Search
Close this search box.
Καιρός

Καιρός: Ιδιαίτερη προσοχή! Ραγδαία επιδείνωση του καιρού (ΧΑΡΤΕΣ)

Ο καιρός αναμένεται να υποστεί ραγδαία επιδείνωση τα επόμενα 24ωρα, σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία 

Ο καιρός: Οι αρχές Πολιτικής Προστασίας έχουν τεθεί σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού λόγω των αναμενόμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών που αναμένεται να επηρεάσουν τη χώρα. Στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας πραγματοποιήθηκε χθες εκτεταμένη διυπουργική σύσκεψη, ενώ για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο έχει προγραμματιστεί νέα σύσκεψη, με βάση τα τελευταία δεδομένα.

Ο καιρός στην περιφέρεια Θεσσαλίας θα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος, οι ισχυρότερες βροχοπτώσεις προβλέπεται να σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων, Λάρισας, καθώς και στα ανατολικά τμήματα της Μαγνησίας. Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου έχει επικαιροποιηθεί σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα προγνωστικά δεδομένα.

Για να υπεισέλθουμε σε περισσότερες λεπτομέρειες για τον καιρό:

Από τη Δευτέρα αναμένεται επιδείνωση των καιρικών συνθηκών στη χώρα μας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν τη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα. Τα φαινόμενα αυτά θα είναι ιδιαίτερα έντονα, με επίκεντρο τη Δευτέρα κυρίως τις δυτικές περιοχές της Θεσσαλίας, τη δυτική και κεντρική Στερεά, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία και πιθανόν το Ιόνιο. Την Τρίτη και την Τετάρτη θα επηρεαστούν περισσότερες περιοχές.

Καιρός: Αναλύοντας περαιτέρω το φαινόμενο:

– Τη Δευτέρα (25 Σεπτεμβρίου 2023) αναμένονται βροχές στις δυτικές, κεντρικές και βόρειες περιοχές, ενώ τοπικά ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στην Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Στερεά και πιθανόν στο Ιόνιο. Στη Θεσσαλία, θα επηρεαστούν ιδιαίτερα τα δυτικά τμήματα, συμπεριλαμβανομένων των νομών Καρδίτσας και Τρικάλων, και τα δυτικά και βόρεια τμήματα του νομού Λάρισας.

– Την Τρίτη (26 Σεπτεμβρίου 2023), στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά (εκτός της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης) προβλέπονται βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές, ενώ προς το βράδυ οι βροχές θα επεκταθούν στις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια. Στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στην Καρδίτσα, τα Τρίκαλα και τις νότιες περιοχές του νομού Λάρισας, ενώ το βράδυ οι βροχές θα μετακινηθούν στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού Μαγνησίας.

– Την Τετάρτη (27 Σεπτεμβρίου 2023) προβλέπονται βροχές σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, ενώ καταιγίδες αναμένονται στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά (εκτός από την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη), τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια, τη δυτική Κρήτη και πιθανόν τις δυτικές Κυκλάδες.

Μπορείτε να παρακολουθείτε την εξέλιξη των δυσμενών καιρικών συνθηκών μέρα με τη μέρα μέσα από τους χάρτες που παρέχει η Πολιτική Προστασία, η οποία εκδίδει προειδοποιήσεις για την επιδείνωση του καιρού.

Καιρός
Καιρός

Καιρός
Επιπλέον, η Πολιτική Προστασία, οι δημόσιες υπηρεσίες και ο δήμος Βόλου λαμβάνουν προληπτικά μέτρα εν όψει της επερχόμενης κακοκαιρίας, η οποία αναμένεται να επηρεάσει την ήδη ευάλωτη περιοχή της Μαγνησίας και του Βόλου, που ακόμη ανακάμπτει από τις προηγούμενες ζημιές που προκάλεσε η καταστροφική καταιγίδα Daniel. Πολυάριθμα συνεργεία από την Περιφέρεια Θεσσαλίας εργάζονται ενεργά για τον καθαρισμό της κοίτης του ποταμού Κραυσίδωνα, η οποία έχει επηρεαστεί σημαντικά από την απόθεση χιλιάδων τόνων πέτρας και μεγάλων ξεριζωμένων κορμών δέντρων από τις πλαγιές του Πηλίου, οδηγώντας σε εκτεταμένες πλημμύρες στο Βόλο.

Οι προσπάθειες αυτές περιλαμβάνουν εκτεταμένες εκσκαφές και τοποθέτηση πέτρας για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της κοίτης του ποταμού έναντι μελλοντικών κακοκαιριών και χειμερινών συνθηκών. Η επιτυχία και η μακροβιότητα αυτών των παρεμβάσεων, καθώς και η συντήρηση των φρεατίων και οι δραστηριότητες καθαρισμού, απασχολούν έντονα τους κατοίκους της Μαγνησίας.

Εν τω μεταξύ, προετοιμασίες για την επικείμενη κακοκαιρία βρίσκονται σε εξέλιξη και στους Δήμους Τρικκαίων και Καρδίτσας. Κλιμάκια έχουν ξεκινήσει ελέγχους και συντήρηση φρεατίων και αγωγών μετά την προηγούμενη επέλαση της κακοκαιρίας που έφερε ο Δανιήλ.

Στα Τρίκαλα, οι μηχανικοί και οι αρμόδιες αρχές έχουν προβεί σε ενδελεχείς εκτιμήσεις για να καθορίσουν τις απαραίτητες ενέργειες και να κατανείμουν αποτελεσματικά τους πόρους. Συνεργεία, συμπεριλαμβανομένης της ΔΕΥΑΤ και της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, εργάζονται ενεργά για το άνοιγμα των αγωγών αποχέτευσης ομβρίων υδάτων και την ενίσχυση των κεντρικών συστημάτων αγωγών που οδηγούν στον κεντρικό ταμιευτήρα.

Αντίστοιχα, στο δήμο Καρδίτσας, βρίσκονται σε εξέλιξη παρόμοιες παρεμβάσεις, οι οποίες επικεντρώνονται στην επιθεώρηση και τον έλεγχο των περιοχών που είναι επιρρεπείς σε πλημμύρες λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων. Έμφαση δίνεται στη βελτίωση των συστημάτων αποχέτευσης για τον μετριασμό πιθανών προβλημάτων.

Επιστρέφει ο παλιός, καλός Νίκολας Κέιτζ σε νέα ταινία (ΤΡΕΙΛΕΡ)

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr