Search
Close this search box.
Μέση Ανατολή άγνωστη γλώσσα

Ανακαλύφθηκε άγνωστη γλώσσα στη Μέση Ανατολή

Αρχαιολόγοι στη Μέση Ανατολή ανακάλυψαν μια άγνωστη μέχρι σήμερα γλώσσα. Πώς έγινε η ανακάλυψη;

Κατά τη διάρκεια αρχαιολογικών ανασκαφών στην αρχαία πρωτεύουσα των Χετταίων, Bogazkoy (αρχαία Hattusa) στην Τουρκία, οι ερευνητές έφεραν στο φως μια αινιγματική γλώσσα, την Καλασμαϊκή. Η ανακάλυψη αυτή αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης εξερεύνησης που ρίχνει φως στις διοικητικές πρακτικές της αυτοκρατορίας των Χετταίων, η οποία άκμασε από το 1650 π.Χ. έως το 1200 π.Χ. περίπου.

Οι ηγέτες των Χετταίων, γνωρίζοντας τη σημασία της πολιτιστικής ποικιλομορφίας, έδωσαν εντολή στους δημόσιους υπαλλήλους τους να καταγράφουν όχι μόνο τις γλώσσες αλλά και τις θρησκευτικές υπηρεσίες και παραδόσεις των διαφόρων εθνοτικών ομάδων εντός της αυτοκρατορίας τους.

Τα αρχεία που αποκαλύφθηκαν, κυρίως χαραγμένα σε πήλινες πινακίδες, αποκαλύπτουν σχολαστική τεκμηρίωση των γλωσσών που μιλούσαν μειονοτικές εθνοτικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των Λουβιανών, των Παλαιών, των Χαττιανών και των Χουρριανών, που αποτελούν περίπου το 5% των εγγράφων που ανακαλύφθηκαν.

Η πρόσφατη αποκάλυψη της Καλασμαϊκής γλώσσας, που μιλιέται στην περιοχή της Καλάσμα, είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτη.

«Παρθενώνας της Μακεδονίας»: Tο ανάκτορο που εστέφθη ο Μέγας Αλέξανδρος ανοίγει για το κοινό (ΦΩΤΟ)

Η γλώσσα αυτή παρέμενε άγνωστη για τρεις χιλιετίες μέχρι την ανακάλυψή της, γεγονός που υποδηλώνει τις ολοκληρωμένες προσπάθειες της δημόσιας υπηρεσίας των Χετταίων να καταγράψει, να μελετήσει και να διατηρήσει ακόμη και τις λιγότερο γνωστές γλώσσες της τεράστιας αυτοκρατορίας τους.

Το Μπογκαζκόι υπήρξε το επίκεντρο της αυτοκρατορίας των Χετταίων, ενός πολιτικού κολοσσού που εκτεινόταν από το Αιγαίο Πέλαγος έως το βόρειο Ιράκ και από τη Μαύρη Θάλασσα έως το Λίβανο.

Η αυτοκρατορία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ιστορία, εισάγοντας τεχνολογικές εξελίξεις όπως η χρήση σιδήρου, καινοτόμα πολεμικά άρματα και καθιερώνοντας ένα εξελιγμένο σύστημα δημόσιων υπηρεσιών, συμβάλλοντας σημαντικά στον ανθρώπινο πολιτισμό.

Οι συνεχιζόμενες ανασκαφές συνεχίζουν να ξετυλίγουν το κουβάρι της πολυπλοκότητας αυτού του αρχαίου πολιτισμού, προσφέροντας πληροφορίες για τη διακυβέρνηση, την πολιτιστική αφομοίωση και τον ιστορικό αντίκτυπο.

Διαβάστε περισσότερα για τις νέες ανακαλύψεις στον κόσμο μας:

Πλανήτης που ανακαλύφθηκε πρόσφατα ανατρέπει τα μέχρι τώρα δεδομένα για τον σχηματισμό πλανητών (ΦΩΤΟ)

Ανατριχιαστική ανακάλυψη για τον κανιβαλισμό – Δείτε τι έδειξε η έρευνα

Οι αρχαιοελληνικές επαναστατικές εφευρέσεις που διαμόρφωσαν τον παγκόσμιο πολιτισμό

Ερευνητές της Οξφόρδης αποκαλύπτουν: Ο Γίγαντας του Cerne Abbas απεικονίζει ήρωα της ελληνικής μυθολογίας

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr