Search
Close this search box.
εξετάσεις_PISA_2023_Ελλάδα

Εξετάσεις PISA 2023: Απογοητευτική απόδοση από τους Έλληνες μαθητές – Χαμηλότερες από τον μέσο όρο

Απογοητευτικά ήταν τα αποτελέσματα των Ελλήνων μαθητών στις εξετάσεις PISA, με επιδόσεις χαμηλότερες του μέσου όρου του Οργανισμού και από τις χαμηλότερες επιδόσεις στην Ευρώπη.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού PISA 2022 ήταν απογοητευτικά για την Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο ΟΟΣΑ. Οι Έλληνες μαθητές κατέγραψαν επιδόσεις χαμηλότερες του μέσου όρου του Οργανισμού και από τις χαμηλότερες επιδόσεις στην Ευρώπη.

Ο διαγωνισμός Programme for International Student Assessment (PISA) του ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) – που οργανώνεται ανά τριετία – κανονικά έπρεπε να πραγματοποιηθεί το 2021, ωστόσο καθυστέρησε κατά ένα έτος, λόγω της πανδημίας. Το 2022, περίπου 690.000 μαθητές συμμετείχαν στην αξιολόγηση PISA, αντιπροσωπεύοντας περίπου 29 εκατομμύρια 15χρονους από σχολεία σε 81 συμμετέχουσες χώρες/οικονομίες.

Η βαθμολογία της Ελλάδας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα ήταν χαμηλότερη σε σχέση με το 2018 και στις τρεις υπό εξέταση δεξιότητες – κατανόηση κειμένου, μαθηματικά και φυσικές επιστήμες – που πρέπει να έχουν οι μαθητές έως τα 15 τους χρόνια.

Η έρευνα του τεστ έχει να κάνει με το πόσο καλά οι μαθητές μπορούν να λύσουν σύνθετα προβλήματα, να έχουν κριτική σκέψη και να επικοινωνούν αποτελεσματικά. Ενώ τα αποτελέσματα παρέχουν σημαντικές και χρήσιμες πληροφορίες για την ορθή προετοιμασία των εκπαιδευτικών συστημάτων στους μαθητές, για τις πραγματικές προκλήσεις της ζωής και τη μελλοντική τους επιτυχία. Η Ελλάδα συμμετείχε για πρώτη φορά στον διαγωνισμό PISA το 2000.

5 κρυμμένα μυστικά στα λογοτεχνικά αριστουργήματα της Αγκάθα Κρίστι

Φωτογραφία εξωφύλλου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr