γονίδια

Το ενδιαφέρον σας για το περιβάλλον ενδέχεται να οφείλεται στα γονίδιά σας!

Ορισμένοι άνθρωποι ενδιαφέρονται πιο πολύ για το περιβάλλον από τους υπόλοιπους και οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως ο λόγος μπορεί να βρίσκεται στα γονίδιά τους!

Μία έρευνα ανακάλυψε ότι τα μονοζυγωτικά δίδυμα έχουν πιο κοινές απόψεις σχετικά με το περιβάλλον από ό,τι τα διζυγωτικά. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι μπορεί να υπάρχει μία σύνδεση ανάμεσα στον γενετικό κώδικα κάποιου και στην υποστήριξη πολιτικών φιλικών προς το περιβάλλον.

Κορονοϊός: Σχεδόν όλοι με ιστορικό σοβαρής αλλεργίας μπορούν να εμβολιαστούν με ασφάλεια!

«Ο στόχος είναι να καταλάβουμε γιατί οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί και αυτές οι διαφορές προέρχονται από τον συνδυασμό των γονιδίων και του περιβάλλοντος.», δήλωσε ο Chia-chen Chang, ο βασικός συγγραφέας της δημοσίευσης.

Στην πραγματικότητα, παρόλο που μπορεί να υπάρχουν πολλά γονίδια που συνδέονται με τις στάσεις απέναντι στην κλιματική αλλαγή, ενδέχεται όλα να κάνουν διαφορετικά πράγματα με διαφορετικούς τρόπους. «Δεν υπάρχει ένα γονίδιο που σε κάνει να είσαι πιο κοντά στη φύση ή κάτι τέτοιο».

«Είναι καλό να αναλύουμε τις επιρροές που έχουν στη συμπεριφορά κάποιου απέναντι στο περιβάλλον, αλλά στην τελική, η κλιματική αλλαγή είναι ένα δομικό, συστημικό και πολιτικό πρόβλημα».

Otto Wichterle: Γιατί η Google τιμάει με doodle έναν Τσέχο χημικό – Τι έκανε για τα μάτια μας

Πηγή εξωφύλλου 

➔ Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις και όλα τα πιο πρόσφατα άρθρα της Lavart στο lavart.gr

Κοινοποίηση

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ