YelloWizard.gr
YelloWizard.gr

“Το 1ο Virtual Reality Video με θέμα την Παραγωγή Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου περνά μπροστά από τα μάτια σου”

H Εταιρεία Markellos Olive ανέπτυξε μία καινοτόμα και πρωτότυπη συνθήκη προσφέροντας το 1ο Virtual Reality Video με θέμα την Παραγωγή Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου

Πριν κάποιους μήνες ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα του  πρώτου virtual reality video με θέμα την παραγωγή εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου και οι επισκέπτες σε λίγο καιρό οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να βλέπουν όλη την διαδικασία φορώντας μία μάσκα εικονικής πραγματικότητας.

Η τέχνη της παραγωγής του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου περνά μπροστά από τα μάτια σου και σου προσφέρει ένα πρωτότυπο ταξίδι ελαιοτουρισμού.

Στην Βορειοανατολική Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στο Νομό Κορινθίας,  το σύγχρονο ελαιοτριβείο της Markellos Olive δημιουργεί την δική του πρόταση στο αγροτουριστικό επιχειρηματικό γίγνεσθαι.

μία μακραίωνη ιστορία χρόνων…

μία ιστορία βαθιά ριζωμένη σε Ελληνική τοπιογραφία…

To ελαιόλαδο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αγαθά που παράγει η χώρα μας το οποίο προσφέρει ένα μοναδικό «οδοιπορικό» στο χρόνο χαρίζοντάς μας μνήμες, αρώματα & γεύση…

Από την αρχαιότητα  κιόλας η ελιά επικράτησε ως σύμβολο  ειρήνης, υγείας και  δύναμης καθώς οι αρχαιολογικές εκτιμήσεις  εντοπίζουν την εμφάνιση της γύρω στην 8η χιλιετία στην λεκάνη της Μεσογείου.

Με βάση αρχαιολογικά ευρήματα οι Μινωίτες ήταν εκείνοι που χάρη των ελαιόδεντρων κατάφεραν να δημιουργήσουν έναν αδιάσπαστο πυλώνα που απέφερε στο νησί οικονομική ευμάρεια και η πρώτη παραγωγή υπολογίζεται να καταγράφεται γύρω στο 4.500 πΧ στην σημερινή περιοχή του Ισραήλ.

Ένα αφήγημα που χάνεται στα βάθη των αιώνων και φτάνει μέχρι και τις μέρες μας !

Η Εταιρεία Markellos Olive με μία κληρονομιά 4 γενεών… προσφέρει μία επιχειρηματική τάση σε σύγχρονο έδαφος

Η Εταιρεία Markellos Olive με μία κληρονομιά 4 γενεών...
Η Εταιρεία Markellos Olive με μία κληρονομιά 4 γενεών…

Ένα από τα πιο σύγχρονα ελαιοτριβεία της Βορειοανατολικής Πελοποννήσου βρίσκεται στην περιοχή της Σολυγείας Κορίνθου εκεί όπου οι ατέλειωτοι ελαιώνες μαζί με το πευκοδάσος και τα βραχώδη σημεία συνομιλούν  με το μπλε της θάλασσας του Σαρωνικού.

Σε μία άκρως ελληνική τοπιογραφία  το επιχειρηματικό όραμα του 1932  συνεχίζει να δημιουργεί τη δική του τάση στην παραγωγή εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου μέχρι και σήμερα.

Εκεί που η παράδοση  συναντά την εξέλιξη η 4η γενιά της Markellos Olive λαμβάνει τη σκυτάλη και  ατενίζει σε ένα εξαιρετικά αισιόδοξο και φιλόδοξο μέλλον.

Το 2014  η παραγωγική μονάδα δημιούργησε τα πιο σύγχρονα θεμέλια καθώς προχώρησε στον πλήρη εκσυγχρονισμό  (μηχανολογικό και κτηριακό) της δημιουργώντας τις  καλύτερες συνθήκες τόσο για την παραγωγή όσο και για την επισκεψιμότητα και τις ξεναγήσεις.

Παράλληλα το πλάνο καλλιέργειας των 6000 ελαιόδεντρων άλλαξε ριζικά με σκοπό την παραγωγή υψηλής ποιότητας εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου.

Η γνώση και η εμπειρία που έχουν αποκτηθεί από τα μέλη της οικογένειας όλα αυτά τα χρόνια σε συνδυασμό με την αγάπη και το πάθος για το ελαιόλαδο ενορχηστρώνουν  το όραμα  και αυτό το όραμα είναι η κληρονομιά που αφήνει η κάθε γενιά στην επόμενή της.

Soligea… μία «προιοντική» περιήγηση στο χρόνο
που αποτελεί πρόταση μέσα στην ευρύτερη περιοχή της Σολυγείας

H Μονάδα Εμφιάλωσης της Markellos Olive
H Μονάδα Εμφιάλωσης της Markellos Olive

Το  προϊόν ενός τόπου εκφράζει αρμονικά και ποιοτικά μία ολόκληρη φιλοσοφία που κρύβεται από πίσω, μία ιστορία χρόνων και μία κουλτούρα….

Τα προϊόντα της εταιρείας Μarkellos Olive  με το brand  Soligea  ξεδιπλώνουν ένα ολόκληρο όραμα.

Ενορχηστρώνουν την υφή του ελαιόλαδου, τα ιδιαίτερα χρώματα και αρώματα, αποτυπώνουν την τοπιογραφία και το storytelling της περιοχής καθώς και της επιχείρησης.

Δημιουργούν την δική τους τάση και την δική τους πρόταση.

Τα προϊόντα τους παρουσιάστηκαν στην αγορά λίγο μετά το 2014 με στόχο την ανάπτυξη των εξαγωγικών πωλήσεων συμβάλλοντας δυναμικά  και φιλόδοξα – με γνώση και εμπειρία – στην προσπάθεια που κάνουν όλοι οι Έλληνες παραγωγοί για την διεθνή αναγνώριση του Eλληνικού Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιόλαδου.

Ένα προϊόν άλλωστε μπορεί να αποτελέσει μία ατέρμονη  «κοιτίδα» και  ταυτοχρόνως να αναδειχθεί σε  σπουδαίο εργαλείο το οποίο διαθέτει την δυναμική  εκείνη  να ταξιδέψει τον τόπο σου σε κάθε σημείο του χάρτη.

Soligea… «Γιατί μέσω των προϊόντων Soligea συστήνεται μια ολόκληρη Ιδέα γεύσης και ποιότητας»

Από τους ελαιώνες στο σύγχρονο ελαιοτριβείο της Markellos Olive…

Eλαιοκομική Περίοδος
Ελαιοκομική Περίόδος

Οι  olive specialists Νικόλαος Μάρκελλος, Μιχάλης Μάρκελλος και Κωνσταντίνος Σακελλαρίου αφηγούνται  για  την ελαιοκομική περίοδο:

Η ελαιοκομική περίοδος στην χώρα μας ξεκινάει στα τέλη Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται στα τέλη Ιανουαρίου(σε κάποιες περιοχές ολοκληρώνεται στα τέλη Φεβρουαρίου). Η πλειοψηφία των Ελλήνων παραγωγών συλλέγουν τον καρπό τους ξεκινώντας στα μέσα Νοεμβρίου και ολοκληρώνουν στα τέλη Δεκεμβρίου έχοντας έναν κοινό στόχο, την παραγωγή ποιοτικού εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδού.

Η ποιότητα του ελαιόλαδού εξαρτάται από τον καρπό, το ελαιοτριβείο και την αποθήκευση του μετά το ελαιοτριβείο.

Οι παραγωγοί που επιθυμούν να παράγουν προϊόν υψηλής ποιότητας και συγκεκριμένου γευστικού και αρωματικού προφίλ, επιλέγουν να συλλέγουν τον καρπό τους όταν βρίσκεται σε πρώιμο(άγουρο) στάδιο.  Το πρώιμο στάδιο του καρπού είναι όταν έχει πράσινο χρώμα. Όταν ο καρπός αρχίζει να αλλάζει χρώμα περνάμε στο στάδιο της ωρίμανσης έως ότου γίνει μαύρος οπού θεωρείτε ότι είναι υπερώριμος.

Ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο που παράγεται από πράσινους υγιείς καρπούς έχει πολύ έντονο άρωμα (πράσινα αρώματα όπως φύλλα ελιάς, κομμένο χορτάρι, πράσινα φύλλα τομάτας κτλ), είναι περισσότερο πικρό και πικάντικο από ένα ελαιόλαδο που παράγεται από ώριμους καρπούς και έχει μεγάλη συγκέντρωση σε πολυφενόλες και αντιοξυδοτικές ουσίες. Οι πολυφενόλες είναι οι ουσίες εκείνες που δίνουν στο ελαιόλαδο όλες τις θετικές ιδιότητες για την υγεία μας.

Xώρος Παραγωγής της Markellos Olive
Xώρος Παραγωγής της Markellos Olive

Tην περίοδο που ξεκινούν οι παραγωγοί να συλλέγουν τον καρπό τους, αρχίζουν να δουλεύουν και οι μηχανές των ελαιοτριβείων. Ο ρόλος τον ελαιοτριβείων είναι πολύ σημαντικός. Ελλιπής  καθαριότητα των μηχανημάτων, υψηλές θερμοκρασίες(μεγαλύτερες από 30 βαθμούς) σε όλα τα στάδια της παραγωγής  και παρατεταμένος χρόνος μάλαξης μπορούν να καταστρέψουν ένα προϊόν ακόμα και αν έχει χαμηλή οξύτητα.

Το τελευταίο και ίσως σημαντικότερο στάδιο είναι η αποθήκευση του. Πολλοί από εμάς καταστρέφουμε μόνοι μας το προϊόν γιατί δεν γνωρίζουμε ή δεν έχουμε τα μέσα να αποθηκεύσουμε σωστά το προϊόν μας. Ιδανικά όταν παραλαμβάνουμε το ελαιόλαδο μας από το ελαιοτριβείο θα πρέπει να το φιλτράρουμε και να το αποθηκεύουμε σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Αν οι δεξαμενές μας δεν γεμίσουν θα πρέπει να διοχετεύσουμε άζωτο για να καθυστερήσουμε την οξύδωση του.

Ένας εύκολος τρόπος να φιλτράρουμε το προϊόν μας είναι η μετάγγιση. Μετά το ελαιοτριβείο αποθηκεύουμε το προϊόν μας σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Μετά τις πρώτες είκοσι μέρες κάνουμε μετάγγιση σε άλλη ανοξείδωτη δεξαμενή προκειμένου να αφαιρέσουμε το υπόλειμμα που θα έχει καθίσει στον πάτο της πρώτης(μούργα). Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία έως ότου καθαρίσει το προϊόν μας(δεν θα βλέπουμε μούργα στον πάτο της δεξαμενής). Σημαντικό ρόλο παίζει και η θερμοκρασία αποθήκευσης. Η θερμοκρασία θα πρέπει να είναι σταθερή κατά την διάρκεια του χρόνου 20 με 22 βαθμούς. Όταν έχουμε αυξομείωση θερμοκρασίας και το ελαιόλαδο μας είναι αφιλτράριστο επιταχύνουμε την ποιοτική του υποβάθμιση.

Τα τελευταία χρόνια υπάρχουν παραγωγοί οι οποίοι επιλέγουν να συλλέγουν το καρπό τους στα τέλη Σεπτεμβρίου ή στις αρχές Οκτωβρίου με στόχο να παράξουν προϊόν υψηλότερης ποιότητας με αποτέλεσμα το ελαιόλαδο που θα παραχθεί να διατηρεί εξαιρετικά έντονο άρωμα και πικρή γεύση.

Είναι σημαντικό  να έχουμε στο μυαλό μας ότι:

ποιοτικό ελαιόλαδο = υγιής καρπός + ελαιοτριβείο + φιλτράρισμα και αποθήκευση

Zήσε την εμπειρία των olive tours & olive oil tasting
Εξερευνώντας ελαιώνες…  Ανακαλύπτοντας μυστικά… Απολαμβάνοντας γεύση…

Ζήσε την εμπειρία των olive tours & olive oil tasting
Ζήσε την εμπειρία των olive tours & olive oil tasting

«Το 2020 η εταιρεία μας παρουσίασε τα olive tour προγράμματα.

Μέσω των βιωματικών προγραμμάτων μας παρουσιάζουμε στους επισκέπτες μας τον κόσμο του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδο.. Τους ξεναγούμε στους οικογενειακούς μας ελαιώνες και τους περιγράφουμε πως καλλιεργείται το δέντρο της ελιάς και πως συλλέγεται ο καρπός την περίοδο της συγκομιδής. Στη συνέχεια τους ξεναγούμε στους χώρους του ελαιοτριβείου και τους εξηγούμε πως παράγεται το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Παρουσιάζουμε την λειτουργία των μηχανημάτων και τους ενημερώνουμε τι πρέπει να προσέχουμε στο κάθε στάδιο ώστε να μην επηρεάσουμε το τελικό αποτέλεσμα. Μετά την ξενάγηση στο ελαιοτριβείο τους ξεναγούμε στην μονάδα εμφιάλωσης μας με σκοπό να τους παρουσιάσουμε τα προϊόντα μας Soligea και να τους δείξουμε την διαδικασία εμφιάλωσης. Το τελευταίο στάδιο της ξενάγησης μας είναι το Mini σεμινάριο γευσιγνωσίας των προϊόντων μας. Οδηγούμε τους επισκέπτες μας στην αίθουσα γευσιγνωσίας όπου δοκιμάζουν τα προϊόντα μας υπό την καθοδήγηση ανθρώπων της εταιρείας μας οι οποίοι έχουν πιστοποιηθεί στην  γευσιγνωσία ελαιόλαδου.»

Tο 1ο Virtual Reality Video με θέμα την παραγωγή εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου πραγματοποίησε η  Eταιρεία Markellos Olive

Μία εξολοκλήρου νέα και καινοτόμα συνθήκη ανέπτυξε η εταιρεία μας καθώς πριν κάποιους μήνες ολοκλήρωσε τα γυρίσματά του πρώτου virtual reality video με θέμα την παραγωγή του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου. Οι επισκέπτες σε λίγο καιρό θα έχουν την δυνατότητα να βλέπουν όλη την διαδικασία σε ένα βίντεο 360 μοιρών φορώντας μία μάσκα εικονικής πραγματικότητας.

Tο 1ο Virtual Reality Video από την Εταιρεία Markellos Olive
Tο 1ο Virtual Reality Video από την Eταιρεία Markellos Olive

Οι άνθρωποι της Markellos Olive δημιουργούν μια νέα επιχειρηματική συνθήκη και μας μιλούν γι’ αυτήν.

Κατερίνα Καρσιώτη (Lavart)  –  Διακρίσεις των προϊόντων της εταιρείας σας…

Markellos Olive –  Το όνομα των προϊόντων μας Soligea προέρχεται από το όνομα της περιοχής μας  της Σολυγείας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η περιοχή μας πήρε το όνομα της λόγω του εξαιρετικού κλίματος που έχει, γι’ αυτό τον λόγο οι κάτοικοι της την ονόμασαν έτσι από τα συνθετικά sol= ήλιος και γαία= γη. Υπάρχει ακόμα μια εξήγηση του ονόματος. Φημολογείται ότι ο Έλληνας φιλόσοφος Σόλωνας είχε προβλήματα με την υγεία του και επέλεξε την περιοχή μας για την θεραπεία του. Ύστερα από ένα διάστημα παραμονής του στην περιοχή μας θεραπεύτηκε και το όνομα της περιοχής μας δόθηκε από τα Σολ=Σόλωνας και την υγεία.

Έχουμε 4 διαφορετικά προϊόντα το Soligea Classic το οποίο παράγεται από την ποικιλία μανάκι, το Soligea Unique όπου παράγεται από την ποικιλία κορωνέικη, το Soligea Premium είναι blend των δύο ποικιλιών μανάκι και κορωνέικη και το Soligea Organic το οποίο είναι προϊόν βιολογικής παραγωγής

Kατερίνα Καρσιώτη (Lavart) – Γενικότερα, ποια η ανταπόκριση που υπάρχει από το καταναλωτικό κοινό του εξωτερικού προς το ελληνικό ελαιόλαδο και πως πιστεύετε θα κάνουμε αυτό το προϊόν αγροδιατροφής πιο κερδοφόρο;

Markellos Olive – Ο κλάδος του ελαιόλαδού είναι πολύ ανταγωνιστικός. Τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί αρκετά η παγκόσμια παραγωγή του. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πολλές χώρες που είτε παρήγαγαν πολύ μικρές ποσότητες (πχ Πορτογαλία) είτε δεν παρήγαγαν καθόλου (πχ Κίνα) έχουν εισέλθει δυναμικά στον χώρο το Ελαιόλαδου. Εάν διαβάσουμε τους αριθμούς θα δούμε το μεγαλύτερο ποσοστό της ετήσιας παραγωγής ελαιόλαδού της χώρας μας διοχετεύεται στην Ιταλία και την Ισπανία χύμα(μη τυποποιημένο).

Αναλογικά με το μέγεθος της ετήσιας παραγωγής της χώρας μας ένα πολύ μικρό ποσοστό συσκευάζεται από ελληνικές εταιρείες και διοχετεύεται στο εξωτερικό τυποποιημένο. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια τόσο από τις ελληνικές εταιρείες όσο και από την εκάστοτε κυβέρνηση να προωθηθεί το ελληνικό τυποποιημένο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο στις διεθνείς αγορές. Ένα θετικό στοιχείο που έχουμε και πρέπει να εκμεταλλευτούμε είναι το γεγονός ότι η πλειοψηφία των Ελληνικών εταιρειών που προωθούν τυποποιημένα προϊόντα έχουν θέσει πολύ ψηλά τον πήχη τόσο ποιοτικά όσο και στην συσκευασία των προϊόντων!

Το εσωτερικό της Εταιρείας Markellos Olive
Το εσωτερικό της Εταιρείας Markellos Olive

Kατερίνα Καρσιώτη (Lavart) – Ποιες ετικέτες έχει δημιουργήσει η εταιρείας σας και πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξε το design στην ολοκλήρωση τους;

Markellos Olive – Το design της συσκευασίας είναι ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία κάθε εταιρείας στην προσπάθεια της να τραβήξει την προσοχή των καταναλωτών ώστε να επιλέξουν το προϊόν της έναντι των άλλων ανταγωνιστικών που κάθονται δίπλα στο ράφι. Η πρώτη εντύπωση είναι πολύ σημαντική. Ένα προϊόν με καλαίσθητη συσκευασία έχει περισσότερες πιθανότητες να συμπεριληφθεί στο καλάθι των καταναλωτών.

Φυσικά δεν αρκεί μόνο η συσκευασία για να δημιουργήσει επαναληπτικές πωλήσεις. Χρειάζεται συνδυασμό συσκευασίας, ποιότητας προϊόντος, εξυπηρέτηση πελατών

Εμείς, έχουμε δημιουργήσει ένα Brand κάτω από το οποίο, αυτήν την στιγμή, έχουμε 5 προϊόντα που ανήκουν στην ποιοτική κατηγορία του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδού. Επιπλέον είμαστε στο στάδιο ανάπτυξής και άλλων προϊόντων όπως βρώσιμες ελιές και πάστα ελιάς. Θέλουμε να προσφέρουμε στους καταναλωτές την δυνατότητα να μπορούν να προμηθευτούν από εμάς προϊόντα ελιάς και εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδού υψηλής ποιότητας.

Kατερίνα Καρσιώτη (Lavart) – H αναπτυξιακή πολιτική μιας επιχείρησης συνάδει απόλυτα με τον σεβασμό στην φύση και στο περιβάλλον… Η εταιρεία σας πως συνδράμει σε αυτό;

Markellos Olive – Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα του αιώνα μας είναι η περιβαλλοντική επιβάρυνση-μόλυνση της φύσης από τις ενέργειες του ανθρώπου. Εμείς σεβόμενοι το περιβάλλον, την περιοχή όπου δραστηριοποιούμαστε και τους κατοίκους της προσπαθούμε να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι στην βελτίωση του προβλήματος. Το ελαιοτριβείο μας λειτουργεί στις δύο φάσεις, διαδικασία η οποία μειώνει σημαντικά τα απόβλητα της παραγωγικής μας διαδικασίας. Όλα τα υγρά απόβλητα που παράγονται κατά την ελαιοποίηση πηγαίνουν σε αδειοδοτημένες εταιρείες επεξεργασίας αποβλήτων ελαιοτριβείων και τα στερεά απόβλητα (φύλλα) του ελαιοτριβείου πηγαίνουν για παραγωγή λιπασμάτων και ζωοτροφών. Είμαστε υπέρμαχοι της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και διαθέτουμε φωτοβολταϊκό πάρκο για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών των εγκαταστάσεών μας. Τέλος, μελετάμε την ανάπτυξη σχεδίου ώστε να παράγουμε βιοαέριο και ηλεκτρική ενέργεια από τα απόβλητα της παραγωγικής διαδικασίας. Ελπίζουμε ότι τα επόμενα χρόνια θα είμαστε σε θέση να αναπτύξουμε το σχέδιο μας, το οποίο θα μας βοηθήσει να μηδενίσουμε τους ρύπους του εργοστασίου μας.

Οι άνθρωποι της Markellos Olive δημιουργούν μια νέα επιχειρηματική συνθήκη και μας μιλούν γι' αυτήν.
Οι άνθρωποι της Markellos Olive δημιουργούν μια νέα επιχειρηματική συνθήκη και μας μιλούν γι’ αυτήν.
Άρωμα και Γεύση Ελληνικής Τοπιογραφίας
Άρωμα και Γεύση Ελληνικής Τοπιογραφίας

Kατερίνα Καρσιώτη (Lavart) – Υπάρχουν σήμερα επιχειρηματικές ευκαιρίες στην πρωτογενή παραγωγή της χώρας; Ποια είναι τα κίνητρα και η ενδεχόμενη υποστήριξη που παρέχεται από την πολιτεία για την ενίσχυση τέτοιων πρακτικών και προσπαθειών;

Markellos Olive – Κάθε εποχή έχει τις δυσκολίες της, όπως και η δική μας. Όσο αφορά τον τομέα του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου η εποχή μας χαρακτηρίζεται ως δύσκολη. Τα δύο τελευταία χρόνια είχαμε πρόβλημα με ασθένειες όπου υποβάθμιζαν την ποιότητα του προϊόντος και ακουμπήσαμε ιστορικό χαμηλό στις τιμές χονδρικής λόγω αύξησης της παραγωγής από τρίτες χώρες. Ευκαιρίες υπάρχουν, παρά τις δυσκολίες, αρκεί να υπάρχει θέληση, υπομονή, επιμονή, όραμα και πλάνο! Η πολιτεία παρέχει κίνητρα στους νέους επιχειρηματίες μέσω επιδοτούμενων προγραμμάτων τόσο για τον εκσυγχρονισμό υφιστάμενων μονάδων όσο και για την δημιουργία νέων. Είναι στο χέρι κάθε επιχειρηματία να αξιοποιήσει τα κατάλληλα εργαλεία ώστε να αναπτύξει την εταιρεία του.

Kατερίνα Καρσιώτη (Lavart) – O Toυρισμός και ο Πολιτισμός αποτελούν σπουδαία εργαλεία στην χώρα μας για την ανάπτυξη και την εξέλιξη… Μία σύγχρονη παραγωγική μονάδα με ποιο τρόπο μπορεί να συνδεθεί με το πολιτιστικό γίγνεσθαι;

Markellos Olive – Μέσω του βιωματικού τουρισμού! Τα τελευταία χρόνια υπάρχει ένα αυξανόμενο ποσοστό επισκεπτών οι οποίοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν βιωματικές εμπειρίες στα μέρη όπου επισκέπτονται! Μία παραγωγική μονάδα μπορεί να τους το προσφέρει αυτό. Ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να μάθει αρχικά την ιστορία του προϊόντος. Πολλές παραγωγικές μονάδες διαθέτουν χώρους όπου εκθέτουν αντικείμενα που χρησιμοποιούνταν στον παρελθόν για την καλλιέργεια και την παραγωγή των προϊόντων. Μπορούν να δουν πως καλλιεργούνται τα δέντρα και πως παράγεται το προϊόν. Και φυσικά έχουν την ευκαιρία να τα δοκιμάσουν υπό την καθοδήγηση ειδικών γευσιγνωστών οι οποίοι μπορούν να τους εκπαιδεύσουν ώστε να είναι σε θέση να αναγνωρίζουν ποιοτικά προϊόντα όταν θελήσουν να τα αγοράσουν από την χώρα τους.

Ο βιωματικός τουρισμός είναι το μέσο το οποίο συνδέει τις παραγωγικές μονάδες με το πολιτιστικό γίγνεσθαι της χώρας, οι οποίες διατηρούν σαν θεματοφύλακες τις μνήμες, τις εμπειρίες και την ιστορία που υπάρχει πίσω από κάθε προϊόν όπως το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και την μεταφέρουν αναύλωτη στον χρόνο.

Ο βιωματικός τουρισμός είναι το μέσο το οποίο συνδέει τις παραγωγικές μονάδες με το πολιτιστικό γίγνεσθαι
Ο βιωματικός τουρισμός είναι το μέσο το οποίο συνδέει τις παραγωγικές μονάδες με το πολιτιστικό γίγνεσθαι

Όραμα μας και στόχος μας είναι η δημιουργία μουσείου ελιάς στις εγκαταστάσεις μας. Μέσω του μουσείου θέλουμε να παρουσιάσουμε όχι μόνο τις καλλιεργητικές μεθόδους του δέντρου της ελιάς και την παραγωγή ελαιόλαδου στα ελαιοτριβεία στο πέρασμα του χρόνου, αλλά επίσης να αναδείξουμε την σύνδεση της ελιάς και του ελαιόλαδου με την πολιτιστική κληρονομιά της χώρα μας. Θέλουμε οι επισκέπτες του μουσείου μας να μάθουν τα πάντα για το ελαιόλαδο και για την σχέση που έχει το πολύτιμο αυτό αγαθό με την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας.

Ένα Storytelling  με τις ρίζες του βαθιά στην Ιστορία και στη Φύση…

Ένα Storytelling  γεύσης στο τραπέζι σου…

Μπορείς να επισκεφτείς τον ιστότοπο της Markellos Olive εδώ

Σύνταξη: Κατερίνα Καρσιώτη (Lavart) 

Κοινοποίηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
YelloWizard.gr
kazaviti