Search
Close this search box.
Άντονι Χόπκινς - One Life

Άντονι Χόπκινς – One Life: Ενσαρκώνει τον «Βρετανό Σίντλερ» που έσωσε 669 παιδιά – ΒΙΝΤΕΟ

Ένα κινηματογραφικό αριστούργημα, η ταινία “One Life”, με τον διακεκριμένο Άντονι Χόπκινς, θα αφηγηθεί τα  γεγονότα που περιστρέφονται γύρω από ένα γενναίο άτομο. Τον Φεβρουάριο του 1988, κατά τη διάρκεια ενός επεισοδίου της εκπομπής “That’s Life!” του BBC, ο Nicholas Winton ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με μια ομάδα 669 παιδιών από εβραϊκές οικογένειες, τα οποία είχε σώσει από τα νύχια των Ναζί πριν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

To «One Life» θα παρουσιάσει μια απροσδόκητη επανασύνδεση. Ο αξιοσέβαστος σερ Άντονι Χόπκινς αναλαμβάνει τον ρόλο του ήρωα του Ολοκαυτώματος, που συχνά αναφέρεται ως ο “Βρετανός Σίντλερ”. Αυτό το κινηματογραφικό δημιούργημα, με τον εύστοχο τίτλο “One Life”, θα εξιστορήσει την αφήγηση του σερ Νίκολας Γουίντον. Ο Λονδρέζος χρηματιστής που χρίστηκε ιππότης για τα ανθρωπιστικά του επιτεύγματα το 2003, οργάνωσε τη διαφυγή νεαρών Εβραίων προσφύγων από την κατεχόμενη Τσεχοσλοβακία το 1938.

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Η πρωτοβουλία Kindertransport, που επινοήθηκε για την απελευθέρωση ανηλίκων από περιοχές υπό ναζιστικό έλεγχο, αποτελεί σημαντική πτυχή αυτού του έπους. Μεταξύ Νοεμβρίου 1938 και Σεπτεμβρίου 1939, σχεδόν 10.000 παιδιά, κυρίως εβραϊκής καταγωγής, μεταφέρθηκαν στη Μεγάλη Βρετανία.

Οι επίμονες προσπάθειες του Sir Nicholas Winton οδήγησαν τη βρετανική κυβέρνηση να επιτρέψει την είσοδο παιδιών από την Τσεχία, τη Γερμανία και την Αυστρία στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι γονείς δεν είχαν το προνόμιο να συνοδεύουν τα παιδιά τους, καθώς η μετεγκατάσταση προοριζόταν να είναι προσωρινή, εξασφαλίζοντας την ασφάλειά τους έως ότου οι συνθήκες επιτρέψουν την επιστροφή τους στην πατρίδα.

Ρόμπιν Γουίλιαμς: 20 γνωμικά από ένα χαμόγελο οδυνηρής ενδοσκόπησης

Συνεργαζόμενος με εθελοντές, μεταξύ των οποίων και η ίδια του η μητέρα, ο Nicholas Winton οργάνωσε σχολαστικά κάθε πτυχή της μετάβασης των παιδιών. Αυτό περιελάμβανε τον εντοπισμό οικογενειών υποδοχής και την απόκτηση κεφαλαίων για την κάλυψη των εξόδων του ταξιδιού τους. Το τελευταίο τρένο επρόκειτο να αναχωρήσει την 1η Σεπτεμβρίου 1939, αλλά δυστυχώς ακυρώθηκε λόγω του ξεσπάσματος του πολέμου.

Αρκετές δεκαετίες αργότερα, η σύζυγος του Sir Nicholas Winton έπεσε πάνω σε ένα λεύκωμα στη σοφίτα τους, το οποίο κατέγραφε τις προσπάθειες του συζύγου της, συμπεριλαμβανομένων των ονομάτων όλων των παιδιών που είχε διασώσει. Αυτή η ανακάλυψη προώθησε την αφήγησή του στο προσκήνιο, οδηγώντας σε μια εμφάνιση στο “That’s Life!”. Η οικοδέσποινα Esther Rutgen έθεσε μια οδυνηρή ερώτηση στο κοινό του στούντιο: “Χρωστάει κανείς εδώ απόψε στον Νίκολας Γουίντον τη ζωή του;” Ως απάντηση, ένα πλήθος ατόμων, που τώρα έχουν μεγαλώσει, σηκώθηκαν όρθια – μια ζωντανή μαρτυρία για τα παιδιά που κάποτε είχε σώσει.

Αυτό το συγκινητικό επεισόδιο, το οποίο είναι πλέον προσβάσιμο στο YouTube, έχει συγκεντρώσει εκατομμύρια προβολές, γνωρίζοντας τον Sir Nicholas Winton με μια εντελώς νέα γενιά, όπως αναφέρει το BBC.

Η κινηματογραφική μεταφορά αντλεί την έμπνευσή της από το βιβλίο “Αν δεν είναι αδύνατο… Η ζωή του Sir Nicholas Winton”, το οποίο συνέγραψε το 2014 η κόρη του Barbara Winton. Η μεγάλη παρουσίαση του “One Life” έχει προγραμματιστεί να γίνει στο αξιόλογο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο τον ερχόμενο μήνα.

One Life – To καστ της ταινίας:

Anthony Hopkins
Nicholas Winton

Helena Bonham Carter
Babette Winton

Jonathan Pryce
Martin Blake

Lena Olin
Grete Winton

Adrian Rawlins
Geoff

Romola Garai
Doreen Warriner

Johnny Flynn
Nicholas Winton

Marthe Keller
Betty Maxwell

Alex Sharp
Trevor

Samantha Spiro
Esther Rantzen

Ziggy Heath
Martin Blake

Tom Glenister
William

Tim Steed
Bernard

Samuel Finzi
Rabbi Hertz

Matilda Thorpe
Nina

Ffion Jolly
Barbara Winton

Julia Westcott-Hutton
Lady smoking in bar

Antonie Formanová
Marta

ANBR – Adrian Berenguer: Ένας μοναχικός αρχιτέκτονας του κλασικού ήχου

Φωτογραφία εξωφύλλου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr