Search
Close this search box.
Γιάννης Μπέζος: «Υπερβολή νομίζω πως είναι αυτό της Άλκηστης που άλλαξε αυτή τη λέξη στο τραγούδι της»

Γιάννης Μπέζος: «Υπερβολή νομίζω πως είναι αυτό της Άλκηστης που άλλαξε αυτή τη λέξη στο τραγούδι της» (ΒΙΝΤΕΟ)

Κατά τη συνέντευξή για την παράσταση «Αινιγματικές παραλλαγές» στην εκπομπή «ΔΥΟ στις 10» της ΕΡΤ, ο Γιάννης Μπέζος αναφέρθηκε στα στερεότυπα και την πολιτική ορθότητα, εκφράζοντας τη στάση του να μην απλοποιεί τα πράγματα.

H Χιονάτη, η πολιτική ορθότητα και οι 7 νάνοι που δε θα δούμε

Σύμφωνα με τον Γιάννη Μπέζο, τα στερεότυπα δεν ξεπερνιούνται εύκολα, αλλά αξίζει τον κόπο να προσπαθούμε. Εξέφρασε επίσης την άποψή του για την πολιτική ορθότητα, υπογραμμίζοντας τη σημασία του να εκφραζόμαστε χωρίς προσβολές, αναφέροντας παράλληλα την ανάγκη για λογικούς κανόνες.

«Συζητήθηκε πολύ στην επικαιρότητα αυτό που έκανε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, που άλλαξε αυτή τη λέξη στο τραγούδι της» ανέφερε η δημοσιογράφος.

«Υπερβολή νομίζω πως είναι αυτό της Άλκηστης. Το «Χοντρός και Λιγνός» πως θα το λέμε; Ερώτηση. Δηλαδή θα πούμε στα παιδιά πως δεν θα το λέμε Χοντρό και Λιγνό αλλά θα το λέμε ευτραφή και αδύνατο; Δεν μειώνεται η αξία του. Δηλαδή είναι υπερβολές αυτά τα πράγματα. Είναι άλλα θέματα πολύ πιο ουσιαστικά. Βεβαίως δεν λέω ότι δεν πρέπει να δίνουμε σημασία. Βεβαίως και πρέπει να δίνουμε σημασία, αλλά μην πάμε και στο άλλο άκρο γιατί σε λίγο θα καταργήσουμε τα πάντα», απάντησε ο Γιάννης Μπέζος.

«Γιατί να τα στρογγυλέψω τα πράγματα; Δεν ζω για να στρογγυλεύω τίποτα. Θέλω να λέω αυτό που πιστεύω. Ξέρουν όλοι τώρα ότι έτσι είναι τα πράγματα, τα ξέρουμε όλοι. Αυτό όμως που δουλευόμαστε μεταξύ μας , με τρελαίνει! Το γεγονός ότι τα στρογγυλεύουμε και τα κρύβουμε, είναι αυτό που δεν μας βοηθάει να προχωρήσουμε.

Δεν είναι το θέμα να χαϊδέψεις το κοινό ίσα ίσα εγώ το υπερασπίζομαι και το υπολογίζω τόσο πολύ που είμαι πάντα προσεκτικός σε αυτά που κάνω, αλλά δεν θέλω να λαϊκίζω και να λέω ανοησίες. Δεν θέλω να λέω ψέματα, θέλω να κάνω καλά τη δουλειά μου και αυτή είναι η σχέση μου με τον κόσμο», δήλωσε ο Γιάννης Μπέζος.

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Συνέντευξη με τον Γιάννη Μπέζο

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr