Search
Close this search box.
ελληνικά

Γερμανία: Τουλάχιστον 10.000 παιδιά μαθαίνουν αρχαία ελληνικά σήμερα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο κ. Αντρέας Κιντλ, με άριστη γνώση της ελληνικής γλώσσας, τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας, εκφράζοντας την αξία και τη σημασία της.

40 αρχαιοελληνικά ανέκδοτα: Το γέλιο από τη σκοπιά της αστείρευτης σκέψης στην αρχαιότητα

Ο ελληνομαθής Γερμανός πρέσβης Αντρέας Κιντλ δημοσίευσε ένα μήνυμα στα ελληνικά στο προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας, η οποία τιμάται στις 9 Φεβρουαρίου. Το μήνυμα του Κιντλ αναδημοσιεύτηκε στον επίσημο λογαριασμό της γερμανικής πρεσβείας.

Μέσα από το μήνυμά του, επισήμανε την διαχρονικότητα της ελληνικής γλώσσας, υπογραμμίζοντας ότι παρά την αρχαιότητά της, παραμένει ζωντανή και σύγχρονη.

Εξέφρασε επίσης την ευγνωμοσύνη του για την έμπνευσή του από την ελληνική γλώσσα, αποκαλύπτοντας ότι η ενασχόλησή του με τα αρχαία ελληνικά κατά τη διάρκεια των πανεπιστημιακών σπουδών του τον έχει επηρεάσει βαθιά. Επίσης, υπογράμμισε την αυξανόμενη δημοτικότητα των αρχαίων ελληνικών στη Γερμανία, αναφέροντας ότι πάνω από 10.000 μαθητές στη χώρα αυτή μαθαίνουν αρχαία ελληνικά στο σχολείο, με τον αριθμό αυτόν να αυξάνεται διαρκώς τα τελευταία χρόνια.

Στο μήνυμα του ο κ. Αντρέας Κιντλ εκφράζει:

«Τα ελληνικά είναι μια αρχαία γλώσσα, αλλά είναι επίσης μια σύγχρονη και ζωντανή γλώσσα. Στη Γερμανία πάνω από 10.000 μαθητές μαθαίνουν τα αρχαία ελληνικά στο σχολείο και ο αριθμός τους αυξάνεται τα τελευταία χρόνια. Προσωπικά σπούδασα τα αρχαία ελληνικά στο πανεπιστήμιο και η ελληνική γλώσσα με έχει εμπνεύσει σε όλη μου τη ζωή. Γι’ αυτό είμαι ευγνώμων. Ν’ είστε καλά».

Ποιος είναι ο Αντρέας Κιντλ;

Ο κ. Andreas Kindl είναι ο νέος Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα από τον Σεπτέμβριο του 2023, διαδεχόμενος τον κ. Ernst Reichel. Γεννήθηκε στις 19 Αυγούστου 1964 στην Καρλσρούη και είναι παντρεμένος με τρία παιδιά. Σπούδασε αρχαία ελληνικά, γερμανική φιλολογία, ισλαμικές επιστήμες και φιλοσοφία στα πανεπιστήμια της Χαϊδελβέργης, Βόννης, Οξφόρδης και Αλεξάνδρειας, αποκτώντας πτυχίο Magister Artium.

Ξεκίνησε την καριέρα του στο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας το 1992 και υπηρέτησε στην Πρεσβεία της Γερμανίας στην Τυνησία το 1996. Ακολούθησαν θέσεις στο Υπουργείο Εξωτερικών στο Βερολίνο, καθώς και σε διπλωματικές αποστολές σε Τελ Αβίβ και Μαζάρ ε Σαρίφ. Το 2015 διορίστηκε Πρέσβης της Γερμανίας στην Υεμένη και το 2020 στη Βηρυτό, ενώ το 2023 ανέλαβε τα καθήκοντά του στην Αθήνα.

Δείτε το βίντεο του Γερμανού πρέσβη για την ελληνική γλώσσα:

 

 

 

Πώς ο Μπαμπινιώτης συνδέει τις σύγχρονες αγγλικές λέξεις butter, paper, bomb και άλλες, με τα ελληνικά

Πηγή εξωφύλλου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr