Το Google Doodle γιορτάζει τον πρωτοπόρο του εμβολίου ανεμοβλογιάς Δρ. Michiaki Takahashi

Με αφορμή τη γέννησή του Michiaki Takahashiη Google τον τιμά με το σημερινό της Doodle.

Σαν σήμερα, το 1928 στην Οσάκα της Ιαπωνίας γεννήθηκε ο σπουδαίος επιστήμονας Michiaki Takahashi στον οποίο όλη η ανθρωπότητα χρωστάει το εμβόλιο κατά της ανεμοβλογιάς.

Ο ιολόγος που ανέπτυξε το εμβόλιο κατά της ανεμοβλογιάς απέκτησε το πτυχίο της ιατρικής από το Πανεπιστήμιο της Οσάκα και στη συνέχεια εντάχθηκε στο Ερευνητικό Ινστιτούτο Μικροβιακών Νόσων, στο Πανεπιστήμιο της Οσάκα το 1959.

Ο λόγος που ανακάλυψε το εμβόλιο της ανεμοβλογιάς ήταν ο γιος του, καθώς εμφάνισε ανεμοβλογιά, με αποτέλεσμα να στρέψει την εξειδίκευση του προς την καταπολέμηση της εξαιρετικά μεταδοτικής ασθένειας.

Ο Michiaki Takahashi είχε δηλώσει σχετικά: 

«Ο γιος μου εμφάνισε ένα εξάνθημα στο πρόσωπό του που εξαπλώθηκε γρήγορα σε όλο του το σώμα. Τα συμπτώματά του προχώρησαν γρήγορα και σοβαρά. Δυσκολευόταν να αναπνεύσει και ανέβαζε πυρετό.

Φαινόταν τόσο άρρωστος που θυμάμαι να ανησυχώ για το τι θα του συνέβαινε και εγώ και η γυναίκα μου τον προσέχαμε εναλλάξ.. Σταδιακά, τα συμπτώματα μειώθηκαν και ο γιος μου ανάρρωσε. Τότε συνειδητοποίησα τότε ότι έπρεπε να χρησιμοποιήσω τις γνώσεις μου για να αναπτύξω ένα εμβόλιο κατά της ανεμοβλογιάς» ανέφερε ο Δρ Takahashi σε συνέντευξή του στους Financial Times το 2011.

Έπειτα από πέντε χρόνια έρευνας, το εμβόλιο το 1974 ήταν έτοιμο για κλινικές δοκιμές. Μετά από 12 χρόνια το 1986, το Ίδρυμα Ερευνών για Μικροβιακές Ασθένειες του Πανεπιστημίου της Οσάκα ξεκίνησε την διάθεση του στην Ιαπωνία ως το μοναδικό εμβόλιο που εγκρίθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Το εμβόλιο κατά της ανεμοβλογιάς χρησιμοποιήθηκε σε περισσότερες από 80 χώρες με αποτέλεσμα εκατομμύρια περιπτώσεις ανεμοβλογιάς να αποτρέπονται σε ετήσια βάση.

Διαβάστε περισσότερα:

Η αστυνομία ερευνά την εξαφάνιση 40 παιδιών στην Αττική

➔ Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις και όλα τα πιο πρόσφατα άρθρα της Lavart στο lavart.gr

Κοινοποίηση

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ