104 λεπτά τρόμου και μυστηρίου ήταν το αποτέλεσμα της έμπνευσης του σκηνοθέτη και σεναριογράφου Jordan Peele, στο κινηματογραφικό του δημιούργημα με τίτλο Get Out. Ο πρωταγωνιστής Chris, ένας νέος  αφροαμερικανός, υποδυόμενος από τον Daniel Kaluuya, επισκέπτεται τη λευκή οικογένεια της κοπέλας του Alison (Catherine Keener) και ανακαλύπτει ότι πολλοί από τους μαύρους κατοίκους του κτήματος, που παράλληλα αποτελούν το υπηρετικό προσωπικό, αγνοούνται. Η αλήθεια αποκαλύπτεται όταν ένας εξ’ αυτών προειδοποιεί τον Chris να τρέξει μακριά…Η απροκάλυπτη επιτυχία του θρίλερ «Τρέξε!», καθώς ήδη μετά την πρώτη προβολή στις αμερικάνικές αίθουσες έχε ξεπεράσει τα 156 εκατομμύρια δολάρια στο Box Office, οφείλεται στο θαρραλέο, όπως έχει χαρακτηριστεί, πρωτότυπο σενάριο αλλά και στο γεγονός ότι θίγει το φλέγον ζήτημα του ρατσισμού, που μαστίζει ακόμη την αμερικανική (και όχι μόνο) αστική τάξη. Οι κριτικοί ταινιών, αλλά και ο τεράστιος αριθμός θεατών, αγκαλιάζουν την προσπάθεια του Peele, καθώς οι ποιοτικές παραγωγές από πλευράς σεναρίου αλλά και σκηνοθετικής απόδοσης , στην κατηγορία των θρίλερ, φθίνουν στις μέρες μας.


Δείτε το trailer της ταινίας εδώ:

Fan facts :

  • Η ταινία γυρίστηκε μέσα σε 28 ημέρες, με τον Jordan Peele να δίνει οδηγίες στους ηθοποιούς, κάνοντας μιμήσεις του Tracy Morgan,του Forest Whitaker και του Barack Obama.
  • Κίνητρο για τον Peele αποτέλεσε μία stand-up comedy παράσταση του Eddie Murphy, ο οποίος μίλησε για τη στιγμή που πήγε να γνωρίσει τους λευκούς γονείς της κοπέλας του.

Κείμενο: Ιωάννα Τσολερίδου (Lavart)

Κοινοποίηση:

Σχόλια

No more articles
Το τραγούδι της ημέρας: Imam Baildi – Πόσο λυπάμαι

Close