Search
Close this search box.
τάφος της Κλεοπάτρας

Ο τάφος της Κλεοπάτρας(;) μοιάζει με κάτι ελληνικό

Βρέθηκε ο τάφος της Κλεοπάτρας; Οι Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι βρίσκονται πολύ κοντά σε μια μεγάλη ανακάλυψη που θα συμβάλλει στην παγκόσμια ιστορική πραμάτεια. 

Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι οδηγεί στον τάφο της Κλεοπάτρας: Κάτω από τα ερείπια της αρχαίας πόλης Taposiris Magna στην Αίγυπτο, οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μια τεράστια, εντυπωσιακή σήραγγα που περιγράφουν ως «γεωμετρικό θαύμα». Βρήκαν μια κατασκευή 13 μέτρα κάτω από την επιφάνεια. Το τούνελ έχει ύψος δύο μέτρα και εκτείνεται σε απόσταση 1.305 μέτρων! Σύμφωνα με το Αιγυπτιακό Υπουργείο Τουρισμού και Αρχαιοτήτων, η Ευπαλίνια Τάφρος στη Σάμο είναι εντυπωσιακά παρόμοια.

Αυτό κατασκευάστηκε τον 6ο αιώνα π.Χ. Αυτό το θαύμα της μηχανικής έχει μήκος 1.036 μέτρα, καθιστώντας το ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο. Δεν υπάρχει ακόμη γνωστός λόγος για τον οποίο υπάρχει το Ευπαλίνιο Τάφρο. Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι οδηγεί στον τάφο της Κλεοπάτρας. Η πόλη Taposiris Magna ιδρύθηκε το 280 π.Χ. από τον Πτολεμαίο Β’, γιο του διάσημου στρατηγού του Μεγάλου Αλεξάνδρου και γενάρχη της Κλεοπάτρας που βασίλεψε από το 51 π.Χ. μέχρι την αυτοκτονία της το 30 π.Χ.

τάφος της Κλεοπάτρας

Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι ο ναός είναι αφιερωμένος στον θεό Όσιρι και τη βασίλισσά του, τη θεά Ίσιδα, τη θεά με την οποία ταυτίστηκε η Κλεοπάτρα. Υπάρχουν νομίσματα με τα πρόσωπα και τα ονόματα της Κλεοπάτρας και του Μεγάλου Αλεξάνδρου που βρέθηκαν στο ναό καθώς και ομοιώματα της Ίσιδας. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη σε αυτό το σημείο εάν η Κλεοπάτρα και ο σύζυγός της, Μάρκος Αντώνιος, είναι θαμμένοι σε αυτούς τους τάφους του ναού.

τάφος της Κλεοπάτρας

Maestro: Το βιβλίο «Μεγάλη Χίμαιρα» εξαντλήθηκε μετά την προβολή του στη γνωστή σειρά;

Ένα αρκετά μεγάλο μέρος του ναού έχει βυθιστεί κάτω από τη θάλασσα, ως μια σειρά σεισμών μεταξύ 320 και 1303 μ.Χ. Ο ναός κατέρρευσε στη Μεσόγειο Θάλασσα, προκαλώντας πλημμύρες. Σύμφωνα με τον Πλούταρχο, η Κλεοπάτρα θάφτηκε μαζί με τον Ρωμαίο στρατηγό Μάρκο Αντώνιο.

Την ημέρα που ο Αύγουστος και οι ρωμαϊκές δυνάμεις εισέβαλαν στην Αίγυπτο και κατέλαβαν την Αλεξάνδρεια, ο Αντώνιος έπεσε στο ξίφος του και πέθανε στην αγκαλιά της Κλεοπάτρας. Δύο εβδομάδες αργότερα, η Κλεοπάτρα πήγε στον τάφο του Ιούλιου Καίσαρα και αυτοκτόνησε με τρόπο που είναι άγνωστος μέχρι σήμερα. Μέσα σε λίγες μέρες, ο γιος του Αντώνιου και ο γιος της Κλεοπάτρας δολοφονήθηκαν από τις ρωμαϊκές δυνάμεις και θάφτηκαν μαζί με τους γονείς τους.

Εάν όντως βρεθεί ο τάφος της Κλεοπάτρας, οι αρχαιολόγοι θα μπορέσουν να αντλήσουν πολλές πληροφορίες από αυτόν. Τα περισσότερα από όσα γνωρίζουμε για αυτήν προέρχονται από ελληνικές και ρωμαϊκές μαρτυρίες που γράφτηκαν μετά τον θάνατό της. Υπάρχουν πολύ λίγα στοιχεία για την αιγυπτιακή πλευρά της Κλεοπάτρας, και αν ανακαλυφθεί, θα άλλαζε εντελώς την ιστορία.

Διαβάστε περισσότερα:

Furiosa: Ανια Τέιλορ-Τζόι: «Είναι ό,τι πιο βρώμικο και το πιο αιματηρό έχω ζήσει ποτέ μου.»

 

Πηγή φωτογραφιών

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr