Search
Close this search box.
Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου

Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Το πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης είναι πλέον γεγονός.

Το πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 19, 26 και 28 Νοεμβρίου 2022. Είναι ένα από τα κορυφαία είδη στον χώρο της κλασικής μουσικής και το ρεπερτόριό του περιλαμβάνει αριστουργήματα της παγκόσμιας μουσικής κληρονομιάς.

Είναι ένα από τα πιο απαιτητικά είδη μουσικής για να ερμηνευτεί, καθώς απαιτεί μεγάλη δεξιοτεχνία και ερμηνεία. Σκοπός της εκδήλωσης είναι να παρουσιάσει σπουδαίες συνθέσεις διεθνώς καταξιωμένων καλλιτεχνών, που θα φέρουν το κοινό της πόλης πιο κοντά στο συγκεκριμένο είδος μουσικής.

Στις συναυλίες θα συμμετέχουν κορυφαία σύνολα και καλλιτέχνες όπως το Gidon Kremen Trio, το Pacifica String Quartet, ο Mark Kosower, η Sibbi Bernhardsson, ο David Bowlin, ο Vache Honeyan, ο Tony Cho και οι διακεκριμένοι Έλληνες σολίστ Βασίλης Βαρβαρέσος και Timotheo Petrin. Επιπλέον, σε ετοιμότητα θα είναι ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης Χρήστος Γαλιλαία.

Η πρεμιέρα του πρώτου Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου θα γίνει το Σάββατο 19 Νοεμβρίου, στις 21.00, στην Αίθουσα Reunion Μουσικής Δωματίου του κτιρίου Μ1. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οργανισμού Χρήστος Γαλιλαίας υποδέχεται εκλεκτούς και διακεκριμένους σολίστ στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης σε μια καλλιτεχνική συνάντηση διεθνούς φήμης μουσικών με κοινό πάθος για τη μουσική δωματίου.

Η μουσική σύμπραξη των Χρήστου Γαλιλαΐα και Mark Kosower (τσέλο), Βασίλη Βαρβαρέσο (πιάνο), David Bowlin (βιολί), Tony Cho (πιάνο), Timotheo Petrin (τσέλο), Sibbi Bernhardsson (βιολί), Vache Hoveyan (βιόλα) θα παρουσιάσουν κλασικό ρεπερτόριο υψηλών προδιαγραφών, δημιουργώντας μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα για ένα μοναδικό στο είδος του φεστιβάλ.

Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022, στις 21:00, το Pacifica Quartet των βραβείων Grammy θα παρουσιάσει μια συναυλία έκπληξη στην Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης του κτηρίου Μ2 με αριστουργήματα κουαρτέτο εγχόρδων. Αυτό είναι ένα κοινό σημείο συνάντησης για μουσικούς και λάτρεις της μουσικής.

Το Pacifica Quartet είναι ένα από τα πιο καινοτόμα και συναρπαστικά σύνολα μουσικής δωματίου. Η δεξιοτεχνία και το πληθωρικό τους στυλ ερμηνείας κόβουν την ανάσα και συχνά επιλέγουν τολμηρές επιλογές ρεπερτορίου. Η τρίτη συναυλία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022, στις 9 μ.μ. στην Αίθουσα Φίλων της Μουσικής του κτιρίου Μ1.

Η συναυλία σχετίζεται με τον εορτασμό των 75ων γενεθλίων και την επετειακή περιοδεία του Gidon Kremer που πραγματοποιείται το 2022. Η συνεργασία μεταξύ του Λιθουανού τσελίστα Giedre Dirvanauskaite και του Λετονού πιανίστα Georgijs Osokins ξεκίνησε στο παρελθόν. Το τρίο έχει εμφανιστεί σε όλο τον κόσμο με μεγάλη αναγνώριση και επαίνους από το κοινό και τους κριτικούς.

Διαβάστε περισσότερα:

Μάθε τα πάντα για το 16ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ

Φωτογραφία εξωφύλλου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr