Search
Close this search box.
πριγκίπισσα Νταϊάνα

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: 15 φωτογραφίες της πιο αγαπητής πριγκίπισσας στον κόσμο

Η Πριγκίπισσα Νταϊάνα φεύγει σαν σήμερα από τη ζωή. Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί μια θλιβερή ημέρα στην ιστορία, καθώς ο κόσμος θυμάται τον τραγικό θάνατο της Πριγκίπισσας Νταϊάνα, μιας προσωπικότητας που με τη ζεστασιά, τη χάρη και τη συμπόνια της κατέκτησε τις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων. Την ημέρα αυτή, πριν από χρόνια, η είδηση του πρόωρου θανάτου της προκάλεσε σοκ σε όλο τον κόσμο, αφήνοντας ανεξίτηλο σημάδι στις επόμενες γενιές.

Η Πριγκίπισσα Νταϊάνα, που συχνά αναφέρεται ως η “πριγκίπισσα του λαού”, ήταν γνωστή για τις φιλανθρωπικές της προσπάθειες, το «σπάσιμο» των βασιλικών παραδόσεων και την υπεράσπιση σκοπών που προερχόντουσαν από την στην καρδιά της. Η αταλάντευτη δέσμευσή της στο φιλανθρωπικό έργο, ιδίως σε τομείς όπως η ευαισθητοποίηση για το HIV/AIDS, η απομάκρυνση ναρκών και η υποστήριξη των αστέγων, αποτέλεσε προηγούμενο για το πώς τα δημόσια πρόσωπα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη διασημότητα τους για να επιφέρουν θετική αλλαγή.

 

«Θέλω τα αγόρια μου να κατανοήσουν τα συναισθήματα των ανθρώπων, τις ανασφάλειές τους, τις αγωνίες τους, τις ελπίδες και τα όνειρά τους.»

Η γνήσια ενσυναίσθηση και η προσιτότητά της της επέτρεψαν να συνδεθεί με ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα. Είτε κρατούσε το χέρι ενός νεαρού ασθενή του AIDS είτε καθόταν με έναν άστεγο, οι πράξεις της Νταϊάνα μιλούσαν για την αφοσίωσή της στο να κάνει τη διαφορά στη ζωή των λιγότερο τυχερών.

Πέρα από τις ανθρωπιστικές της προσπάθειες, η κληρονομιά της Νταϊάνα αντανακλάται επίσης στο ρόλο της ως αφοσιωμένη μητέρα. Η αγάπη και η φροντίδα της για τους δύο γιους της, τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και τον πρίγκιπα Χάρι, ήταν εμφανείς σε κάθε πτυχή της ζωής της. Έσπασε το καλούπι του απόμακρου και τυπικού στυλ ανατροφής που ήταν σύνηθες μεταξύ των βασιλικών , επιλέγοντας αντίθετα να είναι πρακτική και να συμμετέχει στην ανατροφή τους.

Ωστόσο, η ζωή της Νταϊάνα δεν ήταν χωρίς τις δυσκολίες της. Οι αγώνες της με τις πιέσεις της βασιλικής ζωής και την αδιάκοπη προσοχή των μέσων ενημέρωσης είχαν αντίκτυπο στην ψυχική και συναισθηματική της υγεία. Μοιράστηκε με θάρρος τις μάχες της με την κατάθλιψη και τη βουλιμία, ρίχνοντας φως σε σημαντικές συζητήσεις γύρω από την ψυχική υγεία που συχνά στιγματίζονταν εκείνη την εποχή.

πριγκίπισσα Νταϊάνα
Εργαζόμενη ως νταντά σε ηλικία 19 ετών

 

πριγκίπισσα Νταϊάνα
Με τον αδελφό της

 

πριγκίπισσα Νταϊάνα
Το 1983 με τη Σάρα Φέργκιουσον

 

πριγκίπισσα Νταϊάνα
1985, επίσκεψη σε γερμανική στρατιωτική βάση στο Βερολίνο

 

πριγκίπισσα Νταϊάνα
Η έφηβη Νταϊάνα

 

πριγκίπισσα Νταϊάνα
Το 1986 χαμόγελα με τη νικήτρια ομάδα του Water Polo

 

πριγκίπισσα Νταϊάνα
Το1962 σε νηπιακή ηλικία

 

πριγκίπισσα Νταϊάνα
Επίσκεψη σε ναυτική βάση στη Σκωτία 1986

 

πριγκίπισσα Νταϊάνα
Το 1993 σε διακοπές

 

πριγκίπισσα Νταϊάνα
Στη Σκωτία με το βασιλικό ελικόπτερο 1985

 

πριγκίπισσα Νταϊάνα
Στη Νέα Ζηλανδία το1983

 

πριγκίπισσα Νταϊάνα
Επίσκεψη στο Τολέδο της Ισπανίας 1987

 

πριγκίπισσα Νταϊάνα
1995 με τον Τομ Χανκς και τη Ρίτα Γουίλσον

 

πριγκίπισσα Νταϊάνα
Επίσκεψη στην Ινδία
πριγκίπισσα Νταϊάνα
Μία απο τις τελευταίες της φωτογραφίες στην Αφρική

 

πριγκίπισσα Νταϊάνα
Το 1989 τρέχει στον ετήσιο αγώνα δρόμο στο σχολείο του Πρίγκιπα Ουίλιαμ

Απαγορευμένοι έρωτες μέσα απ’ τις σελίδες της ιστορίας

 

Πηγή φωτογραφιών

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr