Μία ξεχωριστή μουσική συνάντηση του καλοκαιριού
Την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα ιδιαίτερο καλοκαιρινό κονσέρτο δίνει στο φιλοθεάμον κοινό το φετινό Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Μεταξύ των παραστάσεων που πρόκειται να φιλοξενηθούν το επόμενο διάστημα στον σπουδαίο πολιτιστικό χώρο του Ωδείου Ηρώδου Αττικού συμπεριλαμβάνεται και η συναυλία της Νεανικής Ορχήστρας Sistema Europe την 1η Αυγούστου (21:00).

Η Sistema Europe Youth Orchestra (SEYO) συστάθηκε το 2013 και φιλοξενεί 190 νεαρούς μουσικούς ηλικίας 10 έως 20 ετών, καθώς και 30 δασκάλους μουσικής από 27 χώρες. Φέτος, η ετήσια καλοκαιρινή συνάντηση της ορχήστρας θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, έπειτα από τις επιτυχημένες διοργανώσεις σε Αυστρία, Τουρκία και Ιταλία τα προηγούμενα χρόνια.


Πρόκειται για το SEYO Summer Camp, το οποίο θα λάβει χώρα στην ελληνική πρωτεύουσα από τις 19 Ιουλίου έως και τις 2 Αυγούστου με την φιλοξενία του El Sistema Greece. Στόχος της διοργάνωσης αλλά και εν γένει των προγραμμάτων της Sistema είναι η προαγωγή της ιδέας της «κοινωνικής δράσης μέσω της μουσικής», η δυνατότητα που διαθέτει η μουσική ως φαινόμενο να γεφυρώνει χάσματα (φυλετικά, θρησκευτικά, πολιτισμικά) μέσα από τη νεολαία. Για περισσότερες από δέκα ημέρες, νεαροί μουσικοί από κάθε γωνιά της Ευρώπης θα συνυπάρξουν επί και εκτός σκηνής, θα κάνουν από κοινού τις πρόβες τους και θα εκτελέσουν διάσημα έργα του διεθνούς ευρωπαϊκού ρεπερτορίου, πάντοτε υπό την καθοδήγηση διακεκριμένων δασκάλων και μουσικών διευθυντών. Ένα ηχηρό μήνυμα, βαθύτατα αναγκαίο τη δεδομένη χρονική στιγμή για την Ευρώπη, η οποία διαρκώς δοκιμάζει τις αντοχές και τις θεμελιώδεις αξίες της.

Η διοργάνωση του SEYO Summer Camp και, κατά συνέπεια, της μεγάλης συναυλίας την 1η του Αυγούστου έχει αναλάβει η Sistema Europe, ένα δίκτυο προγραμμάτων, εμπνεόμενο από το El Sistema, το οποίο ιδρύθηκε στη Βενεζουέλα το 1975 από τον Jose Antonio Abreu.


Το πρόγραμμα του κονσέρτου της SEYO:

Intermediate Group
G.F. Händel: Water Music Ouverture (from Suite No.1 In F, HWV 348)
G. Bizet: Toreador (from Carmen)
J. Brahms: Hungarian Dance no. 5

Advanced Group
C. Saint-Saens: Danse Bacchanale (from Samson et Dalila)
P.I. Tschaikovsky: Symphony no. 4, 4th movement
Konstadinidis: Suite Dodekanese (mvts. 1, 3, 6)

Από κοινού οι 2 ορχήστρες με χορωδία:
Alexandros Markeas: Taxidi (world premiere, commissioned by El Sistema Greece)
Arturo Marquez: Conga del Fuego
L.v. Beethoven: Ode to Joy (from Symphony no. 9)

INFO

Sistema Europe Youth Orchestra
Τρίτη 1 Αυγούστου 2017, 21:00
Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Αθήνα
Τιμές Εισιτηρίων: 12-35€ (Κανονικό), 7€ (Φοιτητικό), 5€ (ΑΜΕΑ, Ανέργων)

Κείμενο: Γιάννης Καρακασίδης (Lavart)

Πηγές φωτογραφιών: 123

Κοινοποίηση:

Σχόλια

No more articles
X
Τάδε έφη… Άρνολντ Γκλάσκοου

Close