Search
Close this search box.
John Paul DeJoria

Διδάγματα από έναν άστεγο που έγινε δισεκατομμυριούχος: «Όταν σου κλείσουν 10 πόρτες στη μούρη, πήγαινε στην πόρτα νούμερο 11»

Η ιστορία της ζωής του John Paul DeJoria είναι μια απόδειξη της μεταμορφωτικής δύναμης της επιμονής και της τόλμης να ονειρεύεσαι πέρα από τα όρια των περιστάσεων.

Από τα πρώτα του βήματα που πουλούσε χριστουγεννιάτικες κάρτες και εφημερίδες μέχρι το να γίνει η κινητήρια δύναμη πίσω από παγκόσμιες αυτοκρατορίες όπως η Paul Mitchell και η Patron Spirits, το ταξίδι του DeJoria αποτελεί παράδειγμα της ενσάρκωσης του αμερικανικού ονείρου.

Η ιστορία του John Paul DeJoria δεν έχει να κάνει μόνο με το επιχειρηματικό δαιμόνιο, αλλά και με τον βαθύ αντίκτυπο που μπορεί να έχει ένα άτομο στη ζωή των άλλων. Η δέσμευσή του στη φιλανθρωπία, την περιβαλλοντική βιωσιμότητα και την κοινωνική ευθύνη υπογραμμίζει μια ολιστική προσέγγιση της επιτυχίας που εκτείνεται πολύ πέρα από τα περιθώρια κέρδους.

Η αποδοχή δεν είναι αγάπη για τον Γκαίτε: «Άν σε δεχτώ όπως είσαι, θα σε κάνω χειρότερο»

 

9 αποφθέγματα του John Paul DeJoria

  1. Τα όνειρα κάνουν δουλειά. Εάν ονειρεύεστε και σκέφτεστε πραγματικά δημιουργικά για αυτό που ονειρεύεστε – θα συμβεί.
  2. Η μακροπρόθεσμη επιχειρηματικότητα είναι να σου αρέσει αυτό που κάνεις, με ποιον το κάνεις, και για ποιον το κάνεις.
  3. Οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν να κάθονται σε ένα αεροπλάνο για δύο ώρες παρά να περνούν δύο ημέρες σε ένα τρένο, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με ένα χαλαρωτικό ταξίδι με το τρένο με την οικογένεια ή τους καλούς φίλους σας.
  4.  Αγαπώντας τον εαυτό σου, θα είσαι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος. Πολλοί άνθρωποι δεν αγαπούν τον εαυτό τους για οποιονδήποτε λόγο
  5. Το μεγαλύτερο εμπόδιο είναι η απόρριψη. Όποια επιχείρηση ξεκινήσετε, να είστε έτοιμοι για αυτήν. Η διαφορά μεταξύ επιτυχημένων και αποτυχημένων ανθρώπων είναι ότι οι επιτυχημένοι άνθρωποι κάνουν όλα όσα δεν θέλουν να κάνουν οι αποτυχημένοι. Όταν σου κλείσουν 10 πόρτες στη μούρη, πήγαινε στην πόρτα νούμερο 11.
  6. Ποτέ δεν θα βγω στη σύνταξη. Μου αρέσει αυτό που κάνω.
  7.  Δεν χρησιμοποιώ email ή υπολογιστή. Θα ήμουν τόσο «πλημμυρισμένος» που δεν θα μπορούσα να κάνω καμία δουλειά. Αντίθετα, κάνω τα πάντα πρόσωπο με πρόσωπο ή τηλεφωνικά.
  8. Όταν ξεκινάς με σχεδόν τίποτα, το μόνο που έχεις είναι πολλή σκέψη, πολλή καινοτομία, και θες να βρεις νέους τρόπους για να κάνεις πράγματα χωρίς να χρησιμοποιήσεις πολλά χρήματα.
  9. Δεν κάνω μικροδιαχείριση, αλλά νοιάζομαι βαθιά για κάθε προϊόν που φτιάχνουμε. Όλα περνούν από εμένα και δοκιμάζω τα περισσότερα από τα προϊόντα μας πριν βγουν στην αγορά, συμπεριλαμβανομένου του σαμπουάν μας για ψύλλους.

 

Χρήστος Γιανναράς: «Δεν φταίνε οι άνθρωποι που δεν μπορούν να ερωτευθούν…»

Φωτογραφία εξωφύλλου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr