Search
Close this search box.

 Η ταινία «La Chinoise» του 1967 σε σκηνοθεσία Ζαν-Λικ Γκοντάρ είναι ένα πολιτικά φορτισμένο και καινοτόμο έργο που εξερευνά διάφορες ιδεολογικές και επαναστατικές ιδέες που επικρατούσαν τη δεκαετία του 1960. Έρχεται τη Πέμπτη 19/10 στον ιστορικό κινηματογράφο Studio New Star Art Cinema.

 

La-Chinoise-1967-

Κατηγορία: Δραμεντί
Χώρα παραγωγής: Γαλλία
Έτος Παραγωγής: 1967
Σκηνοθεσία: Ζαν-Λικ Γκοντάρ
Ηθοποιοί: Ζαν-Πιερ Λεό, Αν Βιαζέμσκι, Ζιλιέτ Μπερτ
Διάρκεια: 95′
Υπόθεση: Παρίσι 1967. Πέντε νέοι Μαοϊκοί, μεταξύ των οποίων η φοιτήτρια φιλοσοφίας Βερονίκ και ο ηθοποιός Γκιγιόμ, ριζοσπαστικοποιούνται σύμφωνα με τις επιταγές του Μάο. Πιστοί στο πνεύμα της κινέζικης «πολιτιστικής επανάστασης» απορρίπτουν το κομμουνιστικό κόμμα, την αστική ιδεολογία, την αστική κουλτούρα, την αστική τέχνη.

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Αυτή η ταινία είναι μια κριτική εξέταση της ριζοσπαστικής πολιτικής ζέσης και των επαναστατικών αντιλήψεων της εποχής, με τον Γκοντάρ να αμφισβητεί την αποτελεσματικότητα και τις συνέπειες τέτοιων ιδεολογιών.

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr