Search
Close this search box.
Εθνική Πινακοθήκη Πορτραίτων της Σκωτίας:

Εθνική Πινακοθήκη Πορτραίτων της Σκωτίας: Ακτιβιστές έβαψαν με σπρέι τον πίνακα του βασιλιά Καρόλου

Ο βασιλιάς Κάρολος και πιο συγκεκριμένα το πορτραίτο του στην Εθνική Πινακοθήκη Πορτραίτων της Σκωτίας, χρησιμοποιήθηκε ξανά για ακτιβιστικούς λόγους. Οι ακτιβιστές του «This Is Rigged» έγραψαν «The people are mightier than a lord» στο γυάλινο προστατευτικό του πίνακα.

Ακτιβιστές του κλίματος παραμόρφωσαν έναν πίνακα του βασιλιά στην Εθνική Πινακοθήκη Πορτραίτων της Σκωτίας. Δύο άτομα από την οργάνωση This Is Rigged χρησιμοποίησαν ροζ σπρέι για να γράψουν το μήνυμα «Ο λαός είναι ισχυρότερος από έναν άρχοντα».

Το ένα άτομο κρατούσε ένα στένσιλ πάνω στο γυαλί, ενώ το άλλο το ψέκασε κατά τη διάρκεια του βανδαλισμού, ο οποίος συνέβη λίγο μετά τις 3 το απόγευμα της Τετάρτης. στη συνέχεια στάθηκαν στη γκαλερί, μπροστά απ΄ το πορτραίτο. Ένας από τους ακτιβιστές δήλωσε:

«Γιατί η κυβέρνηση της Σκωτίας θεωρεί αποδεκτό να επιτρέπει συνεχώς να προχωρούν νέα έργα πετρελαίου και φυσικού αερίου;»

Εθνική Πινακοθήκη Πορτραίτων της Σκωτίας
Το This Is Rigged ανάρτησε μια σειρά μηνυμάτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τον βανδαλισμό, με τίτλο: “Nae lairds nae masters”.Είπαν ότι οι λέξεις “ο λαός είναι ισχυρότερος από έναν άρχοντα” ήταν το σύνθημα της Highland Land League, η οποία πραγματοποιούσε  καταλήψεις γης, καθώς αγωνιζόταν για τα δικαιώματα των crofters τη δεκαετία του 1880.

Είναι ακτιβισμός να πετάς σούπα στον πίνακα του Βίνσεντ Βαν Γκογκ; (Βίντεο)

Η ομάδα έβαλε στο στόχαστρο το πορτραίτο του βασιλιά, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος έχει κάνει εκστρατεία για περιβαλλοντικά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της διατήρησης και της κλιματικής αλλαγής, για περισσότερες από πέντε δεκαετίες. βΤο πορτρέτο φιλοτεχνήθηκε στο σπίτι του στο Birkhall, στο κτήμα Balmoral στο Aberdeenshire, από την καλλιτέχνιδα Victoria Crowe κατά τη διάρκεια τεσσάρων συνεδριών το 2018.

Εκπρόσωπος της Εθνικής Πινακοθήκης της Σκωτίας δήλωσε σχετικά:

“Σήμερα το απόγευμα υπήρξε διαμαρτυρία στις Εθνικές Πινακοθήκες της Σκωτίας. Έχουμε κλείσει την αίθουσα με τα σύγχρονα πορτρέτα. Η υπόλοιπη γκαλερί είναι ανοιχτή κανονικά για τους επισκέπτες. Προς το παρόν αξιολογούμε τον αντίκτυπο, αλλά δεν φαίνεται να υπάρχουν ενδείξεις ζημιών.

Ο Ben Taylor, ένας 28χρονος κηπουρός από το Ayrshire που συμμετείχε στη δράση, έγραψε στο Twitter:

«Γιατί η κυβέρνηση της Σκωτίας πιστεύει ότι είναι αποδεκτό να συνεχίζει να επιτρέπει να προχωρούν νέα έργα πετρελαίου και φυσικού αερίου, χωρίς καν να αντιτίθεται σε αυτά; Αν θέλουμε ένα μέλλον για τους νέους μας, πρέπει να αντιταχθούν σε όλες τις νέες άδειες πετρελαίου και φυσικού αερίου. Αυτό είναι το πιο βασικό βήμα που μπορούν να κάνουν για να εξασφαλίσουν μια ευκαιρία για ένα βιώσιμο μέλλον. Μέχρι να συμβεί αυτό, θα συνεχίσουμε να στοχοποιούμε την κυβέρνηση της Σκωτίας, αναγκάζοντάς την να χρησιμοποιήσει τις εξουσίες που έχει για να υπερασπιστεί τους πολίτες.»

Εκπρόσωπος της Αστυνομίας της Σκωτίας δήλωσε ότι έλαβε γνώση της διαμαρτυρίας λίγο μετά τις 15.05 και ότι αστυνομικοί ήταν παρόντες. Πρόκειται για την τελευταία από μια σειρά διαμαρτυριών που διοργανώθηκαν από την ομάδα τις τελευταίες ημέρες, συμπεριλαμβανομένης μιας απόπειρας αποκλεισμού του διυλιστηρίου πετρελαίου Grangemouth την Τρίτη.

Πηγή φωτογραφιών

Διαβάστε περισσότερα:

Τεχνητή νοημοσύνη: Συμπεραίνει πως πίνακας που θεωρούνταν απομίμηση είναι αυθεντικός του Ραφαήλ

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr