Search
Close this search box.
Πίνακας του Μονέ

Ακτιβιστές έριξαν πουρέ πατάτας σε πίνακα του Μονέ – Βίντεο 

Ο πίνακα του Μονέ με πουρέ πατάτας και η ντοματόσουπα σε πίνακα του Βίνσεντ Βαν Γκογκ δείχνει την κατάντια του σύγχρονου κόσμου.

Πουρές πατάτας προτιμήθηκε αυτή τη φορά από ακτιβιστές υπέρ του περιβάλλοντος για τον πίνακα του Μονέ.

Λίγες μέρες αφότου ακτιβιστές επιτέθηκαν στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου με σούπα ντομάτας, και συγκεκριμένα στον διάσημο πίνακα του Βίνσεντ βαν Γκογκ «Ηλιοτρόπια», ένα άλλο παρόμοιο περιστατικό συνέβη στη Γερμανία.

Ακτιβιστές της ομάδας «Letzte Generation» βρέθηκαν στο μουσείο Barberini στο Πότσνταμ, πρωτεύουσα του γερμανικού κρατιδίου του Βρανδεμβούργου, όπου πέταξαν πουρέ σε ένα εξίσου γνωστό έργο τέχνης.

Αμέσως μετά την εκτόξευση του πουρέ, οι ακτιβιστές στάθηκαν δίπλα στον πίνακα και άρχισαν να φωνάζουν:

«Οι άνθρωποι πεινάνε, οι άνθρωποι παγώνουν, οι άνθρωποι πεθαίνουν. Είμαστε σε μια κλιματική καταστροφή και το μόνο που φοβάστε είναι ντοματόσουπα ή πουρές πατάτας σε ένα πίνακα. Εγώ φοβάμαι επειδή η επιστήμη μας λέει ότι δε θα μπορούμε να ταΐσουμε τις οικογένειές μας το 2050.»

Ο πίνακας «Les Meules» του Κλοντ Μονέ δημιουργήθηκε το 1890-91 και πουλήθηκε σε δημοπρασία για 110 εκατομμύρια δολάρια το 2019.

Δείτε το βίντεο με την επίθεση ακτιβιστών για το κλίμα στον πίνακα του Μονέ:

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Διαβάστε περισσότερα:

«Women Talking»: Η ταινία ετοιμάζεται για τα βραβεία Όσκαρ

Φωτογραφία εξωφύλλου 

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr