Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
αρχαίοι ιοί λύκος

Αρχαίοι ιοί μπορεί να είναι ακόμα βιώσιμοι σε έναν λύκο ηλικίας 44.000 ετών (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Κι όμως, αρχαίοι ιοί μπορεί να είναι ακόμα ζωντανοί σε λύκο 44.000 ετών: Με την άνοδο της παγκόσμιας θερμοκρασίας, το μόνιμο στρώμα πάγου της Σιβηρίας λιώνει, αποκαλύπτοντας εκπληκτικά ευρήματα.

Το 2021, οι κάτοικοι της Γιακουτίας στην ανατολική Ρωσία ανακάλυψαν ένα τέλεια διατηρημένο μουμιοποιημένο κουφάρι λύκου. Αυτό το αξιοσημείωτο δείγμα, που χρονολογείται πριν από 44.000 χρόνια, διατηρούσε τα δόντια του, μεγάλο μέρος της γούνας του και ορισμένα από τα όργανά του.

”Είναι σοκαριστικό. Είναι το μόνο πλήρες δείγμα ενήλικου λύκου της Πλειστόκαινου που έχει βρεθεί.”, δήλωσε ο Robert Losey από το Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα.

Ο λύκος, που ανήκει σε ένα εξαφανισμένο είδος, είναι σημαντικά μεγαλύτερος από τους σύγχρονους λύκους. Η γενετική ανάλυση αυτού του δείγματος μπορεί να προσφέρει πληροφορίες για την κατάταξή του στο οικογενειακό δέντρο των λύκων. Η εξέταση των δοντιών του αποκάλυψε ότι πρόκειται για ενήλικο αρσενικό που κυνηγούσε σε επίπεδες, παγωμένες περιοχές που κατοικούνταν από μαμούθ, μαλλιαρούς ρινόκερους και εξαφανισμένα είδη αλόγων, βίσωνες και ταράνδους.

Οι ερευνητές συνέλεξαν επίσης δείγματα από τον γαστρεντερικό σωλήνα του λύκου, περιμένοντας με ανυπομονησία τα αποτελέσματα για να μάθουν για αρχαία μικρόβια και πιθανά παράσιτα. Η ανακάλυψη άγνωστων μικροοργανισμών θα μπορούσε να επηρεάσει σημαντικά την ιατρική έρευνα.

“Τα βακτήρια μπορούν να επιβιώσουν για χιλιάδες χρόνια και κατά κάποιο τρόπο είναι αυτόπτες μάρτυρες αυτών των περασμένων εποχών”, σημείωσε ο Artemy Goncharov από το Ινστιτούτο Πειραματικής Ιατρικής.

Ωστόσο, υπάρχουν ανησυχίες για τους αδρανείς μικροοργανισμούς που ξυπνούν καθώς λιώνουν οι πάγοι. Το 2016, ένα ξεπαγωμένο κουφάρι ταράνδου στη Σιβηρία απελευθέρωσε άνθρακα, με αποτέλεσμα 36 θανάτους, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού.

Σε μια σχετική μελέτη, ο ερευνητής Jean-Michel Claverie αναβίωσε έναν ιό 48.000 ετών από τη Σιβηρία, ο οποίος θα μπορούσε ακόμη να μολύνει μονοκύτταρες αμοιβάδες.

“Θεωρούμε αυτούς τους ιούς που μολύνουν αμοιβάδες ως παρένθετους για άλλους πιθανούς ιούς που μπορεί να βρίσκονται στο μόνιμα παγωμένο έδαφος. Βλέπουμε ίχνη πολλών, πολλών ακόμα ιών. Άρα ξέρουμε πως όντως είναι εκεί. Αυτό που δεν ξέρουμε με σιγουριά είναι αν είναι ακόμα ζωντανοί”, εξήγησε ο Claverie.

Δείτε τις φωτογραφίες:

αρχαίοι ιοί λύκος

αρχαίοι ιοί λύκος

 

Τί είναι η «επιστήμη» της Παραψυχολογίας; Ένα ταξίδι στα παραφυσικό!

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr