Search
Close this search box.
Ίαν ΜακΚέλεν

Ποιους αποκάλεσε ανόητους ο Ίαν ΜακΚέλεν;

Εδώ και πολλά χρόνια είναι ευρέως γνωστό ότι ο Ίαν ΜακΚέλεν δεν ήταν η αρχική επιλογή για τον ρόλο του Γκάνταλφ στην παραγωγή του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Τα στελέχη της New Line Cinema εξέτασαν διάφορους ηθοποιούς προτού τελικά επιλέξουν τον αγαπημένοΊαν ΜακΚέλεν για τον ρόλο. Σε πρόσφατη συνέντευξή του, δήλωσε πως όσοι απέρριψαν τον ρόλο μπορεί τώρα να μετανιώσουν για την απόφασή τους.

Εκτός από τους δύο ηθοποιούς που απέρριψαν την ευκαιρία να ενσαρκώσουν τον Γκάνταλφ στις ταινίες Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών, υπήρχαν αναφορές ότι για τον ρόλο εξετάζονταν επίσης ο Πάτρικ Στιούαρτ και ο Κρίστοφερ Πλάμερ. Ωστόσο, όπως έδειξε η ιστορία, ο  Ίαν ΜακΚέλεν εξασφάλισε τον ρόλο και εμφανίστηκε στις ταινίες Η Συντροφιά του Δαχτυλιδιού, Οι Δύο Πύργοι, Η Επιστροφή του Βασιλιά και ακόμη και αργότερα στις ταινίες Το Χόμπιτ.

«Δεν νομίζω ότι είσαι ποτέ η πρώτη επιλογή. Σίγουρα δεν ήμουν η πρώτη επιλογή για το ρόλο του Gandalf. Για παράδειγμα, ο Tony Hopkins απέρριψε το ρόλο, ενώ το ίδιο έκανε και ο Sean Connery. Όλοι έβγαιναν τότε και έριχναν άκυρο σε αυτό το ρόλο και ελπίζω τώρα να νιώθουν ανόητοι.»

Παρεμπιπτόντως, ο Ίαν ΜακΚέλεν Ian McKellen αυτή τη στιγμή σε μια νέα ταινία με τίτλο “The Critic”, η οποία πρόκειται να βγει στις αμερικανικές αίθουσες τον Σεπτέμβριο. Εκτός από τη συζήτηση για τον εμβληματικό του ρόλο ως Γκάνταλφ, ο Ίαν ΜακΚέλεν ξεκαθάρισε επίσης στη συνομιλία του με το Variety ότι δεν έχει καμία πρόθεση να αποσυρθεί.

«Να συνταξιοδοτηθώ για να κάνω τι; Ποτέ δεν έμεινα χωρίς δουλειά, αλλά γνωρίζω ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να μου συμβεί κάτι που θα μπορούσε να με εμποδίσει από το να δουλέψω ξανά. Ωστόσο, όσο με στηρίζουν τα πόδια μου και η μνήμη μου παραμένει ανέπαφη, γιατί να μην κάνω αυτό που μου αρέσει; Πραγματικά νιώθω ότι είμαι πολύ καλός σε αυτό το πράγμα τώρα…»

Είναι αυτό το αληθινό δαχτυλίδι του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών»;

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr