Search
Close this search box.
«Οι Άγγελοι των Λυγμών»

«Οι Άγγελοι των Λυγμών» κάνει πρεμιέρα στο Θέατρο ΑΜΑΛΙΑ

Ένα έργο ενάντια στην βία κατά των γυναικών, βασισμένο στο βιβλίο του Πέτρου Κυρίμη, «Οι Άγγελοι των Λυγμών», με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, κάνει πρεμιέρα, στο Θέατρο ΑΜΑΛΙΑ στη Θεσσαλονίκη τον Ιανουάριο του 2023

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΕΩΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, ΩΡΑ 21:00

«Οι Άγγελοι των Λυγμών»
«Οι Άγγελοι των Λυγμών»

Το σε θεατρική επεξεργασία και σκηνοθεσία της Μαρίας Καραβία έργο, αναφέρεται στο φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών σε μια εποχή βίας και πολέμου όπως αυτή της γερμανικής κατοχής, αλλά και τα μετέπειτα χρόνια, όταν ο ελληνισμός προσπαθεί να φτιάξει τη ζωή του, και να ξεχάσει τις ανοιχτές πληγές.

Η βία και η κακοποίηση των γυναικών κάθε ηλικίας, τάξης, μόρφωσης και εισοδήματος αποτελεί ένα φαινόμενο που έχει διαχρονική και παγκόσμια διάσταση. Και η τέχνη έχει το προνόμιο να διαισθάνεται, καταγράφει, αναδεικνύει και καταγγέλλει, με μοναδικό τρόπο, κοινωνικά φαινόμενα που αφορούν στη ζωή και στις σχέσεις των ανθρώπων.

Η δράση ξεκινά τον τελευταίο χρόνο της γερμανικής κατοχής, όταν οι σύμμαχοι βομβαρδίζουν το λιμάνι του Πειραιά και τα καράβια των Γερμανών με τα αμπάρια γεμάτα δυναμίτη ανατινάζονται στον αέρα. Φωτιά και καπνοί γεμίζουν τους δρόμους στο λιμάνι … Παντού θάνατος.

Σε κάποιο στενό, μια καινούργια ζωή ανατέλλει.  Μια γυναίκα γεννάει, κατάμονη στη μέση του δρόμου, κάτω από βροχή σίδερα και λαμαρίνες… Ένα κορίτσι έρχεται στη ζωή, που οι μοίρες διαγράψανε το δικό του σκληρό μέλλον! Μεγαλώνει σε ορφανοτροφείο και δέχεται τη σεξουαλική βία από παιδί, στο  χώρο που η μάνα κατά την διάρκεια του πολέμου, το εμπιστεύτηκε μωρό λίγων ωρών, και πίστευε πως είναι ασφαλή.

Η μοίρα της, ίδια με της μάνας που δέχτηκε βιασμό και βία μέσα στο ίδιο της το σπίτι, χρόνια πριν από τον ίδιο άνθρωπο. Ίδια ζωή, μάνας και κόρης, που αγνοούν η μια την ύπαρξη της άλλης  και αποζητούν με λαχτάρα τη συνάντηση τους.  Θα βρεθούν κάτω από τραγικές συνθήκες, με αφορμή ενός μεγάλου έρωτα!

Παρελθόν και παρόν  συναντώνται και εναλλάσσονται στα απόκρυφα του μυαλού της ηρωίδας, χωρίς λογική μα με απόλυτη ακρίβεια και   …να γινότανε λέει ένας χαλασμός κι η γη να αναποδογύριζε, τα πάνω κάτω, όπως μια κλεψύδρα που μετράει το χρόνο και πάλι από την αρχή και μετά από εκατομμύρια χρόνια με όλη αυτή την επίγνωση να ξαναζήσουμε. Αθώοι από κάθε ενοχή κι από τόσο άδικο…

 

Εμείς οι Άγγελοι της ζωής! Εμείς οι Άγγελοι των λυγμών!

 

Πρωταγωνιστούν Μαρία Καραβία, Βάσω Ζήσου(τσέλο), Σπύρος Σούφης, Μιχαήλ Πάρτης, Δέσποινα Κουσενίδου, Βίκη Φανέλη, Αναστασία Καλεάδου.

Η παράσταση είναι κατάλληλη άνω 14 ετών

 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ 15 ευρώ γενική είσοδος –μειωμένο 13 ευρώ (Άνεργοι-φοιτητές-ΑΜΕΑ- άνω των 65 ετών)

 

Δείτε επίσης

Η «Μόλλυ Σουήνυ» επιστρέφει στο Θέατρο ΑΥΛΑΙΑ

 

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr