια της Amy Winehouse σε νέο βιβλίο – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

Ενώ το κομμάτι που ξεχώρισε στο άλμπουμ ήταν το κολλητικό “Rehab”, που περιγράφει λεπτομερώς την πραγματική μάχη της Winehouse με τον εθισμό, ο ακρογωνιαίος λίθος του άλμπουμ ήταν αναμφισβήτητα το ομώνυμο τραγούδι. Σε συνεργασία με τον Mark Ronson, τον γεννημένο στο Λονδίνο Αμερικανό παραγωγό, το “Back To Black” χρησιμοποίησε τη μεταφορά του “μαύρου” για να αναπαραστήσει την άβυσσο της κατάθλιψης. Το τραγούδι ζωγράφιζε μια ζοφερή και θλιμμένη εικόνα της ραγισμένης καρδιάς, εμπνευσμένη από τις προσωπικές εμπειρίες της Winehouse.

Η διαδικασία της ηχογράφησης ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2006, όταν η Winehouse, αρχικά επιφυλακτική απέναντι στον Ronson, τον συνάντησε στο στούντιο ηχογράφησής του. Ο Ronson δημιούργησε ένα ριφ στο πιάνο και η Winehouse έγραψε γρήγορα στίχους βασισμένους στα συναισθήματά της. Το τραγούδι ηχογραφήθηκε σε διάφορα στούντιο, βελτιώνοντας την παραγωγή του για να εμβαθύνει το συναισθηματικό του αντίκτυπο.

Με την κυκλοφορία του “Back To Black” τον Οκτώβριο του 2006, η φήμη της Amy Winehouse εκτοξεύτηκε στα ύψη, μετατρέποντάς την σε παγκόσμιο φαινόμενο. Το ομώνυμο κομμάτι, που κυκλοφόρησε ως τρίτο single τον Απρίλιο του 2007, έφτασε αρχικά στην 25η θέση των βρετανικών charts. Κατά ειρωνεία της τύχης, ένα μήνα αργότερα, η Winehouse παντρεύτηκε το ίδιο πρόσωπο που ενέπνευσε το τραγούδι, τον Blake Fielder-Civil. Μετά τον τραγικό θάνατο της Winehouse το 2011, το “Back To Black” γνώρισε αναβίωση, φτάνοντας στο Νο. 8 του βρετανικού singles chart και τελικά έγινε πλατινένιο.

Πάντως η μουσική έχασε έναν σημαντικό στρατιώτη της, εμείς φτωχύναμε την ακουστική μας παλέτα, αλλά το ταλέντο της Amy πέρασε στην αθανασία.

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

 

“My Own Way”: Το Ακυκλοφόρητο Demo Της Amy Winehouse

Φωτογραφία εξωφύλλου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr