Search
Close this search box.
Μαράια Κάρεϊ μήνυση

Μαράια Κάρεϊ: Δέχθηκε ακόμα μία μήνυση για το “All I Want For Christmas Is You” – Δείτε τον λόγο

Η Μαράια Κάρεϊ αντιμετωπίζει μια νέα μήνυση για υπόθεση πνευματικών δικαιωμάτων από τον τραγουδιστή του “All I Want For Christmas Is You”, μετά την περσινή αγωγή που είχε καταθέσει και πάλι ο ίδιος αλλά την απέσυρε.

Ο τραγουδιστής Άντι Στόουν – ο οποίος εμφανίζεται με το καλλιτεχνικό όνομα Vince Vance – κατέθεσε χθες αγωγή στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Λος Άντζελες, υποστηρίζοντας ότι η χριστουγεννιάτικη επιτυχία της Κάρεϊ παραβιάζει τα πνευματικά δικαιώματα του ομώνυμου τραγουδιού του, το οποίο κυκλοφόρησε το 1989. Τους ίδιους ισχυρισμούς είχε προβάλει και σε αγωγή που είχε αποσυρθεί πέρυσι τέτοια εποχή.

Αν κοιτάξετε και τα δύο τραγούδια, μπορείτε να δείτε ότι περίπου το 50% των λέξεων είναι τα ίδια, σχεδόν με την ίδια σειρά. Νομίζω ότι είναι ένας αρκετά σοβαρός ισχυρισμός“, δήλωσε ο δικηγόρος του ενάγοντος, Ντάγκλας Μ. Σμιντ. Πρόσθεσε ότι οι προσπάθειες διακανονισμού της υπόθεσης με την Κάρεϊ, τον συνθέτη της Γουόλτερ Αφανάσιεφ και τη Sony έληξαν χωρίς λύση.

H πιο τρομακτική τηλεοπτική σειρά που προκάλεσε υστερία στους τηλεθεατές (ΒΙΝΤΕΟ)

“Τώρα προχωράμε προς μια οικονομική συμφωνία είτε μέσω διακανονισμού είτε μέσω δίκης”, ανέφερε σε δήλωσή του ο μάνατζερ του Stone, Jay Ceravolo. “Πρόκειται απλώς για μια υπόθεση παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων”.

Ο Στόουν και ο συνθέτης του Τρόι Πάουερς, ο συνυποψήφιος στη νέα αγωγή, ισχυρίζονται ότι το δικό τους τραγούδι “All I Want for Christmas is You” ηχογραφήθηκε από τους Vince Vance and the Valiants το 1989 και έλαβε “εκτεταμένο Airplay” στο αμερικανικό ραδιόφωνο κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου του 1993, ένα χρόνο πριν από την κυκλοφορία του τραγουδιού της ίδιας της Κάρεϊ.

Ισχυρίζονται ότι το τραγούδι είναι “παράγωγο” του δικού τους, υποστηρίζοντας ότι αφηγείται την ίδια ιστορία μιας γυναίκας που απορρίπτει τα “ανεπιθύμητα εποχιακά υλικά αγαθά” για έναν “αγαπημένο” σύντροφο.

Πηγή φωτογραφίας

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr