Search
Close this search box.
Λούις Άρμστρονγκ

Λούις Άρμστρονγκ:΄Ενα ντοκιμαντέρ για τον σπουδαίο μουσικό της τζαζ – Τρέιλερ

Ο Λούις Άρμστρονγκ έρχεται μέσα από το ντοκιμαντέρ της Apple tv. Οι θαυμαστές της τζαζ θα ενθουσιαστούν από το νέο εγχείρημα της συνδρομητικής πλατφόρμας.

Το 1932, ο Λούις Άρμστρονγκ έκανε το πρώτο του ταξίδι στην Ευρώπη, ταξιδεύοντας από τη Νέα Υόρκη στο Πλύμουθ της Αγγλίας με το RMS Majestic. Το ντοκιμαντέρ «Louis Armstrong’s Black & Blues» αφηγείται την ιστορία αυτού του ιστορικού ταξιδιού.

Ήταν μια θριαμβευτική επίσκεψη για τον Λούις Άρμστρονγκ, ο οποίος είχε ήδη κάνει εντυπωσιακή αρχή και στις δύο πλευρές του ωκεανού ως τρομπετίστας και τραγουδιστής.

Το ντοκιμαντέρ “Louis Armstrong’s Black & Blues”, αφηγείται την ιστορία του πώς η τεταμένη σχέση του Louis Armstrong με τον μάνατζέρ του, Johnny Collins, έπαιξε σημαντικό ρόλο στη ζωή του.

Ο Λούις Άρμστρονγκ

Ο Λούις Άρμστρονγκ ήταν ένας Αμερικανός μουσικός της τζαζ που είναι περισσότερο γνωστός ως “Satchmo” ή “Pops”. Γεννήθηκε στις 4 Αυγούστου 1901 και έφυγε από τη ζωή στις 6 Ιουλίου 1971. Ήταν ένας πολύ χαρισματικός και καινοτόμος ερμηνευτής, με πλούσιες μουσικές δεξιότητες και σημαντική προσφορά στο είδος. Ήταν ένας από τους πιο δημοφιλείς μουσικούς της τζαζ του 20ου αιώνα. Διακρίθηκε αρχικά ως τρομπετίστας και στη συνέχεια ως τραγουδιστής της τζαζ και της μπλουζ.

Ο Άρμστρονγκ ήταν βιρτουόζος τρομπέτας και κορνέ στα πρώτα στάδια ανάπτυξής του. Οι πρώτες ηχογραφήσεις του Άρμστρονγκ με τα συγκροτήματα των Hot Five και Hot Seven ήταν μερικές από τις πιο επιδραστικές και αγαπημένες μουσικές της εποχής τους. Οι αυτοσχεδιασμοί του σε αυτές τις ηχογραφήσεις εξακολουθούν να τυγχάνουν ευρέως θαυμασμού για τη μελωδική ομορφιά, την καινοτομία και την εκλέπτυνσή τους.

Συνέβαλε σημαντικά στην ανάδειξη της σημασίας του σολίστ στην τζαζ και η δουλειά του βοήθησε να μετατραπεί το είδος από μια μουσική που είναι βασικά συλλογική σε μια μορφή τέχνης όπου εκτιμάται ιδιαίτερα η αυτόνομη έκφραση του μουσικού. Με τα χρόνια, ο Άρμστρονγκ έδειξε επίσης έντονο ενδιαφέρον για το τραγούδι, και μάλιστα έπαιζε κατά καιρούς. Αν και δεν ήταν ο πρώτος που το χρησιμοποίησε, ανέδειξε και δημοσιοποίησε πολύ τη λεγόμενη τεχνική «scat singing», δηλαδή το τραγούδι με μια παράξενη, ακατανόητη φωνή. Ο τραγουδιστής χρησιμοποίησε άναρθρα άσματα στο ρεπερτόριό του, ενσωματώνοντάς τα σε τραγούδια χωρίς λόγια.

Οι νέες ταινίες που κυκλοφορούν σήμερα 3/11 – Ώρα για κινηματογράφο

Κατά τη διάρκεια της μουσικής του καριέρας, συνεργάστηκε με μερικούς από τους σημαντικότερους μουσικούς της τζαζ, όπως οι Duke Ellington, Ella Fitzgerald, Bing Crosby, Fletcher Henderson και Bessie Smith. Η Ella Fitzgerald ηχογράφησε τρία άλμπουμ με τον Louis Armstrong: Ella and Louis, Ella and Louis Again και Porgy and Bess.

Οι καθυστερημένες ηχογραφήσεις του θεωρούνται συχνά πιο απλοϊκές από τις προηγούμενες δουλειές του, αν και εξακολουθούσαν να έχουν μεγάλο κοινό. Μία από τις τελευταίες εμπορικές επιτυχίες του Άρμστρονγκ ήταν η ερμηνεία του στο τραγούδι “What a Wonderful World” (1968), το οποίο παρέμεινε νούμερο ένα στα βρετανικά charts για ένα μήνα. Το 1987 χρησιμοποιήθηκε στην ταινία Good Morning, Vietnam και έγινε ακόμα πιο δημοφιλής.

Ο Λούις Άρμστρονγκ άντλησε ένα ευρύ φάσμα μουσικών επιρροών πέρα ​​από την τζαζ και τα μπλουζ, συμπεριλαμβανομένης της λατινοαμερικανικής μουσικής, κλασικών συμφωνιών και όπερας και άλλων ειδών. Συνδύασε αυτά τα στοιχεία στις ερμηνείες του, δημιουργώντας έναν μοναδικό ήχο που προσέλκυσε το κοινό σε όλο τον κόσμο.

Δείτε το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ «Louis Armstrong’s Black & Blues».

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Διαβάστε περισσότερα:

6 ελληνικά ροκ συγκροτήματα: Τί ακούγαμε στο ράδιο τα 90s;

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr