YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
LITTLE WOMEN

Το σινεμά σαν σχέδιο τέχνης – H Lavart επιλέγει

Όλες οι τέχνες μαζί

-Τί Θα Δούμε Aυτή Tην Eβδομάδα;-

Όλες οι τέχνες και η ζωντανή τους ευθύνη απέναντι στον άνθρωπο, συνεργάζονται αυτή την εβδομάδα και ξεφυλλίζουν ταινίες από βιβλίο, συγκινητικές ιστορίες και ήρωες από αγαπημένα κόμικ.

Winona/Δραματική

Τέσσερις γυναίκες απολαμβάνουν το καλοκαιρινό αέρα κάτω από τη σκιά της κινηματογραφικής θέας του σκηνοθέτη της εμπνευσμένης ταινίας, The Boy (Αλέξανδρου Βούλγαρη). Ο δραματικός χρόνος κρατά ως την τελευταία πνοή της αποκάλυψης ενός μεγάλου μυστικού της Winona. Το πορτρέτο της ταινίας εξισορροπεί τις λεπτές γραμμές ενός αφηγηματικού σινεμά με εικόνες που μιλούν τη γλώσσα του σώματος των κοριτσιών πριν να πέσει ο ήλιος.

Μικρές Κυρίες – Little Women/Δραματική, Αισθηματική

Οι συνειρμοί με την παιδική αθωότητα της τέχνης του σινεμά δε σταματούν εδώ και επινοεί συνεχώς νέες επαφές.Η κλασική νουβέλα φωτίζεται με έναν εξαιρετικά διαφορετικό τρόπο από την Greta Gerwig. Ξανά τέσσερα νεαρά κορίτσια μεγεθύνουν τα φίλτρα της ζωής του στην οθόνη του σινεμά, η καθεμιά από τις οποίες επιβεβαιώνουν τον ρόλο τους και το πόσο απέχει για εκείνες η  πραγματικότητα από την ανησυχία της φαντασίωσης.

Φως στο Σκοτάδι – Light of My Life/Δραματική, Θρίλερ

Ο σκηνοθέτης Casey Affleck σκοπεύει στην κινηματογραφική απεικόνιση ενός επίγειου αφανισμού της ανθρωπότητας. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο από την επιβίωση και ο θεατής γίνεται συνήγορος ενός πατέρα που υπερβαίνει τα όρια του για να κρατήσει ζωντανό το παιδί του. Φυσικά, ο στόχος να σωθούν σε έναν ανύπαρκτο πλανήτη δε θα’ ναι απλή υπόθεση.

Οι Monos – Monos/ Θρίλερ, Περιπέτεια

Έφηβοι γίνονται οι φρουροί στα βουνά της Κολομβίας και αναλαμβάνουν το καθήκον του στρατιώτη. Πρέπει να κρατήσουν όμηρο μια Αμερικανίδα γυναίκα. Ο Alejandro Landes μεταφέρει την γαλήνια εικόνα των πλαγιών σε ομηρικό έδαφος που τα πάντα μπορούν να ανατραπούν χωρίς προειδοποίηση, όπως και θα συμβεί.

Η αόρατη Ζωή της Ευρυδίκης Γκουσμάο – The Invisible Life of Euridice Gusmao/ Δραματική

Τη δεκαετία του ’50 οι αδελφές Γκουίδα και Ευρυδίκη στο Ρίο ντε Τζανέιρο, αποχωρίζονται η μια την άλλη. Μια ταινία ύμνος, με συλλαβές από την φωνή της καταπιεστικής και πατριαρχικής κοινωνίας που αναζητά σε κάθε καρέ, τα βαθύτερα σύμβολα της ανοχής ως προς την καταπάτηση της ψυχής και σώματος. Και οι δύο αποφασίζουν να συνθέσουν ένα συγκαταβατικό προφίλ που στο τέλος επαναστατεί.

Το θέατρο και το σινεμά έχουν επίσης κάτι κοινό αυτήν την εβδομάδα και συναντούν τους ήρωες τους. Η περιπέτεια σε σκηνοθεσία του Cathy Yan, έχει το όνομα της Χάρλεϊ Κουίν στην ταινία Αρπακτικά Πτηνά και η Φαντασμαγορική Χειραφέτηση της Χάρλεϊ Κουίν – Birds Of Prey and The Fantabulous Emancipation Of One Harley Quinn. Ανάμεσα στις επιλογές για cinema night είναι Ο Φάρος – The Lighthouse του Robert Eggers.

Κείμενο: Δήμητρα Κουτροπούλου (Lavart)

Φωτογραφία εξωφύλλου

Κοινοποίηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
Στέλιος-Αϊβαζόγλου-Banner-mobile
Στέλιος-Αϊβαζόγλου-desktop-mobile
YelloWizard.gr