Search
Close this search box.
ελληνική βιβλιοθήκη Λονδίνο

Το λογοτεχνικό ταξίδι της Ελληνικής Βιβλιοθήκης του Λονδίνου

Η Ελληνική Βιβλιοθήκη του Λονδίνου, η οποία διανύει τώρα τον έκτο χρόνο λειτουργίας της, ιδρύθηκε από μια παθιασμένη ομάδα βιβλιόφιλων στο Λονδίνο.

Η βιβλιοθήκη αυτή λειτουργεί ως κόμβος για την πολυπολιτισμική κοινότητα που έχει καλλιεργήσει, με πρωταρχικό στόχο την παρουσίαση της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας στους Έλληνες και τους φιλέλληνες του Ηνωμένου Βασιλείου. Διατηρώντας μια συλλογή με περισσότερους από 4.000 τίτλους που καλύπτουν διάφορες θεματικές κατηγορίες, η βιβλιοθήκη εμπλέκει ενεργά τα 480 και πλέον μέλη της σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, αφιερώματα σε αξιόλογες προσωπικότητες των ελληνικών γραμμάτων και τεχνών, ζωντανές συζητήσεις με διάσημους συγγραφείς, παρουσιάσεις βιβλίων και άλλες δραστηριότητες που συμβάλλουν στον πολιτισμό και την ελληνική γλώσσα.

Μια σημαντική πρωτοβουλία της Ελληνικής Βιβλιοθήκης του Λονδίνου είναι η δημιουργία της Ελληνικής Παιδικής Βιβλιοθήκης, η οποία περιλαμβάνει ένα πρόγραμμα δανεισμού βιβλίων που υποστηρίζει 105 ενοριακά σχολεία και εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για δίγλωσσα παιδιά. Στο πλαίσιο της επικείμενης χριστουγεννιάτικης γιορτής που διοργανώνεται για τους Έλληνες μαθητές του Λονδίνου την Κυριακή 26 Νοεμβρίου, το παιδικό τμήμα της βιβλιοθήκης θα παρουσιάσει το έργο του Μηνά Βιντιάδη “Μια μέρα με τον Μότσαρτ”.

Ποια βιβλιοθήκη χωράει περισσότερα από 1,35 εκατομμύρια βιβλία; (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

 

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει τη συγγραφέα επί σκηνής, συνοδευόμενη από έναν πιανίστα, που θα εμπλέξει τα παιδιά σε μια μουσικοθεατρική παράσταση βασισμένη στο βιβλίο. Η Γεωργία Καραντωνά, διευθύντρια της Ελληνικής Παιδικής Βιβλιοθήκης του Λονδίνου, εκφράζει τον ενθουσιασμό της για την προσφορά μιας μοναδικής ευκαιρίας σε μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν τη ζωή του Μότσαρτ μέσα από αυτή την ξεχωριστή Χριστουγεννιάτικη φιλανθρωπική εκδήλωση. Ο Έλληνας συγγραφέας Μηνάς Βιντιάδης, που θα είναι παρών στην εκδήλωση, θα αφηγηθεί την ιστορία στα ελληνικά, θα αλληλεπιδράσει με το κοινό και θα συμμετάσχει σε δραστηριότητες εμπνευσμένες από το βιβλίο.

H Γιώτα Νάκου, διευθύνουσα σύμβουλος της Greek Library of London δήλωσε:

«Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή να υποδεχτούμε τον Έλληνα συγγραφέα σε αυτήν τη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που συνδυάζει την παρουσίαση του βιβλίου του με την ενίσχυση της παιδικής βιβλιοθήκης μέσω της αγοράς νέων βιβλίων. Αυτή η εκδήλωση προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία σε Έλληνες μαθητές του Λονδίνου, να εξερευνήσουν τον κόσμο της μουσικής με τον Μότσαρτ και να βιώσουν τη χαρά της λογοτεχνίας μέσα από το έργο του».

Ένα Δημόσιο δημοτικό σχολείο δημιούργησε την ομορφότερη δανειστική βιβλιοθήκη (ΦΩΤΟ)

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr