βιβλίο μαγειρικής

Το καλύτερο βιβλίο μαγειρικής στον κόσμο!

Στα φετινά βραβεία Gourmand στο Παρίσι, ο ύμνος Κολομβιανής μητέρας και κόρης στις παραδοσιακές τυλιχτές σε φύλλα λιχουδιές της πατρίδας τους χαρακτηρίστηκε το καλύτερο βιβλίο μαγειρικής στον κόσμο.

Η μητέρα Zoraida «Chori» Agamez (Σοράιντα «Τσόρι» Αγκαμές) και η κόρη, Heidy Pinto, οι οποίες μαγειρεύουν από τα παιδικάτα τους, έγραψαν το βραβευμένο βιβλίο, με τίτλο «Envueltos», ως χρονικό της κολομβιανής προσέγγισης σε αυτή τη λιχουδιά που εκτείνεται από τα tamales του Μεξικού και της Γουατεμάλας μέχρι τα humitas της Χιλής.

Έφυγε από τη ζωή η Αν Ράις, συγγραφέας του βιβλίου «Συνέντευξη με έναν βρυκόλακα»

Όλες οι παραλλαγές απαιτούν ένα είδος ζύμης -ή masa από καλαμποκάλευρο ή αλεύρι γιούκας ή μπανάνας ή ριζάλευρο-, την οποία γεμίζουν με νοστιμιές: είτε χοιρινό, είτε κοτόπουλο και άλλα κρέατα, είτε φασόλια και λαχανικά. Στη συνέχεια, τυλίγουν τη λιχουδιά με φύλλα καλαμποκιού ή άλλα φύλλα για να τη μαγειρέψουν, συνήθως στον ατμό.

Ποιο είναι το βιβλίο της χρονιάς σύμφωνα με τους «Times»;

Πηγή 

Πηγή εξωφύλλου 

➔ Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις και όλα τα πιο πρόσφατα άρθρα της Lavart στο lavart.gr

Κοινοποίηση

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ