Search
Close this search box.
Μέγας Αλέξανδρος πρόσωπο

Μέγας Αλέξανδρος: Η τεχνητή νοημοσύνη ανακατασκεύασε το πρόσωπό του (ΦΩΤΟ)

Αναμφισβήτητα μια από τις θρυλικές μορφές της ιστορίας, ο Μέγας Αλέξανδρος αποτελεί σήμερα αντικείμενο έρευνας για την τεχνητή νοημοσύνη.

Στα 18 του χρόνια ανέδειξε τη στρατιωτική του δεινότητα στη μάχη της Κορίνθου, πολεμώντας μαζί με τον πατέρα του Φίλιππο εναντίον της Αθήνας και της Θήβας.

Γνωστός ως ένας από τους μεγαλύτερους στρατηγούς, κατά τη διάρκεια της 13χρονης βασιλείας του Αλεξάνδρου (336 – 323 π.Χ.) κατέκτησε ένα σημαντικό τμήμα του γνωστού κόσμου, από τη Μικρά Ασία και την Περσία μέχρι την Αίγυπτο, φτάνοντας μέχρι τις παρυφές της Ινδίας. Αξιοσημείωτο είναι ότι παρέμεινε αήττητος σε όλες τις μάχες.

Παρά το γεγονός ότι αντιμετώπισε αντιδράσεις και εξεγέρσεις, ο Αλέξανδρος ηγήθηκε μιας απαράμιλλης στρατιωτικής εκστρατείας εναντίον της εκτεταμένης Περσικής Αυτοκρατορίας, που εκτεινόταν από την Ελλάδα μέχρι τον ποταμό Ινδό.

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Αξιοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία και τα ιστορικά αρχεία, οι ερευνητές ανακατασκεύασαν τα χαρακτηριστικά του προσώπου του Αλεξάνδρου, προσφέροντας μια συναρπαστική ματιά στη ζωή αυτής της εμβληματικής ιστορικής προσωπικότητας.

Οι περιγραφές του προσώπου του Αλεξάνδρου από τους ιστορικούς προέρχονται από μια τοιχογραφία στον τάφο του πατέρα του, Φιλίππου Β’, στις Αιγές. Επιπλέον, νομίσματα και το διάσημο ψηφιδωτό της Πομπηίας τον απεικονίζουν με χαρακτηριστικά γνωρίσματα, όπως μια ευθεία μύτη, ένα ελαφρώς προεξέχον σαγόνι, γεμάτα χείλη και βαθιά τοποθετημένα μάτια κάτω από ένα έντονο μέτωπο, όπως περιγράφεται στη μελέτη του Krzysztof Nawotka, “Alexander the Great”, το 2010.

Ενώ τα αγάλματα αποτυπώνουν ομοιόμορφα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του Αλεξάνδρου, οι ιστορικοί παραμένουν αβέβαιοι σχετικά με το χρώμα των μαλλιών του. Αντιφατικές αναφορές αρχαίων ιστορικών, όπως ο Αιλιανός, τα περιγράφουν ως ξανθά, υπονοώντας ενδεχομένως αποχρώσεις του κιτρινωπού, του κοκκινωπού ή του καστανού.

Δείτε την ανακατασκευή των χαρακτηριστικών του:

Μέγας Αλέξανδρος πρόσωπο

Διαβάστε περισσότερα για τον Μέγα Αλέξανδρο:

Netflix: Κυκλοφόρησε το τρέιλερ «Μέγας Αλέξανδρος: Η Γέννηση Ενός Θεού»

Μέγας Αλέξανδρος: Το τελευταίο γράμμα προς τη μητέρα του, την Ολυμπιάδα

Μέγας Αλέξανδρος: Η επιστολή του προς τον Δαρείο – Τί έγραψε ο Έλληνας στρατηλάτης;

Μέγας Αλέξανδρος: Ο τάφος και το αίνιγμα – Πού βρίσκεται η σορός του;

Κοτταρίδη: Αντικρούει την Αρβελέρ – Ο Μ. Αλέξανδρος δεν είναι θαμμένος στη Βεργίνα

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr