Search
Close this search box.
Καϊλή σκάνδαλο κατάρ

Εύα Καϊλή: Διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ

Για υπόθεση διαφθοράς ερευνάται από τις Βελγικές Αρχές η Εύα Καϊλή. Τέθηκε εκτός ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον Ant1.

Με απόφαση του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη η Εύα Καϊλή διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής μετά από πληροφορίες του βέλγικου τύπου ότι η ελληνίδα ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή ερευνάται για μεγάλη υπόθεση διαφθοράς από αξιωματούχους του Κατάρ.

Η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και πρώην, πλέον, ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κατηγορείται για δωροδοκίες που σχετίζονται με το Κατάρ και κλήθηκε σε ανάκριση από το Ευρωκοινοβούλιο.

Το πρωί της Παρασκευής 09/12 και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, πράκτορες του Κεντρικού Γραφείου Καταστολής της Διαφθοράς στις Βρυξέλλες πραγματοποίησαν περισσότερες από δεκαπέντε έρευνες, ενώ τέσσερα άτομα που θεωρούνται ύποπτα συνελήφθησαν. Με επικεφαλή ανακριτή τον Μισέλ Κλεζ οι ύποπτοι πρόκειται να να καταθέσουν. Ανάμεσά της και ο άνδρας της Εύας Καϊλή. Το σπίτι της κυρίας Καϊλή ερευνήθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής και η ίδια οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Ως βουλευτής , δεν μπορεί να συλληφθεί λόγω ασυλίας, καθώς ο μόνος τρόπος για να συλληφθεί ένας βουλευτής είναι να συλληφθεί επ’ αυτοφώρω. Αν προκύψουν στοιχεία, η υπόθεση θα διερευνηθεί αναλόγως.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ:

«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την έρευνα των βελγικών αρχών για διαφθορά Ευρωπαίων αξιωματούχων, η Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή τίθεται εκτός ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής με απόφαση του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη».

Φωτογραφία εξωφύλλου: Eurokinissi

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr