Search
Close this search box.
Οι Κολυμβήτριες

Οι Κολυμβήτριες – Netflix: Δύο νεαρές αδελφές ξεκινούν ένα οδυνηρό ταξίδι ως πρόσφυγες – Τρέιλερ

Η νέα ταινία τους Netflix  «Οι κολυμβήτριες» βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα.

Οι κολυμβήτριες του Netflix  είναι σε σκηνοθεσία της ταινίας είναι του Salim El Hosseini. Δύο νεαρές αδερφές, που και οι δύο είναι γενναίες και ταλαντούχες αθλήτριες, ξεκινούν ένα οδυνηρό ταξίδι ως πρόσφυγες. Χρησιμοποιούν τις καρδιές τους και τις κολυμβητικές τους ικανότητες για να επιβιώσουν τόσο στη Συρία, όσο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016.

Υπόθεση της ταινίας «Οι κολυμβήτριες»:

Από την εμπόλεμη Συρία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016, δύο νεαρές αδελφές ξεκινούν ένα οδυνηρό ταξίδι ως πρόσφυγες, αξιοποιώντας ηρωικά τόσο την καρδιά τους όσο και τις πρωταθλητικές τους ικανότητες στην κολύμβηση. Βασισμένο σε αληθινή ιστορία. Σε σκηνοθεσία Σάλι ελ Χοσεΐνι.

Η αληθινή ιστορία πίσω από την ταινία του Netflix Οι κολυμβήτριες:

Αφού μεγάλωσαν σε ένα προάστιο της Δαμασκού, η Yusra και η μεγαλύτερη αδελφή της Sara Mardini εγκατέλειψαν τη Συρία τον Αύγουστο του 2015, αφού το σπίτι τους καταστράφηκε. Όταν έφτασαν στην Τουρκία πλήρωσαν για να περάσουν λαθραία στην Ελλάδα με μια λέμβο, αλλά το υπερπλήρες σκάφος απέτυχε στη μέση του Αιγαίου.

Οι αδελφές και άλλες δύο που ήξεραν κολύμπι κατέληξαν να κολυμπούν παράλληλα με το σκάφος για να μην βυθιστεί μέχρι να φτάσουν στη Λέσβο. Η Sara τραυματίστηκε στον ώμο της κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την καριέρα της στην κολύμβηση. Οι μαθήτριες εγκαταστάθηκαν στο Βερολίνο, μαζί με τους γονείς τους που επίσης διέφυγαν από τη Συρία, όπου η Yusra συνέχισε την προπόνησή της στην κολύμβηση και αγωνίστηκε στα 100 μέτρα ελεύθερο και στα 100 μέτρα πεταλούδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016 με τη σημαία της ομάδας της ΔΟΕ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Προσφύγων. Αγωνίστηκε επίσης στο Τόκιο το 2020.

Η Σάρα επέστρεψε στην Ελλάδα για να βοηθήσει άλλους μετανάστες που έφταναν από τη θάλασσα, αλλά το 2018 συνελήφθη μαζί με άλλους 23 εργαζόμενους σε ανθρωπιστικές οργανώσεις με διάφορες κατηγορίες για λαθρεμπόριο ανθρώπων. Η Σάρα πέρασε περισσότερες από 100 ημέρες στη φυλακή, αλλά η σύλληψή της χαρακτηρίστηκε ως φάρσα και υποστηρίχθηκε από τη Διεθνή Αμνηστία. Μια δίκη τον Νοέμβριο αναβλήθηκε και η έρευνα συνεχίζεται ακόμη. Η Σάρα ζει στη Γερμανία, όπου της χορηγήθηκε άσυλο.

Δείτε το τρέιλερ:

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

 

Διαβάστε περισσότερα:

Causeway: Η κινηματογραφική έκπληξη της χρονιάς – Τρέιλερ

Φωτογραφία εξωφύλλου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr