Search
Close this search box.
Δέσποινα Στυλιανοπούλου πέθανε

Πέθανε η Δέσποινα Στυλιανοπούλου

Η Δέσποινα Στυλιανοπούλου, η αγαπημένη ηθοποιός της «χρυσής εποχής» του ελληνικού κινηματογράφου, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών.

Γεννημένη στη Μεσσήνη, η Στυλιανοπούλου ακολούθησε σπουδές φωνητικής στο Ελληνικό Ωδείο και θεατρική εκπαίδευση στη Δραματική Σχολή του Δημήτρη Ροντήρη. Φοίτησε επίσης στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το θεατρικό της ντεμπούτο έγινε το 1959 με την ερμηνεία της στην τραγωδία «Ηλέκτρα» στο θέατρο Πειραιά του Δημήτρη Ροντήρη. Συνέχισε τη θεατρική της καριέρα, παίζοντας τόσο σε πεζογραφήματα όσο και σε επιθεωρήσεις.

Η Στυλιανοπούλου έκανε την πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση το 1961 στην πολεμική ταινία της Έλλης Νεζερίτη «Ο ξένος της νύχτας». Την ίδια χρονιά, ανέλαβε έναν μικρό ρόλο στην ταινία του Αλέκου Σακελλάριου «Η Αλίκη στο Ναυτικό». Σύντομα έγινε γνωστή για τους κωμικούς της ρόλους, διαπρέποντας ιδιαίτερα στον επαναλαμβανόμενο ρόλο της καμαριέρας, ο οποίος, αν και δευτερεύων ρόλος, ήταν καθοριστικός για την επιτυχία των ταινιών.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας της, έπαιξε δίπλα σε πολλούς από τους μεγαλύτερους αστέρες του κινηματογράφου σε περισσότερες από 100 ταινίες, κάτι που θεωρούσε πολύτιμη εμπειρία εκμάθησης. Από το 1973 ήταν τακτική ερμηνεύτρια στο θέατρο Αυλαία στον Πειραιά.

 Δέσποινα Στυλιανοπούλου πέθανε

Το 2012, η ζωή της Στυλιανοπούλου καταγράφηκε σε ένα βιβλίο με τίτλο «Ηθοποιός αμέσου δράσεως» που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Τετράγωνο. Την περίοδο 2013-2014, πρωταγωνίστησε στην παράσταση «Οίκος Ευγηρίας» στο θέατρο Ορφέας.

Πρόσφατα, η Στυλιανοπούλου αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Την είδηση του θανάτου της μοιράστηκε η ανιψιά της, Άννα Στυλιανοπούλου, η οποία έκανε ανάρτηση στο Instagram:

«Η θεία μου δεν έχει εξαφανιστεί απλά πέρασε και περνάει μια δύσκολη περιπέτεια στην υγεία της. Είχε μια απότομη πτώση στην υγεία της τις τελευταίες 3-4 εβδομάδες και αποφάσισε η οικογένειά της να μπει σε μια κλινική αυξημένης φροντίδας για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματά της.

Αν δεν την είχαμε μεταφέρει μπορεί να είχαμε μια πολύ άσχημη εξέλιξη σήμερα. Είναι πολύ δύσκολο για όλους μας να τη βλέπουμε έτσι.Είναι δύσκολη η κατάστασή της επειδή είναι ψυχολογικά πεσμένη, επηρεάστηκε πάρα πολύ τους τελευταίους μήνες γιατί έχασε τους φίλους της.

Έχει μία λοίμωξη αυτή τη στιγμή που αντιμετωπίζεται. Οι γιατροί μας είπαν ότι πρέπει να κάνουμε υπομονή. Τη βλέπουμε καθημερινά όλα τα ανίψια της».

Το «Βιβλίο της ανησυχίας» δεν είναι απλώς ένα κείμενο προς ανάγνωση: «Γιατί να μην είμαστε όλοι άνθρωποι, θεοί και σύμπαν…»

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr