Search
Close this search box.
ροζ_σημαία_παρέμβαση

Αποσύρεται η ροζ σημαία από το Γενικό Προξενείο της Νέας Υόρκης μετά από παρέμβαση Γεραπετρίτη

Η ροζ σημαία που βρίσκεται στο Γενικό Προξενείο της Νέας Υόρκης αποσύρεται μετά από παρέμβαση του Υπουργού Εξωτερικών κ. Γεραπετρίτη.

Η ροζ ελληνική σημαία που παρουσιάστηκε σε έκθεση στο Γενικό Προξενείο της χώρας μας στη Νέα Υόρκη, σε συνεργασία με το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, φαίνεται να δημιουργεί νέα εστία πολιτικής αντιπαράθεσης. Συγκεκριμένα, η παρέμβαση του Υπουργού Εξωτερικών κ. Γεραπετρίτη για την απόσυρση του έργου, προκάλεσε αντιδράσεις τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ δια του Στέφανου Κασσελάκη όσο και από τη Νέα Αριστερά με τα δύο κόμματα να υπερασπίζονται τη διαφορετική σημαία ως έκφραση της τέχνης.

Ο μεν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επικαλέστηκε αντίστοιχο έργο τέχνης με την παναφρικανική σημαία με το σχέδιο της σημαίας των ΗΠΑ ενώ οι πρώην συνοδοιπόροι του στη Νέα Αριστερά επέλεξαν μια πιο ρητορική αντίδραση κάνοντας λόγο για παρέμβαση που «μυρίζει ακροδεξιά διολίσθηση».

Σε ερώτηση που έγινε το πρωί της Τρίτης στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, εκείνος εξήγησε ότι «προφανώς πάντοτε εμείς προσταεύτουμε την ελευθερία της τέχνης. Υπάρχουν όμως και πράγματα που είναι πάνω από όλα, είναι ιερά και πάνω από την τέχνη. Η Ελληνική σημαία είναι το σύμβολο του έθνους και πρέπει να εξαιρείται όλων των υπολοίπων που συζητάμε».

Το θέμα ανέδειξε στην Βουλή ο επικεφαλής του κόμματος «Νίκη», Δημήτρης Νατσιός, κρατώντας μία φωτογραφία της επίμαχης ροζ ελληνικής σημαίας και κάνοντας λόγο για «κουρέλι», υπογραμμίζοντας ότι η σημαία μας, αντί για γαλανόλευκη, είναι φτιαγμένη με κλινοσκεπάσματα και με ροζ χρώμα. «Είναι δυνατόν να παρουσιάζεται η σημαία μας με ροζ χρώμα, να διακωμωδείται το εθνικό μας σύμβολο; Η σημαία αλλάζει χρώμα, μόνον όταν βαφτεί κόκκινη από το αίμα των αγώνων του λαού μας» είπε χαρακτηριστικά.

Όταν ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ πάλλεται ανάμεσα σε φως και σκοτάδι: «Το σκοτάδι δεν μπορεί να κυριαρχήσει το φως»

Φωτογραφία εξωφύλλου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr