Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ο Ντόναλντ Σάδερλαντ έφυγε από τη ζωή

Ο Ντόναλντ Σάδερλαντ, ο καταξιωμένος ηθοποιός, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών. 

Η είδηση ανακοινώθηκε από την CAA, το πρακτορείο που τον εκπροσωπούσε, αν και η αιτία του θανάτου του δεν έχει γίνει γνωστή. Ξένα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια.

Ο γιος του, ο ηθοποιός Kiefer Sutherland, μοιράστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Με βαριά καρδιά, σας ανακοινώνω ότι ο πατέρας μου, Donald Sutherland, απεβίωσε. Προσωπικά πιστεύω ότι ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς ηθοποιούς στην ιστορία του κινηματογράφου. Ποτέ δεν πτοήθηκε από έναν ρόλο, καλό, κακό ή άσχημο. Αγαπούσε αυτό που έκανε και έκανε αυτό που αγαπούσε, και κανείς δεν μπορεί να ζητήσει κάτι περισσότερο από αυτό. Μια ζωή που έζησε καλά».

Σε μια καριέρα που διήρκεσε πάνω από πενήντα χρόνια, ο Sutherland, βραβευμένος με Emmy και Χρυσή Σφαίρα, αποθεώθηκε για τους πολυποίκιλους ρόλους του, υποδυόμενος αβίαστα τόσο κακούς όσο και καλοπροαίρετους χαρακτήρες.

Τον θυμόμαστε για τις ερμηνείες του σε εμβληματικές ταινίες όπως “The Dirty Dozen”, “MASH”, “Klute” και “Don’t Look Now”, “Hunger Games”.

Μια από τις πιο αξιοσημείωτες σκηνές του στην κινηματογραφική ιστορία ήταν η ερωτική του σκηνή με την Julie Christie στην ταινία “Μετά τα μεσάνυχτα”, σε σκηνοθεσία Nicolas Roeg.

Κατά τη διάρκεια της λαμπρής καριέρας του, ο Sutherland κέρδισε το Emmy καλύτερου β’ ανδρικού ρόλου για την ταινία “Citizen X” του HBO το 1995 και ήταν ξανά υποψήφιος το 2006 για τη μίνι σειρά “Human Trafficking”.

Αν και δεν έλαβε ποτέ Όσκαρ για τους ρόλους του, τιμήθηκε από την Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών το 2017 για τη συμβολή του στη βιομηχανία του θεάματος σε όλη του τη ζωή.

Κατά την παραλαβή αυτής της τιμής, σημείωσε: «Το βραβείο αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα, για την οικογένεια μου. Θα ήθελα να μπορούσα να πω ευχαριστώ στους χαρακτήρες τους οποίους υποδύθηκα. Τους ευχαριστώ, γιατί με συντρόφευσαν στη ζωή μου».

Αθηναΐς Νέγκα – Μαρίνα Σάττι: Το νέο «Beef» μετά τα βραβεία MAD (ΒΙΝΤΕΟ) 

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr