Search
Close this search box.
απεργία

Απεργία: Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς;

Απεργία: Την Πέμπτη, οι πολίτες που διαμένουν στην πρωτεύουσα είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν προβλήματα στις μετακινήσεις τους λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στις συγκοινωνίες στην απεργία που διοργανώνουν η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, με αφορμή τη νέα νομοθεσία του υπουργείου Εργασίας.

Η σαφήνεια γύρω από τη λειτουργία των μέσων μαζικής μεταφοράς  στην απεργία παρέμενε αβέβαιη μέχρι το βράδυ της Τετάρτης, με ορισμένες απεργίες να κρίνονται παράνομες από τις δικαστικές αρχές. Τα δικαστήρια αναμένεται να εκδώσουν την τελική τους ετυμηγορία το πρωί της Πέμπτης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η κατάσταση της λειτουργίας των δημόσιων συγκοινωνιών την Πέμπτη περιγράφεται ως εξής:

Μετρό (Γραμμή 2 και 3)
Το Μετρό δε θα λειτουργήσει καθόλου. Σημειώνεται, πάντως, ότι το σωματείο ΣΕΛΜΑ του Μετρό καλεί τους εργαζόμενους σε 24ωρη απεργία.

ΗΣΑΠ (Γραμμή 1)
«Χειρόφρενο» θα τραβήξουν οι συρμοί της Γραμμής 1 του Ηλεκτρικού (Πειραιάς-Κηφισιά), από την έναρξη της κυκλοφορίας και καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου.

Λεωφορεία
Τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ θα κινηθούν κανονικά καθώς το συνδικάτο ανέστειλε την κινητοποίηση. Ωστόσο οι συνδικαλιστές παροτρύνουν τους συναδέλφους τους να συμμετάσχουν στην απεργία και στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που έχει προκηρύξει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας. Επικρατεί σύγχυση.

Τρόλεϊ – Τραμ
Αγνωστο παραμένει αν τα τρόλεϊ θα κινηθούν στους δρόμους της Αθήνας, καθώς παρά την εξαγγελθείσα στάση εργασίας, η υπόθεση εκδικάζεται το πρωί της Πέμπτης. Μέχρι την ανακοίνωση της απόφασης τα τρόλεϊ αναμένεται να παραμείνουν ακινητοποιημένα. Το τραμ θα λειτουργήσει επίσης από την έναρξη της κυκλοφορίας, έως τις 13:30.

Προαστιακός
Σύμφωνα με την Hellenic Train, θα υπάρξουν ακυρώσεις δρομολογίων στον Προαστιακό της Αθήνας λόγω στάσης εργασίας μεταξύ 21:00-00:00. Αναμένεται νεότερη ενημέρωση.

Θεσσαλονίκη
Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν και οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ).

Από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Κανονικά οι πτήσεις
Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε η απεργία της Ενωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας (ΕΕΕΚΕ), που είχαν ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία. Ως εκ τούτου, κανονικά θα πραγματοποιούνται οι πτήσεις από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Οι πληροφορίες αντλήθηκαν από την Καθημερινή

Φωτογραφία εξωφύλλου

Μοιράσου το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr