Search
Close this search box.
δημοφιλεις ελληνικες λεξεις σε ξενα λεξικα

Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς λέξεις της χρονιάς στα καταξιωμένα ξένα λεξικά;

Κάθε χρόνο, περίπου τέτοια εποχή, ανακοινώνονται οι λέξεις της χρονιάς από τους υπεύθυνους επιμελητές γνωστών λεξικών. Οι συντάκτες του Oxford English Dictionary επέλεξαν για το 2023 τη λέξη “rizz”, ενώ οι αντίστοιχοι του Merriam-Webster, τη λέξη “authentic”.

Αυτές οι 30 ελληνικές λέξεις, μάλλον δεν ήξερες πως υπάρχουν

Η λέξη “rizz” στην ιντερνετική αργκό της γενιάς Ζ, που χρησιμοποιείται για να περιγράψει το ρομαντικό θέλγητρο και τη γοητεία, προέρχεται από την ελληνική λέξη “χάρισμα” και την αγγλική “charisma”. Ο όρος “rizz” έχει γίνει δημοφιλής στα social media, με εκατομμύρια θεάσεις στο hashtag “rizz”. Σύμφωνα με το Oxford English Dictionary, ορίζεται ως το στυλ, η γοητεία και η ικανότητα να προσελκύει ρομαντικούς ή σεξουαλικούς συντρόφους.

Η εξήγηση για την προέλευση του “rizz” μπορεί να θυμίσει τον Γκας Πορτοκάλο, χαρακτήρα από το «Γάμος αλά ελληνικά», ο οποίος προσπαθούσε να αποδείξει την ελληνική προέλευση όλων των αγγλικών λέξεων. Το γεγονός όμως ότι το παγκοσμίου φήμης λεξικό αποδέχεται την ελληνική προέλευση του “rizz” προσθέτει ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Ταυτόχρονα, η λέξη “authentic” (αυθεντικός) ήταν η πιο αναζητούμενη στις ΗΠΑ στο Merriam-Webster, αντικατοπτρίζοντας την ανησυχία των Αμερικανών για θέματα που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη, τα social media, και τη γενική αυθεντικότητα και ταυτοποίηση.

20 σπάνιες ελληνικές λέξεις που οι περισσότεροι μάλλον δεν γνωρίζουν τη σημασία τους

Πηγή εξωφύλλου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr