ρολόι

Το ρολόι που λέει την ώρα μέσα από λογοτεχνικά κείμενα!

Πώς θα σας φαινόταν ένα ρολόι που σάς λέει την ώρα μέσα από τη λογοτεχνία; Μια ομάδα μηχανικών αποφάσισαν να κάνουν αυτή την ιδέα πράξη και έτσι γεννήθηκε το Author Clock, το Ρολόι του Συγγραφέα, μοναδικό στον κόσμο.

Δεν έχει ψηφία ούτε δείκτες, αλλά αποσπάσματα κειμένων, από την κλασική ή τη σύγχρονη λογοτεχνία, με τονισμένη τη φράση όπου οι μεγαλύτεροι συγγραφείς του κόσμου λένε την ώρα στο πλαίσιο μιας αφήγησης.

Ο Άρης Δημοκίδης στη Lavart: “Θα ήθελα να γίνω ο αρχηγός των Αόρατων Ρεπόρτερ!”

Το Author Clock αυτή τη στιγμή περιέχει πάνω από 2.000 φράσεις συγγραφέων, που καλύπτουν έξι αιώνες λογοτεχνικής ιστορίας, και η συλλογή του εμπλουτίζεται διαρκώς.

Μάλιστα, αν λάβουμε μέρος στη διαδικτυακή καμπάνια χρηματοδότησής του, μέσω του Kickstarter, όχι μόνο θα εξασφαλίσουμε ένα τέτοιο ρολόι για το σπίτι μας όταν βγει στην παραγωγή (κάτι που εκτιμάται να συμβεί τον Απρίλιο του 2022), αλλά επιπλέον θα έχουμε την ευκαιρία να συνεισφέρουμε στην κατασκευή του, προτείνοντας λογοτεχνικά αποσπάσματα που ανακαλύψαμε εμείς. Αρκεί να αναγράφουν ώρες και/ή λεπτά.

Ο Τομ Χανκς επαινεί βιβλιοπώλη στο Εδιμβούργο!

Και όπως επιβάλλουν οι νέες συνθήκες της εποχής, το Author Clock φτιάχνεται από βιώσιμα υλικά και τοποθετείται σε συσκευασία που ανακυκλώνεται εύκολα. Συνδέεται με wi-fi, για να ανανεώνεται διαρκώς με νέα λογοτεχνικά αποσπάσματα και να ρυθμίζει αυτομάτως την ώρα.

Δείτε πώς λειτουργεί στο παρακάτω βίντεο:

Πηγή 

Πηγή εξωφύλλου 

➔ Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις και όλα τα πιο πρόσφατα άρθρα της Lavart στο lavart.gr

Κοινοποίηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ