Search
Close this search box.
Ειρήνη Παππά

Ειρήνη Παππά: «Ε, λοιπόν εγώ θεωρώ το παραμύθι της Σταχτοπούτας το πιο χυδαίο που υπάρχει.» – ΒΙΝΤΕΟ

Η Ειρήνη Παππά, η καλλονή που έλαβε τον παγκόσμιο θαυμασμό για το ταλέντο της

Η Ειρήνη Παππά (Ειρήνη Λελέκου), γεννημένη στις 3 Σεπτεμβρίου 1926 στο Χιλιομόδι Κορινθίας, είχε μια παιδική ηλικία που σημαδεύτηκε από την επιρροή των προοδευτικών γονιών της. Την εισήγαγαν από μικρή ηλικία στον κόσμο των παραμυθιών και της τέχνης.  Η ανατροφή της έθεσε τα θεμέλια για τη μελλοντική της καριέρα. Παρά τις αρχικές αμφιβολίες της μητέρας της, η Ειρήνη άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα στη Σχολή Ροντέρη, όπου έγινε εμφανές το εξαιρετικό ταλέντο της στην υποκριτική.

Μονόγραμμα – Οδυσσέας Ελύτης: Ένα από τα κορυφαία ερωτικά ποιήματα που γράφτηκαν ποτέ

Ωστόσο, η μεγάλη της επιτυχία στον κόσμο του κινηματογράφου ήρθε μέσω της εντυπωσιακής μεσογειακής και κλασικής ομορφιάς της. Εκείνη την περίοδο διασταυρώθηκαν οι δρόμοι της με τον Αλέκο Σακελλάριο, ο οποίος εντυπωσιάστηκε βαθύτατα από εκείνη. Αναγνωρίζοντας τις δυνατότητές της, αποφάσισε να της δώσει μια ευκαιρία στον κινηματογράφο.

Η αξιοσημείωτη καριέρα της στο εξωτερικό είναι πάντοτε σημείο αναφοράς και την κατατάσσουν στους λίγους και εκλεκτούς Έλληνες ηθοποιούς που κατάφεραν μια μεγάλη καριέρα στο εξωτερικό.

Έζησε τα τελευταία της χρόνια στο ίδιο χωριό που γεννήθηκε, με προβλήματα υγείας λόγω της νόσου Αλτσχάιμερ και έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών.

«Με ρωτήσανε εμένα; Αν είμαι εγώ Σταχτοπούτα και αν θέλω να γίνω εγώ ποτέ πριγκίπισσα; Εγώ θέλω να τα κερδίσω όλα με τη δικιά μου την αξία και με το σπαθί μου {…} Ε, λοιπόν εγώ θεωρώ το παραμύθι της Σταχτοπούτας το πιο χυδαίο που υπάρχει.»

 

Ειρήνη Παππά: Δείτε το απόσπασμά της από τη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στον Φρέντυ Γερμανό και τον Νίκο Χατζηνικολάου το 1995 στο MEGA.

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Δημήτρης Λιαντίνης: 10 ομιλίες που χαράχτηκαν στη ψυχή μας – ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr