Search
Close this search box.
Όσα Φέρνει η Ζωή

Όσα Φέρνει η Ζωή: Ο αγώνας μιας μητέρας σε σκηνοθεσία του Μάικλ Μόρις – Τρέιλερ

Στην ταινία «Όσα Φέρνει η Ζωή» αναδεικνύεται το πορτρέτο μιας μητέρας που αγωνίζεται σε σκηνοθεσία του Μάικλ Μόρις.

Στην ταινία «Όσα Φέρνει η Ζωή» η Leslie, μια μητέρα από το Τέξας που αγωνίζεται να εξασφαλίσει μια καλύτερη ζωή στον γιο της, κέρδισε το λαχείο και της δόθηκε μια ευκαιρία για μια καλή ζωή. Ωστόσο, λίγα χρόνια αργότερα, τα χρήματα είχαν τελειώσει και η Leslie έμεινε να παλεύει με τον εθισμό της στο ποτό σε μια προσπάθεια να ξεφύγει από τον πόνο που άφησε πίσω της. Με τη γοητεία της να εξαντλείται, η Λέσλι αναγκάζεται να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των πράξεών της. Αναζητά μια δεύτερη ευκαιρία για τον εαυτό της και τον γιο της.

Σημείωμα του σκηνοθέτη της ταινίας «Όσα Φέρνει η Ζωή»::

«Πιστεύω στη δύναμη των ταινιών να ενισχύουν την ενσυναίσθηση. Αυτές οι δύο ώρες παρακολούθησης στο σκοτάδι… αφηνόμαστε στα χέρια των σκηνοθετών για να μας δείξουν κάτι νέο που θα μας ταρακουνήσει, επιμένοντας να νιώσουμε συναισθήματα που ίσως δεν έχουμε αισθανθεί ποτέ. . Είχα αμέτρητες εμπειρίες στη ζωή μου. Η οικειότητα που έχω νιώσει με κινηματογραφικούς χαρακτήρες είναι μοναδική. Ήταν πιο χειροπιαστή συγκριτικά με χαρακτήρες από κάποιο μυθιστόρημα ή θεατρική παράσταση. Η Ζιλιέτ Μπινός στο “Τρία Χρώματα: Η Μπλε Ταινία”…, η Έμιλυ Γουάτσον στο “Δαμάζοντας τα Κύματα”, o Χάρι Ντιν Στάντον στο “Παρίσι, Τέξας”, ο Τζον Καζάλ στο “Σκυλίσια Μέρα”, ο Ρόμπερτ Ντιβάλ στο “Τρυφερές Σχέσεις”, ο Τακάσι Σιμούρα στο “Καταδικασμένος”, η Μπάρμπαρα Λόντεν στο “Γουάντα” – αυτές κι άλλες τόσες- στιγμές οικειότητας με κάποιον που δεν ανήκε στην πραγματικότητά μου, αλλά σε έναν κόσμο που δεν ήμουν μέσα του. Μου έδωσαν κάτι πραγματικό και χειροπιαστό: με έκαναν να καταλάβω τη σύνδεσή μου μαζί τους σε ένα ανθρώπινο επίπεδο. Είχα μοιραστεί κάτι μαζί τους, και είχαν μοιραστεί κάτι μαζί μου.

Ήθελα να φτιάξω τη δική μου. Ήθελα να πω μια ιστορία και να παρουσιάσω έναν χαρακτήρα που δεν θα άφηνε άλλη επιλογή στο κοινό, παρά να ταυτιστεί με κάποιον που είναι εκτός της πραγματικότητάς του. Κάποιον που συμπεριφέρεται όπως συμπεριφέρεται επειδή αυτή είναι, και όχι για να αρέσει σε εσένα ή σε οποιονδήποτε άλλον. Ήθελα να φτάσω σε ένα τέτοιο σημείο οικειότητας με την Λέσλι, ώστε η κάμερα να είναι προέκταση του κόσμου της Να βιώνεις τα πράγματα που βιώνει, να αναπνέεις τον ίδιον αέρα.

Ο Ράιαν Μπινάκο έγραψε το σενάριο ως ένα γράμμα αγάπης προς την μητέρα του. Ωστόσο, σε αντίθεση με τα περισσότερα γράμματα αγάπης, ο Ράιαν δεν ωραιοποίησε κάτι, ούτε προσποιήθηκε πως η Λέσλι ήταν καλύτερη απ’όσο ήταν στην πραγματικότητα. Η ατόφια ειλικρίνειά του ήταν αυτή που με κέρδισε: το δώρο του να βλέπεις κάποιον όπως είναι, και αυτό να είναι αρκετό.

Θυμάμαι μια στιγμή, όταν ήμουν γύρω στα 11, όταν κοίταξα τη μητέρα μου και είδα μια βαθιά θλίψη σε εκείνη που δεν είχα ξαναδεί. Τότε, βρέθηκα μπροστά σε έναν κόσμο με τη δικιά της εμπειρία που δεν τον είχα φανταστεί ποτέ. Τι ήταν αυτό; Μια σύντομη συμπεριφορά; Ένα χέρι που καλύπτει το πρόσωπο για μια στιγμή για να σταματήσει τα δάκρια; Ήταν μια σύντομη ματιά που κράτησε ελάχιστα δευτερόλεπτα προτού συνέλθει, αλλά εκείνη τη στιγμή έγινε κάτι περισσότερο από τη μητέρα μου: έγινε κινηματογραφικός χαρακτήρας, η ζωή μας μετατράπηκε σε ταινία. Στο “Όσα Φέρνει η Ζωή” ήθελα να παρουσιάσω ένα ολοκληρωμένο άτομο, με αδυναμίες και δυνάμεις. Ήθελα η κάμερα να εντοπίσει αυτές τις μικρές στιγμές, αυτές τις μικροσκοπικές ματιές, που έχουν την ικανότητα να μας μεταμορφώσουν.»

Η ταινία «Όσα Φέρνει η Ζωή» έρχεται στους κινηματογράφους στις 10 Νοεμβρίου.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας «Όσα Φέρνει η Ζωή»:

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

 

Διαβάστε περισσότερα:

Avatar 2 ο δρόμος του νερού: Επιστροφή στην Πανδώρα με ένα δυνατό τρέιλερ

 

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr