Ζωγραφιές φτιαγμένες στα μέτρα ενός μυρμηγκιού! Copy

[dropcap size=big]Ο[/dropcap]ι μικρογραφίες κάθε είδους χρησιμοποιούνται πλέον καθημερινά στο διαδίκτυο και η ποικιλία τους είναι αξιοθαύμαστη. Η ευκολία με την οποία μπορεί ο καθένας να στείλει και να λάβει ένα εικονίδιο σε οποιοδήποτε μέγεθος, για να δηλώσει κάτι χωρίς λέξεις, είναι τεράστια. Οι μικροσκοπικές αυτές εικόνες όμως είναι φτιαγμένες σε υπολογιστή και απέχουν πολύ από τις δημιουργίες που θα δείτε παρακάτω.


Η καλλιτέχνιδα Lorraine Loots από τη Νότια Αφρική, ξεκίνησε μια ιδέα βασισμένη στο μέγεθος των μυρμηγκιών,  ζωγραφίζοντας  κάθε μέρα, επί ένα χρόνο, ένα σχέδιο-μινιατούρα με διαφορετικό περιεχόμενο,  από το ζωικό βασίλειο μέχρι προσωπογραφίες.  Ως αποτέλεσμα, δημιούργησε μια σειρά 365 σχεδίων που περιλαμβάνονται πλέον στο πρώτο προσωπικό της project. Ξεκίνησε το 2013, ενώ την επόμενη χρονιά επανέλαβε το project δημιουργώντας 365 postcards τα οποία κυκλοφόρησαν ανά ημέρα στη γενέτειρα πόλη της, το Cape Town. Η καθεμιά mini φιγούρα, έχει περιορισμένο αριθμό αντιτύπων προς πώληση, ενώ ξεχωριστή θέση στα αγαπημένα σχέδια του κοινού, όπως διαπιστώθηκε, έχουν τα αρχικά πρωτότυπα σχέδια.

Πέρα από τη δημιουργία αυτή καθεαυτή, η Lorraine χρησιμοποιεί θέματα για την κάθε ημέρα, όπως οι Μικροκοσμικές Δευτέρες, οι Μικροσκοπικές Τρίτες, και οι Ελεύθερες Παρασκευές. Η τελευταία της δουλειά, με όνομα Potluck 100, η οποία περιλαμβάνει 100 σχέδια-μινιατούρες με 10 αντίτυπα έκαστο, πουλήθηκε λίγο μετά την κυκλοφορία της!


➔ Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις και όλα τα πιο πρόσφατα άρθρα της Lavart στο lavart.gr

Κοινοποίηση

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ