Search
Close this search box.
τζον λενον

Τζον Λένον: Για ποιο τραγούδι ήταν περήφανος;

Ενώ περήφανος για πολλούς στίχους, ο Lennon πίστευε ότι οι καλύτεροι του ήταν αυτοί που στέκονταν ανεξάρτητα, χωρίς την ανάγκη για μελωδία, παρόμοια με την ποίηση.

Το τελευταίο Live των Beatles (Βίντεο)

Παρά το γεγονός ότι είχε τον κόσμο στα χέρια του, ο John Lennon αφιέρωσε σημαντικό χρόνο γράφοντας στίχους που κάλυπταν γεγονότα της πραγματικής ζωής, τη μυθοπλασία, αλλά και μια γκρίζα περιοχή στο ενδιάμεσο, τόσο με τους Beatles όσο και ως σόλο καλλιτέχνης. Ο Τζον Λένον είχε ισχυριστεί ότι το καλύτερο έργο του προέκυψε μετά από διαφωνίες με την πρώτη του σύζυγο, αναφέροντας τα «Strawberry Fields Forever», «I Want To Hold Your Hand», «I Am The Walrus», «Girl» και «Across The Universe» ως μερικά αγαπημένα τραγούδια των Beatles, επαινώντας το τελευταίο ως πιθανώς με τους πιο καλογραμμένους στίχους.

Το τραγούδι, που αρχικά εμφανίστηκε στο άλμπουμ συλλογής «No One’s Gonna Change Our World» το 1969 με τους Cilla Black και Lulu, κέρδισε διαρκή αναγνωσιμότητα όταν επανακυκλοφόρησε στο άλμπουμ των Beatles το 1970 «Let It Be». Αν και δεν κέρδισε βραβεία ή την αναγνώριση των κριτικών, παραμένει ένα από τα πιο διάσημα τραγούδια τους. Γραμμένοι υπό συνθήκες κατάρρευσης του πρώτου γάμου του Lennon, οι στίχοι, εμπνευσμένοι από μια στιγμή εκνευρισμού, αντανακλούν ένα κοσμικό και γλυκό συναίσθημα: «Οι λέξεις ρέουν σαν ατελείωτη βροχή σε ένα χάρτινο ποτήρι…».

Ανεξάρτητα ότι το τραγούδι δεν αποτέλεσε εμπορική επιτυχία, το διαστρικό ταξίδι του ήταν αρκετά κυριολεκτικό, καθώς η NASA το έστειλε στο διάστημα, μεταφέροντας τους αγαπημένους στίχους του Lennon σε όλο το σύμπαν.

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Πληροφορίες εξωφύλλου

Ποια τραγούδια των Beatles μισούσε ο John Lennon; – Υπήρχαν κι αυτά!

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr