Με τους Souljazz Orchestra από το παρελθόν στο τώρα

[dropcap size=big]Τ[/dropcap]ο βράδυ της Πέμπτης έμελλε να ζήσουμε κάτι διαφορετικό στο Principal Club Theatre στη Θεσσαλονίκη, όπως και έγινε. Θα μπορούσα, αδιαμφισβήτητα, να βρίσκομαι σε ένα δρόμο της Λατινικής Αμερικής ή σε ένα πάρκο της Αφρικής και να χορεύω σαν τρελή. Ωστόσο, ήμουν στην πόλη μου και ακούγοντάς τους, ίσως για λίγο να φαντάστηκα πως ταξίδεψα εκεί. Αναφέρομαι φυσικά στους Souljazz Orchestra.

Οι Souljazz Orchestra επέστρεψαν στην Θεσσαλονίκη για να μας υπενθυμίσουν ότι η jazz δεν έχει πεθάνει (και δε θα πεθάνει ποτέ, εδώ που τα λέμε). Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι Θεσσαλονικείς το χάρηκαν, το τραγούδησαν, το χόρεψαν.

Οι Dynamind Big Band, μια ενδεκαμελής μπάντα, ήταν εκεί για να μας καλωσορίσει με τους latin και funk ήχους της και να μας προετοιμάσει γι’ αυτό που θα ακολουθούσε!

 

Μπροστά-μπροστά στη σκηνή, είχα την ευκαιρία να απολαύσω από κοντά πέντε ανθρώπους που αγαπάνε τη μουσική τους και δεν «χαμπαριάζουν» από εθνικότητες και «ταμπέλες». Πέντε καλλιτέχνες που ένωσαν το πάθος τους και δημιούργησαν κάτι μοναδικό με βασικό στοιχείο τον αυτοσχεδιασμό. Επηρεασμένοι από το παρελθόν και κυρίως από την Γαλλική Caribbean zouk και εμπνεόμενοι από μοντέρνα είδη μουσικής όπως electro και boogie κατάφεραν και πάντρεψαν afrobeat, latin, funk, και folk ήχους με τη jazz. Με τρία πνευστά, vintage πληκτροφόρα και κρουστά, οι Souljazz Orchestra απέδειξαν ότι  η σπουδαία μουσική που γεννήθηκε στο παρελθόν, έχει πολλούς λόγους να συνεχίσει να ζει.

Πολλά ήταν τα τραγούδια που ακούσαμε από παλαιότερα  άλμπουμ, Resistance (2015), Inner Fire (2014), Solidarity (2012) αλλά και από τον καινούργιο τους δίσκο Under Burning Skies που κυκλοφόρησε μόλις πριν από μερικούς μήνες. Οι στίχοι τους, όπως πάντα, άρρηκτα συνδεδεμένοι με την επικαιρότητα, και μάλιστα αυτή τη φορά, όταν έφτασε η στιγμή να τραγουδήσουν, το αγαπημένο στην Ελλάδα κομμάτι Mr. President, ο σαξοφωνίστας, Ray Murray, μίλησε για τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump, τονίζοντας πως πρέπει να σταματήσει να υποτιμάει τις γυναίκες και να βελτιώσει τον κόσμο αντί να τον καταστρέφει.

Το σύνθημά τους; «Ειρήνη και αγάπη, από και προς όλους»   

 

Κείμενο – Φωτογραφίες: Πηνελόπη Μαμάη (Lavart)

 

➔ Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις και όλα τα πιο πρόσφατα άρθρα της Lavart στο lavart.gr

Κοινοποίηση

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ