Search
Close this search box.
Ανδρέας Παπανδρέου αποφθέγματα

10 επικές ατάκες του Ανδρέα Παπανδρέου που έγραψαν ιστορία

Ο Ανδρέας Παπανδρέου σάρωσε το ελληνικό πολιτικό σύστημα και συνδέθηκε με την οικονομική «ανάπτυξη» του τόπου. Όμως όλα στη πολιτική συνδέονται με τη ρητορική και ο Παπανδρέου είχε μεγάλο ταλέντο σε αυτή.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου θεωρήθηκε από πολλούς γαλαντόμος από άλλους σπάταλος και το όνομά του συνδέθηκε με αμέτρητα σκάνδαλα, όμως στα χρόνια της επιρροής του κατάφερε να ενσωματώσει πολίτες από όλες τις ιδεολογικές δεξαμενές. Σε μια εποχή όπου η δεξιά έμοιαζε αρκετά αυστηρή και οι χρηματοδοτήσεις από την Ε.Ο.Κ. δεν είχαν κάνει την εμφάνισή τους η άφιξη του Ανδρέα φαινόταν ελκυστική.

Ακολούθησαν τα πακέτα βοήθειας απο την Ευρώπη και το όνομά του συνδέθηκε με την αύξηση των μισθών εν μία νυχτί και την ευρύτερη ευημερία του λαού. Βέβαια, τίποτα δεν κρατάει για πάντα, καθώς όταν η Ελλάδα υπέγραψε το πρώτο μνημόνιο ξεκίνησαν οι αποκαλύψεις για την εποχή του ΠΑΣΟΚ τα σκάνδαλα και τις παραλείψεις όπου έγιναν επί των ημερών του και όχι μόνο. Τα χρόνια πέρασαν όμως ακόμη το όνομά του γίνεται σημείο αναφοράς και τι πιο λογικό για έναν πολιτικό που άφησε έναν δυνατό απόηχο της πολιτικής του και όρισε σε μεγάλο βαθμό τη μοίρα της Ελλάδας.

Ο Ανδρέας έφυγε νωρίς από τη ζωή αλλά το όνομά του χάραξε την ελληνική ιστορία. Μερικές από τις ατάκες του δε έγιναν viral που θα λέγαμε και σήμερα. Κάθε φορά που τις θυμόμαστε είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα.

Ο Κασσελάκης είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής αποχαύνωσης μας

 

10 αποφθέγματα του Ανδρέα Παπανδρέου

1.«Προτιμούμε να ανήκομεν εις τους Έλληνες» (Λαμβάνοντας την αντίθετη θέση απ’ αυτή του Κωνσταντίνου Καραμανλή: ανήκομεν εις την Δύσιν)

2.«έξω από το ΝΑΤΟ», και «έξω από την Ε.Ο.Κ.».

3.«περήφανα γηρατειά»

4. “Είπαμε να κάνει ένα δώρο στον εαυτό του, αλλά όχι και 500 εκατομμύρια!”.

5. “Όποιος δεν συμφωνεί να κατέβει από το τρένο”.

6. “Δεν θα χαλάσουμε τα μπάνια του λαού”.

7. “Θα κλείσουμε τη Δεξιά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας”.

8. “Ο Βαγγέλης δεν έχει φιλοδοξία να γίνει πρόεδρος του κόμματος, έχει φιλοδοξία να γίνει πρόεδρος οποιουδήποτε κόμματος.”.

9. “Μη χτυπάτε τη Δήμητρα, χτυπήστε εμένα.”.

10. Τσοβόλα δώστα όλα

Νικολό Μακιαβέλι: 20 αποφθέγματα του «πατέρα» της νεότερης πολιτικής

Φωτογραφία εξωφύλλου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr