Search
Close this search box.

15 αποφθέγματα του Λεό Μπουσκάλια που μας έκαναν να νιώσουμε ένα «τσίμπημα» στη ψυχή μας

Τα αποφθέγματα του Λεό Μπουσκάλια είναι η αφορμή που ψάχναμε, ώστε να επενδύσουμε στη ζωή λίγο παραπάνω!

Ο Λέο Μπουσκάλια, μια αξιοσημείωτη προσωπικότητα που άσκησε διαρκή επίδραση κατά τη διάρκεια της ζωής του στη Γη, άφησε βαθύτατο σημάδι με το διάσημο έργο του “Να ζεις, να αγαπάς και να μαθαίνεις”.

Η φιλοσοφία του Λεό Μπουσκάλια επικεντρώθηκε στην πεποίθηση ότι η αγάπη χρησιμεύει ως η βασική ουσία της ζωής. Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρωταρχικό καθήκον είναι η αυτοανάπτυξη, που μας επιτρέπει στη συνέχεια να μοιραστούμε τον αυθεντικό εαυτό μας με τους άλλους.

Το εγχειρίδιo του Γκάντι: 40 αποφθέγματα για μια ζωή με γνώμονα τον σκοπό!

 

15 αποφθέγματα του Λεό Μπουσκάλια

1.Έτσι ξαφνικά αυτή τη στιγμή πες στον εαυτό σου: « Θ’ αρχίσω να πειραματίζομαι. Θ’ αρχίσω να γεύομαι την τροφή μου! Να γνωρίζω τους ανθρώπους! Να κοιτάζω τον ουρανό! Να μυρίζω τον αέρα! Να αγγίζω τα πράγματα! Όχι να πέφτω απλώς στο κρεβάτι, αλλά να νιώθω τα σεντόνια, να νιώθω το κορμί μου, να καταλαβαίνω τα συναισθήματα του άλλου, να αγγίζω τον διπλανό μου, να συνειδητοποιώ τον εαυτό μου, τις αλλαγές της ανάπτυξής μου, την ύπαρξή μου.»

2. Όσο μαθαίνεις, όσο είσαι πρόθυμος να πάρεις τη ζωή σου στα χέρια σου και να τη φιλήσεις και να συνεχίσεις από εκεί, τότε υπάρχει ανάπτυξη. Τότε υπάρχει ζωή!

3.. Τα πρόσωπα των ανθρώπων που αγαπάτε δε θα είναι ίδια το πρωί, ούτε και το δικό σας. Μην τα χάσετε.

4.Επένδυση στη ζωή σημαίνει επένδυση στην αλλαγή και δε με απασχολεί ο θάνατος, γιατί με απορροφά η ορμή της ζωής!

5.. Ο τρόπος να γνωρίσεις πραγματικά ένα πράγμα είναι μέσα από την εμπειρία. Είπα λοιπόν: «Αν θέλεις πραγματικά να γνωρίσεις ένα δέντρο πρέπει να σκαρφαλώσεις πάνω, να το αγγίξεις, να καθίσεις στα κλαδιά του, ν’ ακούσεις τον άνεμο να παίζει μέσα στα φύλλα. Τότε ίσως να μπορείς να πεις πραγματικά: αυτό το δέντρο το ξέρω!»

6.. Υπάρχουν χιλιάδες δρόμοι ν’ ανακαλύψεις τον εαυτό σου, να γίνεις ο εαυτός σου. Ο καθένας σας θα βρει το δικό του δρόμο. Μην αφήσετε ποτέ τους άλλους να σας επιβάλλουν το δικό τους.

7. Νομίζω ότι το να ακούς είναι τρομερά σημαντικό κι ωστόσο όλοι τρέμουμε κι αντιπαθούμε τη σιωπή. Τα πιο όμορφα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν αν μέναμε σιωπηλοί. Αν θέλετε να συμβουλεύετε τους ανθρώπους, αν θέλετε να σας μιλάνε, μείνετε σιωπηλοί. Ύστερα από ένα λεπτό είναι έτοιμοι να πουν ο,τιδήποτε.

8.. Πιστεύω πως ο,τιδήποτε κι αν είσαι στη ζωή, όπως κι αν έμαθες κάτι, αν θέλεις να το μάθεις διαφορετικά, μπορείς να μάθεις, να ξεμάθεις και να ξαναμάθεις τα πάντα.

9.Επειδή δεν υπάρχει κανένα όριο στον εαυτό σου, θα είσαι πάντα συναρπαστικός!

10. Το μοναδικό πράγμα αξίας που μπορούμε να τους δώσουμε είναι αυτό που είμαστε και όχι αυτό που έχουμε.

11. Όταν σ’ αγαπώ κι εσύ μ’ αγαπάς είμαστε σαν καθρέφτης ο ένας του άλλου, και καθώς καθρεφτιζόμαστε ο ένας μέσα στον άλλο, κοιτάζουμε το άπειρο.

12. Το σημαντικό είναι να είσαι αυθόρμητος στην προσέγγισή σου απέναντι στις σχέσεις.

13.. Κράτησε την αξιοπρέπειά σου. Κράτησε την ακεραιότητά σου. Κανείς δεν μπορεί να σε υποβιβάσει εκτός από σένα τον ίδιο. Μπορεί οι άλλοι να σε βλέπουν διαφορετικά, εσύ όμως ξέρεις ποιος είσαι και μπορείς να είσαι με περηφάνεια αυτό που είσαι.

14.. Τα παιδιά θα εφαρμόσουν αυτό που βλέπουν και μαθαίνουν.

15.. Γίνομαι πιο συνειδητός και ευαίσθητος για να δεχτώ καλύτερα την ευαισθησία και τη συνειδητότητά σας. Και αγωνίζομαι να καταλάβω την ανθρωπιά μου για να σας καταλάβω καλύτερα, όταν μου αποκαλύπτετε ότι κι εσείς δεν είσαστε παρά μόνο άνθρωπος.

 

Η δύναμη της ψυχής: 20 αποφθέγματα του Καρλ Γιουνγκ που θα πυροδοτήσουν την πνευματική σας αφύπνιση!

Φωτογραφία εξωφύλλου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr