Search
Close this search box.
staxtopouta-balleto

«Η Σταχτοπούτα» από τα Κρατικά Μπαλέτα της Κρακοβίας τον Απρίλιο στη Θεσσαλονίκη

Τα διάσημα Κρατικά Μπαλέτα της Κρακοβίας στη Θεσσαλονίκη το πρώτο Σαββατοκύριακο του Απρίλη!

Η Σταχτοπούτα το Σάββατο 1 και Κυριακή 2 Απριλίου στη σκηνή του Κολοσσαίον.

Προπώληση μέσω Viva και από τα ταμεία του θεάτρου.

Η Σταχτοπούτα ή όπως διαφορετικά λέγεται «Ο θρίαμβος της καλοσύνης», είναι μια διαχρονική ιστορία που αφορά στη νίκη του καλού εναντίον του κακού.

Η διάσημη κωμική όπερα του G. Rossini στις αρχές του 19ου αιώνα καθώς και το μετέπειτα μπαλέτο σε μουσική Prokofiev, έκαναν διάσημο τον τίτλο «Σταχτοπούτα» σε όλον τον κόσμο. Κάθε παιδί αλλά και κάθε ενήλικας έστω και μια φορά στη ζωή του έχει ακούσει ή δει αυτή την ιστορία, ενώ το διάσημο «γοβάκι» αποτέλεσε συνώνυμο της καλής μοίρας και τύχης.

Το διάσημο μπαλέτο Cracovia Danza φέρνει κοντά στο νεαρό κοινό την αρχική εκδοχή της ιστορίας του παραμυθιού, όπως αυτή γράφτηκε από τον Charles Perrault. Οι χορευτές χρησιμοποιώντας στυλ χορού Demi-classic σε συνδυασμό με στοιχεία Κάτακτερ μεταφέρουν το κοινό στην εποχή του ευρωπαϊκού μπαλέτου κατά τον 19ο αιώνα και της παλαιότερης εποχής. Ο χαρακτηριστικός τρόπος που οι χορευτές παίζουν επί σκηνής, χρωματίζει  με κωμικό τρόπο τους ήρωες της ιστορίας που ενσαρκώνονται από αυτούς μπροστά στα μάτια των θεατών.

  • Ολόκληρη η παράσταση είναι σε μουσική Gioachino Rossini χρησιμοποιώντας αυτούσια μέρη του έργου του «Σταχτοπούτα» καθώς και άλλες δικές του διάσημες συνθέσεις.
  • Πανέμορφα και πολύχρωμα κοστούμια έχουν σχεδιάσει η Elżbiety Wójtowicz-Gularowskiej και η Bożena Pędziwiatrμεταφέροντάς μας τον κόσμο του θεάτρου και δίνοντας ζωή στο γνωστό σε όλους παραμύθι.

Η πρεμιέρα του έργου που δημιουργήθηκε από το μπαλέτο Cracovia Danza απευθύνεται κυρίως σε παιδιά και νέους, ωστόσο αναμφίβολα κάθε ενήλικας που θα παρακολουθήσει την παράσταση, θα μεταφερθεί με ευχαρίστηση σε έναν παραμυθένιο κόσμο και θα θυμηθεί την ιστορία από το διάσημο «γοβάκι» το οποίο τελικά ανέτρεψε την μοίρα.

staxtopouta-balleto

Link Προπώλησης:

https://www.viva.gr/tickets/dance/children/i-staxtopouta-kratiko-mpaleto-krakobias/

Ισχύουν παιδικά και ομαδικά εισιτήρια.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

  • Σάββατο 1 Απριλίου 17:00
  • Κυριακή 2 Απριλίου 12:00 και 17:00

Τιμές εισιτηρίων

  • Α’ Ζώνη – Κανονικό Εισιτήριο 22€, Παιδικό 18€
  • Β΄Ζώνη – Κανονικό Εισιτήριο 18€, Παιδικό 15€
  • Γ΄Ζώνη – Κανονικό Εισιτήριο 15€, Παιδικό 12€

Λίγα λόγια για το Cracovia Danza:

Για πολλά χρόνια, το Cracovia Danza CourtBallet εργάστηκε για την αναδημιουργία παραδοσιακών χορών και μπαλέτων διαφορετικών χωρών και περιόδων, παράγοντας ουσιαστικά παραστάσεις χορού που καλύπτουν τις περιόδους από τον Μεσαίωνα έως τη σύγχρονη εποχή. Είναι αναγνωρισμένο τόσο στην Πολωνία όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη με συμμετοχή σε σημαντικές παραγωγές όπερας και μπαλέτου καθώς και σε πολιτιστικά έργα. Όλα αυτά τα χρόνια συνεργάστηκε, μεταξύ άλλων, με το GrandTheatre – National Opera στη Βαρσοβία, την Όπερα Δωματίου της Βαρσοβίας, τα Βασιλικά Κάστρα σε Κρακοβία και Βαρσοβία και το Margrave’s OperaHouse στο Μπαϊρόιτ, τα Ανάκτορα (Μουσεία) σε Wilanów και Nieborów, με τις Φιλαρμονικές Ορχήστρες της Βαρσοβίας, της Κρακοβίας και του Λοντζ, τα Εθνικά και Ιστορικά Μουσεία στην Κρακοβία καθώς και διάφορες Μουσικές Ακαδημίες και Πολωνικά Ινστιτούτα.

Φέτος, μετά την περιοδεία του στην Ιαπωνία με εμφανίσεις και στην Όπερα του Τόκιο θα παρουσιάσει την Σταχτοπούτα στο κοινό της Θεσσαλονίκης.

Δείτε επίσης:

“Η χιονάτη και οι 7 νάνοι” έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr