Search
Close this search box.
ηθοποιοί χρήματα για απεργία

Χόλιγουντ: Κορυφαίοι ηθοποιοί προσφέρουν χρήματα για να σταματήσει η απεργία

Κορυφαίοι ηθοποιοί του Χόλιγουντ, προσφέρουν 150 εκατομμύρια δολάρια για να σταματήσει η απεργία που ξεκίνησε τον Ιούλιο.

Σε μια αξιοσημείωτη ένδειξη αλληλεγγύης για την επίλυση της συνεχιζόμενης απεργίας των ηθοποιών που διαρκεί πάνω από 100 ημέρες, μια ομάδα από τους σημαντικότερους αστέρες του Χόλιγουντ συγκεντρώθηκε σε μια κλήση Zoom αυτή την Τρίτη για να προτείνει μια πρωτοποριακή λύση. Η άνευ προηγουμένου προσφορά τους περιλαμβάνει την άρση του ανώτατου ορίου των συνδρομών των μελών και την εισαγωγή ενός νέου συστήματος για τις πλατφόρμες streaming, με στόχο να ενισχυθούν οι παροχές υγείας και να αντιμετωπιστούν διάφορες ανησυχίες που έθεσε η Screen Actors Guild – Αμερικανική Ομοσπονδία Τηλεοπτικών και Ραδιοφωνικών Καλλιτεχνών (SAG-AFTRA).

Κατά τη διάρκεια της εικονικής συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν προσωπικότητες όπως ο Τζορτζ Κλούνεϊ, η Έμμα Στόουν, ο Μπεν Άφλεκ, ο Τάιλερ Πέρι και η Σκάρλετ Γιόχανσον μεταξύ άλλων, οι ηθοποιοί παρουσίασαν το καινοτόμο σχέδιό τους στους επικεφαλής της SAG-AFTRA Φραν Ντρέσερ και Ντάνκαν Κράμπτρι-Ίλαντ.

Η πρόθεση των ηθοποιών είναι να συμβάλουν ουσιαστικά στους πόρους του σωματείου, διευκολύνοντας έτσι την επίλυση της συνεχιζόμενης απεργίας και παρέχοντας στήριξη στους ηθοποιούς που παλεύουν με την αβεβαιότητα σχετικά με τις αμοιβές και τις παροχές τους.

Aqua Tofana: Το περιβόητο δηλητήριο που μάστιζε την Ευρώπη του 17ου αιώνα

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ, επιβεβαίωσε το σχέδιο και μοιράστηκε πληροφορίες για τα κίνητρα των αστέρων, δηλώνοντας: “Πολλοί από τους υψηλόμισθους θέλουν να γίνουν μέρος της λύσης. Προσφερθήκαμε να καταργήσουμε το πλαφόν στις συνδρομές, κάτι που θα απέφερε πάνω από 50 εκατομμύρια δολάρια στο συνδικάτο ετησίως. Πολύ περισσότερα από 150 εκατομμύρια δολάρια για τα επόμενα τρία χρόνια. Πιστεύουμε ότι είναι δίκαιο για εμάς να πληρώνουμε περισσότερα στο συνδικάτο“.

Παρ’ όλα αυτά, καθώς η SAG-AFTRA και η Συμμαχία Παραγωγών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (AMPTP) συνεχίζουν να διαπραγματεύονται, υπάρχει ένα υπόγειο ρεύμα κατηγορίας και απογοήτευσης. Η πρόσφατη αποχώρηση των στούντιο από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων έχει κλιμακώσει τις εντάσεις. Οι επικριτές υποστηρίζουν ότι, αν και η πρωτοβουλία των αστέρων είναι αξιοθαύμαστη, μπορεί να θεωρηθεί ως ένδειξη αρετής σε μια εποχή που η βιομηχανία αγωνίζεται και οι εργαζόμενοι κάτω από τη γραμμή υπομένουν τις προκλήσεις που θέτει όχι μόνο αυτή η απεργία αλλά και η προηγούμενη απεργία της Συντεχνίας Συγγραφέων της Αμερικής (WGA).

Πηγή φωτογραφίας 

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr