Βαρέα και Ανθυγιεινά

Αφιέρωμα σε μια ξεχωριστή μπάντα νέων από την Καβάλα

6[dropcap size=big]Μ[/dropcap]ε μουσικές καταβολές από πολύ μικρή ηλικία, λίγο οι δίσκοι του Χατζιδάκι, λίγο ο Παπάζογλου, λίγο οι πινελιές των Βeatles έδεναν, με τα χρόνια, και πρόσθεταν τις νότες τους σ’ αυτό το  πάντρεμα μελωδιών που συνθέτουν.

Και αν το σμυρναίικο παντρευόταν το κλασικό ροκ; Και αν στο δρόμο συναντούσαν τις μουσικές της Αθήνας του ’30 και το λαϊκό της ελληνικής επαρχίας; To αποτέλεσμα σίγουρα θα ακουγόταν σαν Βαρέα και ανθυγιεινά!

Ο Δημήτρης και ο Βασίλης Ευφροσυνίδης, τα δύο αδέρφια από την Καβάλα που αποτελούν και την αφετηρία του σχήματος, μας πρωτοσυστήθηκαν μέσα από το κομμάτι Μετριότητα, που συμπεριλήφθηκε στο τελευταίο μέρος των 7ιντσων Γεροντοπεισμάτων του Δημήτρη Καρρά.

Πλέον, το λαϊκό σχήμα αποτελείται από 9 μέλη, και η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2015. Τα αδέρφια και η παρέα τους ηχογράφησαν το μεράκι τους υπό το label της b-otherside φέρνοντας 10 κομμάτια στην επιφάνεια που, παρά τον προσωπικό τους χαρακτήρα, τείνουν να μας ταξιδέψουν κάπου… στα παλιά.

12[dropcap size=big]Σ[/dropcap]το άλμπουμ, μεταξύ των μελωδιών, θα συναντήσουμε ένα μελοποιημένο ποίημα του Κωσταντινουπολίτη ποιητή Κώστα Ουράνη, καθώς επίσης τη Μαρία Λούκα, τον Δημήτρη Καρρά και τον, επίσης Καβαλιώτη, Αργύρη Μπακιρτζή, ο οποίος και θα χαρακτηρίσει με τον ιδιαίτερο τρόπο του το μουσικό αποτέλεσμα.

Οι μουσικές τους θα μας φέρουν έναν απόηχο Θανάση Παπακωσταντίνου και Χειμερινών Κολυμβητών, ντυμένο με το παραδοσιακό λαϊκό στοιχείο της απλότητας και έναν ανεπιτήδευτα λιτό στίχο. Ακορντεόν, λοιπόν, μπουζούκι, τρομπέτα και μπεντίρ. Και μεράκι. Πολύ μεράκι.

Και ένα άλμπουμ, που όσο παρελθόν και να κρύβει μέσα του, παραμένει μία από τις φρέσκιες δουλειές που χαιρόμαστε να ακούμε.

Η φωτογράφος της Lavart, Γιώτα Τριανταφυλλίδου που παρευρέθηκε σε live τους στην Καβάλα θα μας πει με τις φωτογραφίες της λίγα περισσότερα για τους Βαρέα και Ανθυγιεινά.

Κείμενο: Πέππυ Λουπεϊδου (Lavart)
Φωτογραφίες: Γιώτα Τριανταφυλλίδου (Lavart) 

➔ Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις και όλα τα πιο πρόσφατα άρθρα της Lavart στο lavart.gr

Κοινοποίηση

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ