Search
Close this search box.
Θαλασσινός Ορίζοντας»

Θεσσαλονίκη: Εγκαινιάστηκε το γλυπτό «Θαλασσινός Ορίζοντας»

 Εγκαινιάστηκε το γλυπτό «Θαλασσινός Ορίζοντας» στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης.

Το γλυπτό «Θαλασσινός Ορίζοντας» είναι ένα γλυπτό μήκους 17 μέτρων, πλάτους 3 μέτρων και ύψους περίπου 4 μέτρων, τοποθετημένο στη ρηχή πισίνα στον Κήπο των Γλυπτών. Το έργο αποτελείται από δύο τετράγωνα από ανοξείδωτο χάλυβα σε ασύμμετρη τοποθέτηση με κάθε τετράγωνο να τρυπιέται από επτά φύλλα χαλκού.

Ο χώρος δημιουργήθηκε ειδικά από τον δωρητή κ. Ανδρεάδη και εικάζεται ότι με την προσθήκη του υπάρχοντος έργου του Γιώργου Ζογγολόπουλου, θα δημιουργηθεί μια αισθητή αλλαγή στη συνολική αισθητική του παραλιακού χώρου. Επιπλέον, ελπίζουμε ότι ο χώρος θα γίνει αγαπημένος προορισμός για τους τουρίστες, καθώς προσφέρει μια ποικιλία από μοναδικές και ενδιαφέρουσες επιλογές. Τα αποκαλυπτήρια του γλυπτού συγκίνησαν τον καλλιτέχνη και εξέφρασε την επιθυμία να παράγει «αισθητική, να ευχαριστεί τον κόσμο και να φέρει σκέψεις και προβληματισμό».

Branding Heritage: Ένα έργο με στόχο τη διαφύλαξη της παραδοσιακής τέχνης της υφαντικής

Πρόσθεσε ότι το γλυπτό είναι αντανάκλαση του πραγματικού ορίζοντα και ευχήθηκε στους Θεσσαλονικείς και στους επισκέπτες «τότε γυρίσουν την πλάτη και δες τον πραγματικό ορίζοντα. Πάρε το δικό σου μονοπάτι και βρες αυτό που ψάχνεις. Ο Ζέρβας από την πλευρά του είπε ότι “η παραλία είναι ένα αγαπημένο σημείο που έχουν αγκαλιάσει οι πολίτες. Σε αυτό το σημείο της πόλης προσθέτουμε περισσότερη ομορφιά στο παραλιακό μέτωπο με ένα ακόμη μωσαϊκό.

Ο ορίζοντας κοντεύει να μετατοπιστεί και το Marine Το σώμα θα έχει ένα νέο σπίτι.Η δημόσια γλυπτική είναι τέχνη που δημιουργείται από ανθρώπους και συχνά είναι όμορφη. Οι άνθρωποι πρέπει να απολαμβάνουν το γλυπτό, να το φωτογραφίζουν και να τις δημοσιεύουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Διαβάστε περισσότερα:

35ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr